Knižní novinky: květen 2015

Na knižní pulty se vrací Žemličkova Vlčice, Harry Dresden prožije Bílou noc, do Florencie se vydáme za Temnou Raven, Cassandra Clare představí tajemnou čarodějnou školu Magisterium, Mark Hodder nás vezme na Výpravu do Měsíčních hor, z Napůl zlého se vyklubal Napůl divoký, s dalším dílem přichází komiks Mýty… I v květnu se najde pro každého něco.

 

Zemlicka_Vlcice

 

Zdeněk Žemlička: Vlčice
Nové vydání prvního svazku Edice Pevnost – historické fantasy Vlčice.
Území Čech a Moravy, začátek našeho letopočtu. V tomto prostoru a čase začíná temný a krvavý život vlkodlačice Kroany. Na pozadí historických událostí kolem vzniku Marobudovy říše autor vykresluje příběh zločinu a touhy po pomstě, příběh vzpoury proti silám osudu, příběh plný zvratů, soubojů a bitev i pochmurných obrazů na hranici skutečnosti. Až se vám bude zdát, že víte, o čem kniha je, nebuďte si jisti. Až si začnete myslet, že máte jasno, nespoléhejte se na to. Všechno je jinak.
Vydá: Epocha

 

 

Butcher-Bila noc

 

Jim Butcher: Harry Dresden 9 – Bílá noc
Někdo jde po členech chicagského magického společenství, lidech, kteří praktikují „amatérskou“ magii a jejichž nerozvinuté schopnosti jim nedovolují stát se plnohodnotnými čaroději. Někteří mizí, jiní umírají zdánlivě vlastní rukou. U jedné z vražd ale pachatel zanechává osobní vzkaz, vizitku, kterou může objevit jenom Harry Dresden.
Harry se vydává po stopě vraha, ale během vyšetřování nachází důkazy, které ukazují jediným směrem – na jeho nevlastního bratra Thomase. Aby bratra očistil, pouští se Harry do boje s přesilou nadpřirozených sil a nebezpečně přitažlivým pokušením.
Když prohraje, mnoho lidí, včetně jeho bratra, zemře…
Vydá: Triton

 

 

Brezina_Kocici-gen_Restart

 

Thomas C. Brezina: Kočičí gen – restart
Katie je nositelkou kočičích genů, které ji do těla aplikovali její rodiče, biochemici. Po šokujících událostech musí Katie opustit svůj milovaný ostrov a všechny své blízké. Nepřátelé jdou po ní a ona se musí schovat. Zmizet z povrchu zemského, splynout s davem.
V novém městě a s novým jménem začíná znovu. Stíny minulosti ji ale stále pronásledují, nepřátelé jdou po její stopě. Se silou lvice a s pomocí svých zvláštních schopností se pouští do boje. Bude na to sama nebo je lidí jako ona víc?
Vydá: Fragment

 

 

Ward_Padli_Nesmrtelnost

 

J. R. Ward: Nesmrtelnost (Padlí andělé 6)
Potom, co se nedobrovolný spasitel lidstva Jim Heron vzdal jedné výhry v souboji dobra a zla a následující kolo prohrál, se démonka Devina dostává do vedení. Aby zamezil zkáze celého světa, musí Jim zbývající dvě duše zachránit… i za cenu sebeobětování s nejistým výsledkem.
Nálada v táboře Padlých andělů je na bodu mrazu. Sissy Bartenovou, kterou Jim vysvobodil z pekla, sžírá vztek a žárlivost. Adrian, který v zájmu dílčího vítězství přišel o jedno oko a fyzickou kondici, stále truchlí pro Eddieho. Archanděl Colin, pološílený ze ztráty svého přítele, chystá pomstu.
Naopak Devina cítí, že má konečné vítězství na dosah. Na rozdíl od Jima zná totožnost posledních dvou duší a opojená vidinou nadcházejícího úspěchu podléhá chování, jež je typické spíše pro smrtelníky.
Do zdánlivě bezvýchodné situace však v pravou chvíli zasáhne někdo, od koho nikdo pomoc neočekává…
Vydá: Baronet

 

 

Reynard_Temna-Raven

 

