Seriálové novinky roku 2013

Vedle již avízovaného třináctidílného seriálu Hemlock Grove, který startuje 19. dubna, by si letos mělo odbýt premiéru několik dalších seriálů s upíry a vlkodlaky. Stanice CW připravuje seriál The Originals, spin-off k seriálu Upíří deníky. Televize NBC chystá seriál Dracula v hlavní roli s J. R. Meyersem a kanadská televize Space seriál Bitten podle knižní předlohy Kelley Armstrong.

 

Dracula
NBC_Dracula

Stanice NBC se rozhodla vdechnout novou podobu staré legendě a oživit ji v podobě desetidílného seriálu. Hrabě Dracula přijíždí do viktoriánského Londýna v roli bohatého amerického podnikatele, který předstírá, že má za cíl otevřít město modernímu světu. Ve skutečnosti jen touží proniknout do nejvyšší společnosti a zničit potomky těch, kteří se ho kdysi pokoušeli zabít. Plánované pomstě nestojí nic v cestě až do okamžiku, kdy potká dívku neuvěřitelně podobnou jeho dávno mrtvé lásce.

Hereckému obsazení vévodí Jonathan Rhys Meyers v roli Draculy, sekundovat mu budou Jessica De Gouw (Mina), Oliver Jackson-Cohen (Jonathan Harker), Katie McGrath (Lucy) a Thomas Kretschmann (Van Helsing). Série by měla mít premiéru na podzim.

 

VD_Originals

 

 

The Originals

Seriál Upíří deníky si právě odbývá delší pauzu. Dvacátá epizoda plánovaná na 25. dubna bude ale velmi důležitá pro fanoušky Klause a Původních upírů, půjde totiž zároveň o pilot k plánovanému spin-offu, který se má zaměřit právě na ně. Za předpokladu, že stanice CW seriál schválí, The Originals by se na obrazovkách měli objevit na podzim 2013.

 

 

Armstrong_Bitten

 

 

Bitten

Kanadská televize Space začíná v Torontu natáčet třináctidílný seriál Bitten, jehož předlohou je stejnojmenný román Kelley Armstrong, první díl ze série Women of the Otherworld (GR).

Román vypráví o osudech osmadvacetileté Eleny Michaelsové, jediné vlkodlačice na světě. Když si sirotek Elena myslela, že konečně našla štěstí s přítelem Claytonem, změnil se jí život navždy. Jedno kousnutí ji připravilo o normální život a ona se musela naučit přežít ve smečce.
Elena se uchýlí do Toronta, ale ve Stonehavenu, který sloužil jako útočiště vlkodlaků po generace, se začnou objevovat mrtvá těla. Smečku vydírá neznámý predátor a oni se obrátí s žádostí o pomoc na Elenu. Elena balancuje mezi dvěma světa a dvěma láskami a z povinnosti se vrací do Stonehavenu. Když je zpět, tak si uvědomuje, že jako každá pravá alfa vlčice udělá vše, aby ochránila rodinu, včetně nasazení vlastního života.

Do hlavní role byla obsazena Laura Vandervoort (Smalville).