Advik 2014 Praha

Již 9. ročník festivalu Advik se odehraje 24. až 27. července 2014 v pražské Modré škole. Kromě mangy a anime se zaměřuje i na oblíbené hudební, konzolové a počítačové hry a jako vždy nezapomíná ani na obřady a zvyky tradičního Japonska.

 

Advik_2014Zhruba polovina z celkem 15 programových linií se zaměřuje na přednášky a projekce; zbytek pak na herní komunitu. Osu festivalu opět tvoří projekce anime (Claymore, Please Teacher, Agent Aika…) a spousta cosplaye včetně kvalifikace na Eurocosplay, dále módní přehlídka, volba Miss a tradiční sobotní ples a galavečer.

Kultura starého Japonska ožije v přednáškách, živých představeních a workshopech od bojových umění jako Nakagawa Tózan Ryú battójutsu či Bujinkan ninjutsu až po tradiční japonský tanec Nihon Buyó od neméně tradičního Imrika,

Dvě linie jsou zaměřené přímo na přednášky o anime a Japonsku pro znalce i začátečníky včetně oblíbeného šónen-ai a yaoi, které opět budou úplně všude (že, yaoistky?!), Jrocku či cestování po Asii. Vlastní linii má opět móda, ať již japonská, lolita, historická či fiktivní (steampunk).

Nově tu máme lechtivou Ecchi linii od Zenyho, takže kdo se nebojí, ten se může přijít zasmát a pobavit (ano, tak vysoké cíle si neváháme vytyčit!). A samozřejmě je tu i herní scéna, která se v obecných i specifických přednáškách zaměřuje na vše od MMORPG, přes indie až po mobilní hry.

Samotné hraní pak pokrývá téměř všechny oblasti od tradičních japonských jako Shogi a Go, přes karetní a deskové (Bang!, Magic the Gathering, Yu-Gi-Oh!, Osadníci z Katanu) po konzolové a počítačové (Tekken 6, Soul Calibur 5, League of Legends). Hudební hry tradičně zastoupí SingStar, Para Para Paradise či Guitar Hero.

Z dalšího programu je třeba zmínit možnost počíst si v manga knihovničce, zajít do příjemného Maid Café nebo záznam koncertu čistě virtuální zpěvačky Hatsune Miku v pátek večer!

 

Detaily:

Brány Advíku 2014 se otevřou ve čtvrtek 24. července v 17 hodin a zavřou v neděli 27. července také v 17 hodin v prostorách Modré školy, Kupeckého 576, Praha 4. Ubytování je zajištěno jak na místě, tak na ubytovnách a vysokoškolských kolejích.

Vstupné: v předprodeji na celý festival 450 Kč, na místě 500 Kč (1 den 250 Kč)

www.advik.cz