Sylvain Reynard: Temná Raven
První díl plánované trilogie od autora bestsellerové série Gabrielova trilogie.
Raven Woodová restauruje ve florentské galerii Uffizi renesanční umělecká díla. Její život navždy změní jedna nevinná cesta z večírku. Když se stane svědkem nesmyslného útoku na bezdomovce, útočníci se posléze obrátí i na ni a zatáhnou ji do úzké uličky. Raven už je napůl v bezvědomí, když útočníky vyruší kakofonie vrčení, po které následuje křik jich samotných. Raven naštěstí upadá do milosrdné temnoty, ale až poté, co zběžně zahlédne stín postavy, která jí šeptá: Cassita vulneratus.
Když se Raven probere z bezvědomí, je nenávratně poznamenaná. Vrátí se do galerie Uffizi, ale nikdo ji nepoznává a co je ještě znepokojivější, zjišťuje, že v práci nebyla celý týden. Během jejího zmizení, které si sama nedokáže vysvětlit, došlo v galerii Uffizi k loupeži – zmizely Botticelliho ilustrace nevyčíslitelné hodnoty. Bezradná policie Raven označí za hlavního podezřelého a ta se zoufale snaží očistit své jméno. Vyhledá jednoho z nejbohatších obyvatel Florencie a těžko polapitelného muže, aby se pokusila odhalit pravdu o svém zmizení. Jejich setkání zavede Raven do temného podsvětí, jehož obyvatelé si střeží svá tajemství…
Vydá: XYZ

 

 

Clare_Magisterium_Zelezna-zkouska

 

Cassandra Clare, Holly Black: Magisterium – Železná zkouška
Callum Hunt ví už odmalička, že pokud by se někdy zapletl s magií, znamenalo by to pro něj jediné – smrt. Jeho otec mu to ostatně nikdy nedovolí zapomenout. Když je Cal pozván k vstupním zkouškám do tajemné čarodějné školy jménem Magisterium, slíbí otci i sám sobě, že v testu dokonale propadne. Jenže Cal má naneštěstí magii v krvi, takže i přes veškerou snahu je spolu s dalšími dvěma žáky vybrán, aby studoval u největšího mága ze všech, mistra Rufuse. Cal zjišťuje, že magie je mnohem zábavnější, než si kdy uměl představit, a také skoro stejně tak nebezpečná. Ve škole si vedle nových přátel rychle udělá i nové nepřátele… Dvě nejlepší autorky současné fantasy pro mládež se spojily, aby napsaly nejúžasnější magické dobrodružství od dob Harry Pottera.
Vydá: YOLI

 

 

Green_Napul-divoky

 

Sally Green: Napůl divoký (Half Bad 2)
Volné pokračování fantasy příběhu Half Bad – Napůl zlý nás opět přivádí do novodobé Anglie, kde mezi obyčejnými lidmi, „blažeji“, žijí Bílé – hodné a Černé – zlé čarodějnice. Nathan nepatří ani do jednoho světa, je synem mocného Černého čaroděje a Bílé čarodějnice, je takzvaný Poloviční kód.
Nathan je stále ještě na útěku před Lovci a pátrá po svém příteli Gabrielovi, s jehož pomocí může osvobodit milovanou Annalise. V Radě Bílých čarodějnic se zatím chopil moci Soul O´Brien a svou válku proti Černým čarodějnicím rozšířil na celou Evropu. Bílé a Černé čarodějnice se proto spojí, aby mu společně vzdorovaly. Nathan je vtažen do povstání a zjišťuje, že nečekaně bojuje po boku starých přátel i dávných nepřátel. Ne všem ale může věřit…
Nejdříve ze všeho se však musí naučit, jak ovládat své Nadání – zvláštní, divokou schopnost, která hrozí, že ho přemůže…
Vydá: YOLI

 

 

Hodder_vyprava

 

Mark Hodder: Výprava do Měsíčních hor
Píše se rok 1863. Jenže je to jiný rok 1863, než jaký by měl být. Čas prudce změnil směr a lidé činí kroky, které povedou k ničivé světové válce. Ministerský předseda lord Palmerston věří, že zmocní-li se třech Očí nágy, dokáže události pozměnit a válce se vyhnout. Dva z drahokamů už má, potřebuje však, aby sir Richard Francis Burton získal ten třetí. Králův agent má tedy možnost vrátit se do Měsíčních hor a znovu se pokusit lokalizovat zdroj Nilu. V cestě mu ale stojí konkurenční expedice a hrozí konfrontace, která by mohla podnítit samotnou válku, jíž se Palmerston snaží předejít…
Burton, polapený spletitou pavučinou příčiny, následku a nevyhnutelnosti, si příliš neuvědomuje, že v sázce je mnohem více než by mohl vůbec tušit. Ke konečnému střetu dochází v Londýně, kde se Burton v roce 1840 musí postavit muži zodpovědnému za změnu času – Skákajícímu Jackovi!
Vydá: Triton

