Soutěž o knihu Vzpomínky stínů – vyhodnocení

V nakladatelství Baronet vyšel v říjnu již třetí díl urban fantasy série o stínové čarodějce Alex Craftové pod názvem Vzpomínky stínů. A právě o tuto knihu jsme soutěžili. Jak soutěž dopadla?

Price_Vzpominky_stinuAnotace:
Když si mrtví potřebují promluvit, Alex Craftová je vždy připravena naslouchat…
Coby stínová čarodějka řeší Alex případy vražd povoláváním mrtvých – schopností, za niž platí vysokou cenu, a po několika posledních případech je cena nezměrná. Její magie není ovšem to jediné, co jí činí ze života jeden velký zmatek. Ačkoliv se vždy přátelila s Deathem, Smrtí samotnou, jejich vztah se stal nedávno mnohem osobnějším a intimnějším. Jejímu bývalému parťákovi, agentu Falinu Andrewsovi vládne a přikazuje Zimní královna. A její nejlepší přítelkyně strávila příliš času ve Faerii a nyní čelí důsledkům.

Osobní život musí jít stranou, když v Nekrosu dojde k záhadné sebevraždě a Alex je najata, aby případ vyšetřila. Stín, který povolá, si ale na dny před brutálním koncem svého života nepamatuje, proto je případ ze zřejmé a veřejně spáchané sebevraždy překlasifikován na vraždu. Jaký druh magie ale dokáže ovládnout lidskou mysl? A proč si stín nepamatuje na svou vlastní smrt?

Soutěžní otázky:
1) Příběhy Alex Craftové se odehrávají v:
a) New Yorku
b) Nekrosu
c) Gothamu

2) Alexina firma nese název:
a) Mluvčí za mrtvé
b) Mrtví a neklidní
c) žádný název nemá

3) Druhý díl série o Alex Craftové vyšel pod názvem:
a) Čarodějka stínů
b) Návrat stínu
c) Tanec stínů

4) Alexin domácí se jmenuje:
a) Caleb
b) Death
c) Falin

Správné odpovědi: 1b, 2a, 3c, 4a

Celkem přišlo 24 odpovědí, z toho tři čtvrtiny správných.

Vylosována byla a na knihu se může těšit: A. Kubináková ze Smidar

Blahopřejeme!