Knižní novinky: říjen 2014

V říjnu čeká záplava knih především teenagery, Fragment vydává YA série Kronika kambionů, Poslední čarodějka, Upíří deníky. CooBoo Trochu jiný penzionát 2 a knihy od E. Boswell a J. Angelini. FantomPrint naopak vsadil na urban fantasy, připravuje pokračování Lovců monster a také duchařinu od Stacie Kane. Baronet vydá již 12. díl Bratrstva černé dýky pod názvem Král. A to není zdaleka vše.

Ward_Kral

 

J. R. Ward: Král (Bratrstvo černé dýky 12)
Wrath, syn Wrathův, se po staletí obracel ke svému trůnu zády, ale teď konečně přijal otcovo žezlo – s pomocí své milované družky. Koruna ho však na hlavě tíží. Válka s Vyhlazovací společností stále zuří, hrozba Bastardů trefuje do černého a Wrath je nucen činit rozhodnutí, která ohrožují všechno – a všechny.
Beth Randallová se domnívala, že ví, do čeho jde, když spojila svůj život s posledním čistokrevným upírem na planetě: nebude to procházka růžovým sadem. Jenže když se rozhodne, že chce dítě, není připravená na Wrathovu reakci – ani na propast, která tím mezi nimi vznikne.
Otázka zní: zvítězí pravá láska… nebo ji přemůže trýznivé dědictví?
Vydá: Baronet

 

Kane_Smrtici-duchove

 

Stacia Kane: Smrtící duchové (Downside 1)
Svět není takový, jaký býval. Mrtví vstali z hrobů a útočí na živé. Mocná Církev Skutečné pravdy, která od pádu vlády o všechny pečuje, přísahala, že odškodní občany obtěžované mrtvými.
Seznamte se s Chess Putnamovou, potetovanou čarodějkou a neformální lovkyní duchů, která se v zapuzování děsivých mrtvých opravdu vyzná. Ale Chess skrývá temné tajemství – dluží spoustu peněz nebezpečnému drogovému králi Bumpovi, který chce okamžitou splátku ve formě nebezpečné práce zahrnující černou magii, lidskou oběť, ohavného démonického netvora a tolik zlovolné magie, že by dokázala vyhladit celé město duší.
Chess je zmítána mezi vášní k vůdci nepřátelského gangu a přitažlivostí k Bumpovu nelítostnému vymahači. Začíná zvažovat, jestli ten spěch stojí za to… Jasně, že stojí.
Vydá: FantomPrint

 

Larry Correia: Lovci monster 5 – Nemesis
Agent Franks z amerického Úřadu pro kontrolu monster je složitý člověk – a také složený ze spousty dalších lidí. Víc jak dva metry na výšku, samé svaly, prakticky nezničitelný. Navíc se posiluje mocným alchymistickým elixírem a obývá ho mazaný duch starší než samotné lidstvo.
Štěstí, že je na naší straně. Většinou.
Když jednomu z Otců zakladatelů odpřísáhl, že bude Spojené státy americké chránit před všemi monstry, měl Franks jedinou podmínku – bez ohledu na to, co o něm vláda zjistí, bez ohledu na to, co se dozví o jeho fyzickém stavu a chemickém složení jeho elixíru, americká vláda se nikdy, nikdy nepokusí vytvořit někoho dalšího, jako je on. Tato podmínka je absolutní, a pokud ji vláda poruší, veškeré dohody padnou.
Utajený projekt Nemesis, vedený tou samou agenturou, pro kterou Franks pracuje, se s pomocí sofistikované technologie a genetického inženýrství přesto do takového vývoje pustil. A řediteli nestačilo „vyrobit“ jen jednoho. Ne, on jich musel mít hned třináct.
Teď se všechno provalilo a nikdo nedokáže zuřit tak jako zrazené monstrum. Zvlášť když tím monstrem je neumírající stroj na zabíjení, co likviduje upíry a vlkodlaky s jednou rukou svázanou za zády.
Vydá: FantomPrint

 

Zemlicka_Vlcice-stare-plemeno2

 

 