 

 

Zaklinac_pruvodce

 

CD Projekt RED & Dark Horse: Zaklínač a jeho svět
Ponořte se hluboko do světa monster a těch, kdo je loví. Geralt a jeho nejvěrnější společníci vás provedou fascinujícím světem Zaklínače. Přečtěte si zasvěcené popisy mnoha úžasných míst; nebezpečných stvůr, které je obývají, a smrtících zbraní, které skoncovaly s jejich řáděním. Tato úchvatná, bohatě ilustrovaná kniha je nezbytným průvodcem série počítačových her Zaklínač a naprostá nutnost pro všechny příznivce temné a epické fantasy.
Vydá: FantomPrint, Crew

 

 

 

S. D. Perry: Caliban Cove (Resident Evil 2)
Věděli, že to ještě neskončilo… Po utrpení, kterým si prošli v genetické výzkumné laboratoři Umbrella Corporation, se zbývající členové STARS snaží varovat svět před spiknutím, které má za účel vytvořit děsivé biologické zbraně.
Konspirace ale ještě zdaleka neskončila, jak STARS zjistí, když jsou lidmi, kteří je vycvičili, prohlášeni za zločince. STARS jsou nuceni přejít do utajení, jsou ale odhodlaní bojovat s konspirací sami a najít a zastavit experimenty Umbrelly, ať už jsou kdekoli.
Polní medička a biochemička Rebecca Chambersová, jediný přeživší člen týmu Bravo, se připojí k nové úderné jednotce STARS poté, co se rozšíří zvěsti o dalším experimentu Umbrelly: pod skalními útesy Caliban Cove v Maine někdo buduje armádu nemrtvých. V děsivém majáku, v rozlehlém mořském jeskynním komplexu i v trupech potopených lodí musí STARS bojovat s dalšími nevyslovitelnými hrůzami a zabránit šílenci v tom, aby vypustil do světa biologickou hrozbu.
Možná k tomu ale STARS vůbec nedostanou příležitost, napadne je totiž agresivní virus měnící DNA, který vymyslela Umbrella k vytvoření živoucích zbraní…
Vydá: FANTOM Print

 

 

 

Mead_Rubinovy-kruh

Richelle Mead: Rubínový kruh (Pokrevní pouta 6)
Bývalá alchymistka Sydney se svým vampýrským novomanželem Adrianem nachází útočiště na morojském královském dvoře. Vytoužený klid se ale nedostaví: oba je ničí soužití s Adrianovou matkou a nenávist okolí. Nejhorší je ale vědomí, že kdosi unesl jejich kamarádku Jill, a oni s tím nemůžou nic dělat. Vlastně můžou… pokud se odhodlají riskovat vše, na čem jim záleží.
Touha po spravedlnosti nakonec převáží. Sydney a Adrian se vydávají hledat ztracenou kamarádku, na jejímž životě závisí osud všech Morojů. Kdyby totiž Jill jakožto jediná královnina příbuzná přišla o život, musela by královna odstoupit. A právě o to nepřátelům jde.
Svět, jak ho ještě donedávna znali, se mohutně otřásá v základech. A oni dva jsou jediní, kteří tomu můžou zabránit.
Vydá: Domino

 

 

Flinn_Carovna

 

 

Alex Flinn: Čarovná
Nastupuju zrovna do nové školy a nikdo z mých spolužáků ani učitelů netuší, že jsem ji měla absolvovat už dávno. Netvrdnu tady, protože jsem hloupá, já prostě nestárnu. Jsem totiž nesmrtelná. A vzhledem ke svým schopnostem chci ostatním pomáhat. Ne vždycky to ale vyjde. Jenže právě teď potřebuje moji pomoc dívka jménem Emma…
Vydá: Moba

 

 

 

Myty_Arabske

 

 

Bill Willingham, Mark Buckingham: Mýty 7 – Arabské noci a dny
Začíná nový konflikt mezi Mýty a Protivníkem – a to útokem na svět arabských mýtů. Což vede nejen k neobvyklé diplomatické misi, ale i k nebezpečnému střetu kultur.
Vydá: Crew

 

 

Urban_Pragocalypsa3

 

Jan Urban: Dědictví zkázy (Pragocalypsa 3)
Vydá: Beletris