Soutěž o Úder půlnoci – vyhodnocení

Nakladatelství Epocha nám do soutěže věnovalo nejnovější díl série Merry Gentry – Úder půlnoci. Soutěž včera skončila. Jaké jsou správné odpovědi a kdo se může těšit na knihu?

Anotace:
Hamilton_Uder_pulnoci„Pořád jsem doufala, že jednoho dne zjistím, kdo zabil mého otce, ale ten případ je už starý šestnáct let. Pro Beatrice a toho novináře je však doslova pořád teplý. Místo činu je čerstvé. Seznam podezřelých není nekonečný. Pokud sem vpustíme moderní policii, můžeme je dostat. Mohlo by to vyjít. Ale jenom hlupák si je stoprocentně jistý, když dojde na vraždu. Ať už jde o její spáchání nebo její objasnění. Oboje může být stejně nebezpečné a riskantní pro vaše zdraví.“

Princezna Meredith, dědička Temného trůnu, pracovala několik let jako soukromé očko v Los Angeles. Její teta, královna Vzduchu a Temnoty, jí nabídla svůj trůn za podmínky, že počne dítě dřív než její bratranec Cel. Závod o stvoření nového života je však zároveň bojem o holý život. Cel má mnoho přívrženců, kteří se neštítí ničeho, ani vraždy. Zatímco se Merry snaží otěhotnět s královskými strážci, v Říši kouzel dojde k několika vraždám a atentátům. A Merry provede něco dosud neslýchaného ‒ přizve k vyšetřování do Říše kouzel lidskou policii.

Merry je potomek pěti bohů plodnosti, přesto se jí zatím nedaří otěhotnět. Je nucena přizvat do svého lože i muže, jejichž loajalitou si není jistá. Bohyně však využívá Merry pro své vlastní plány a s každým dalším Mereditiným milováním se probouzí dlouho zapomenutá magie, která nejenže posiluje schopnosti jejích milenců, ale mění i celou Říši kouzel. A to se nemusí všem líbit.

Soutěžní kvíz:
Které postavy ze série Merry Gentry jsou na tomto obrázku? Tzn. chceme znát jména všech 8 postav zleva doprava.

MerrymenZdroj obrázku: deviantart.com

Správná odpověď: Sholto, Doyle, Merry Gentry, Frost, Mistrál, Barinthus, Galen, Rhys

 

Do soutěže přišlo 20 odpovědí, velká většina správných.

Vylosována byla: K. Cibulková z Prahy 5.

Blahopřejeme.