Zdeněk Žemlička: Vlčice a staré plemeno II
Blíží se střet s vojskem temnot. Marobud má málo vojáků a naděje na vítězství je malá. Kroana drží mocnou zbraň, ale je otázkou, komu přinese zkázu. Její vlčí duch bloudí v říši tmy a obsah starodávné věštby se naplňuje. Vstoupí démoni, strašliví Prvorození, do světa lidí? Kroana a její přátelé budou muset riskovat mnohem víc a odvážit se i do zapovězených míst.
Pokračování knih Vlčice, Vlčice a Mandragora a Vlčice a děti noci.
Vydá: Epocha; jako příloha časopisu Pevnost 10/2014

 

 

Reed_Smrtici-pouto

 

 

Jaime Reed: Smrtící pouto (Kronika kambionů 2)
Samaře začíná škola. I s Calebovou pomocí pro ni stále není jednoduché ovládnout svého démona. Navíc se o ni začne zajímat nejpřitažlivější kluk ze školy, Malik. Pouto z minulosti, které ji k němu váže, by mohlo zničit ji i Caleba. Začíná bojovat sama se sebou. Každá válka přináší utrpení, a pokud se Samaře podaří uspět, nebude to zadarmo. Jediné špatné rozhodnutí a může přijít o všechno. Zejména, když Malik není tím, kým se zdá být.
Vydá: Fragment

 

Fukuda_Korist

 

 

Andrew Fukuda: Kořist
Gen a jeho lidští přátelé prchají nocí. Gena však nepronásledují jen krvežízniví lovci, ale i vzpomínky na dívku Záři, která zůstala v Ústavu pro studium glupanů. Klidným ho nenechávají ani probouzející se city k lidské dívce Sisy. Na svém útěku se dostanou až do lidské komunity žijící na tajném místě vysoko v horách. Když si začnou myslet, že jsou konečně v bezpečí, události naberou nečekaný směr. Gen poznává, že nový svět, který objevili, je možná stejně zlý, jako svět, který opustili. Nepřátelé se najednou valí ze všech stran. Genovi a Sisy začíná být jasné, že nemají nic než jeden druhého. Pokud se nestanou kořistí…
Vydá: Fragment

 

 

Marzi_Kralovna-stinu

 

Christoph Marzi: Královna stínů (Poslední čarodějka 3)
Od chvíle, kdy se velká města pohroužila do stínů, je Catalina na útěku. Její magie je totiž to jediné, co může zachránit svět před zhoubou. Zatímco její přátelé riskují své životy v nejhlubší poušti, vydává se dívka do Města stínů, kde vše začalo a kde žije prastará bytost, které nikdo neunikne. Mocná Královna stínů.Ta je možná klíčem ke všemu, co se teď na světě děje.
Jak dopadne jejich setkání? Zůstane svět zahalen stíny a temnotou nebo je ještě naděje?
Závěrečný díl napínavé fantasy trilogie!
Vydá: Fragment

 

 

D. M. Cornish: Tetování krví – Nalezenec
Polokontinent – země plná nebezpečí, nástrah, krvelačných příšer a drsných bojovníků, kteří jim musí čelit. Stane se jedním z nich i chlapec s dívčím jménem Rosamunda?
Nalezenec vyrůstající v útulku je díky svému jménu terčem posměchu svých vrstevníků. Sní o tom, že se stane námořníkem, ale je vybrán pro úplně jiné povolání. Má se stát císařským lampářem. Vydává se na dobrodružnou cestu do Železné bašty, lampářské pevnosti, kde má podstoupit výcvik. Během putování divokou krajinou poznává Evropu, věhlasnou fulgarku, která právě v souboji s nebezpečnými netvory ztratila svého pomocníka. Stane se Rosamunda jejím pobočníkem, nebo se přece jen rozhodne vydat na dráhu lampáře? Jaká bude jeho volba?
Začtěte se do 1. dílu strhující trilogie plné akce, napětí a nečekaných zápletek, která uchvátila čtenáře po celém světě. Do detailů propracovaný fantasy svět vás ohromí, uhrane, okouzlí…
Vydá: Fragment

 

 

L. J. Smith: Vykoupení (Upíří deníky 17)
Elena Gilbertová umírá. Strážkyně jí však nabídnou výjimečnou šanci: začít úplně znovu. Od chvíle, kdy se Elena poprvé setkala s bratry Salvatorovými, způsobila její láska k nim nekonečnou řadu úmrtí a destrukce. Pokud se Elena dokáže vrátit do okamžiku, kdy se poprvé s Damonem a Stefanem setkala a zabránit tomu, aby zabíjeli lidi, bude žít.
Bude Elena schopná obětovat vlastní štěstí vyššímu dobru a vzdát se obou bratrů navždy? Nebo je její smutný osud už dávno předurčen?
Vydá: Fragment

 

 

Carriger_Uklony-uklady

 

Gail Carrigerová: Úklony a úklady (Trochu jiný penzionát 2)
Sofronie nastupuje do druhého ročníku Penzionátu mademoiselle Geraldiny a hned musí pomoct své kamarádce Dimity zbavit se únosců a Vieve dostat se do Bunsonovy chlapecké školy. A záhada s prototypem pokračuje – tentokrát by někdo zabíjel za jeden droboučký ventil z divnostroje. Má totiž kontrolovat étherické proudy tak, jak se ještě zatím nikomu nepovedlo! A to by znamenalo převrat v dopravě! Vedle všech těchhle potíží Sofronie zvládne ještě flirtovat s kotelníkem Mydlounem a vykašlat se na Felixe, syna vévody z Golborne.
Divnostroje a mechanická zvířátka. Piklouni a nebezpečné pudinky. Vězte, že i druhý díl Etikety & špionáže bude stát za to!
Vydá: CooBoo

 

 

Boswell_Cary-tajemstvi

 

Ellie Boswellová: Čáry a tajemství
Čarodějka Sophie a lovkyně čarodějek Katy jsou nejlepší kamarádky, přestože by se měly nesnášet. A společně nyní čelí novému problému – jak mají skrýt své schopnosti před ostatními na školním výletě, když se vše tak zamotává? To je přímo nadlidský úkol! Jejich tajemství ohrožují vztahy s kamarádkami, rodinou, a dokonce i jejich první kluci. S láskou jim ale žádná kouzla nepomůžou…
Sophiin táta se vrátil, její babičku někdo proklel a nebezpečí nakonec číhá tam, kde by ho dívky nejméně čekaly. Prozradí se na školním výletě všechno, co skrývají?
Vydá: CooBoo

 

Johansen_Kralovna-Tearlingu

 

 

Erika Johansenová: Královna Tearlingu
Fascinující fantasy příběh dlouho ztracené královny, její nejisté a nebezpečné cesty na trůn a přátelství i hlubších vztahů, které vznikají, když se temné nadpřirozené síly snaží zničit poslední zbytky dobrých, spravedlivých a věrných.
Vydá: Yoli

 

 

 

Stroud_Kvilejici-schodiste

 

Jonathan Stroud: Lockwood & Co. 1: Kvílející schodiště
Už více než padesát let sužuje Británii děsivá epidemie duchů. Vznikla řada parapsychických vyšetřovacích agentur, které se snaží zneškodňovat nebezpečné přízraky.
Lucy Carlyleová přijíždí do Londýna v naději, že si vybuduje úspěšnou kariéru u významné firmy. Místo toho skončí u nejmenší agentury ve městě, kterou vede okouzlující Anthony Lockwood. A když se jeden případ ošklivě zvrtne, Lockwood & spol. mají jedinou naději všechno napravit. To naneštěstí zahrnuje nutnost strávit noc v jednom z nejnebezpečnějších strašidelných domů v celé Anglii a vyváznout z toho živí.
Příběh z velkoměsta sužovaného přízraky je plný napětí, humoru a skutečně děsivých duchů. Rozlučte se s klidným spánkem…
Vydá: Knižní klub

 

 

Mead_VekX2

 

Richelle Mead: Věk X 2 – Nesmrtelná koruna
Návrat rozezlených bohů je dostatečně velká hrozba. A teď se objevilo další nebezpečí…
Justin a Mae nadále plní svou misi, pak ovšem dojde k zásadnímu zlomu v běhu událostí. Jsou přiděleni k delegaci Luciana Darlinga, Justinova starého přítele a zároveň tak trochu protivníka. Společně se vydávají na území Arkádie, nebezpečného souseda RUNA. V tamní společnosti jsou ženy stále majetkem mužů a náboženství a vláda splývají v jedno. Justin, který se sám ještě těžce smiřuje s vlastním bohem, zde objevuje skutečně velmi mocné síly.
Mezitím Mae, která jen velmi neochotně hraje roli Justinovy milenky, plní svou vlastní soukromou misi: hledá svou nevlastní neteř, které se její rodina před lety zřekla a nechala ji unést za hranice. Ani jeden z našich hrdinů si zpočátku nevšimne, že jejich snaha zastavit v Arkádii návrat bohů může být velmi brzy zmařena…
Vydá: Domino

 

Myty_Domovina

 

 

Bill Willingham, Mark Buckingham: Mýty 6 – Domovina
Jack Horner vyráží pokořit Hollywood, Mauglí se vrací do Mýtova a především, Modrák vyráží do své původní okupované vlasti, aby odhalil skutečnou totožnost Nepřítele – toho, kdo stojí za jejich vyhnáním a nedávným útokem na Mýtov. Jenže Domovina se během těch let hodně změnila a na každém kroku číhá nebezpečí a zrada.
Vydá: Crew, říjen

 

 

Angelini_Beze-snuJosephine Angelini: Beze snů
Středoškolačka Helen z ostrova Nantucket je polobohyní. Patří totiž k rase Následníků, k potomkům řeckých bohů, kteří mají mnohá nadpřirozená nadání, ale jejich životy poutají prastaré zákony a kletby. Jedním z největších prokletí jsou Furie, které nutí Následníky z různých rodů, aby se mezi sebou zabíjeli ve jménu dávné krevní msty. A Helen je zřejmě jediná, kdo si s Furiemi může poradit. Jen ona totiž dokáže sestupovat do podsvětí a hledat přízraky pomsty ve strašlivé říši pána mrtvých.
Neustálé cesty do pekla a naprostý spánkový deficit si ale brzy začnou vybírat svou daň. Helen je unavená, nemocná a ke všemu ještě zoufalá ze své zakázané lásky k dalšímu Následníkovi – Lucasovi. Když už se zdá, že za pátrání po Furiích dívka zaplatí tu nejvyšší daň, získává náhle v podsvětí pomocníka: tajemného a nádherného mladíka, potomka krásné Afrodity…
Helen jako poutník podsvětím ví, že láska je silnější než smrt. Ale je také silnější než prastaré kletby?
Vydá: CooBoo

 

Dugan_Magie-ritualy

 

Ellen Dugan: Magie – rituály, cvičení, zaklínadla a rady
Příručka Magie je určena praktikujícím magikům a přináší informace, rituály, cvičení, zaříkadla a rady, jak do každodenního života začlenit psychickou sebeobranu a ochrannou magii. Tyto obranné techniky chrání člověka proti psychickým útokům, kletbám a dalším formám negativity, jež ohrožují jeho domov nebo zdraví. Podle autorky mají všichni lidé jisté nadpřirozené schopnosti (jasnovidnost, empatii, intuici…), které mohou při obraně proti negativní energii využít. Čtenáři této knihy se díky jednoduchým dotazníkům dozvědí, v čem spočívají jejich silné stránky, naučí se stanovit si hranice vůči ostatním lidem, určit problém na základě varovných příznaků a udržet se fit po fyzické, psychické a spirituální stránce.
Vydá: Baronet

 

 

 

Nancy Holder, Debbie Viguié: Vlčí pramen 3 – Souboj
Katelyn se od chvíle, kdy ji napadl vlk, proměňuje ve vlkodlaka. Žije ve smečce Fennerů, pro něž představuje jako vetřelec velké nebezpečí. Když se mezi vlkodlaky rozhoří krvavý boj, Katelyn se mu marně snaží zabránit. Jediný člověk, o něhož se může opřít, je silný a spolehlivý Trick, ten však nemá o jejím tajemném životě ani tušení.
Vydá: Alpress