Katie Reus: Alpha Instinct

Vlkodlačice Ana Cordona má problém. Víc než jeden. Jako nejstarší dcera alfy stojí v čele rodinné smečky, protože její otec, matka, všichni muži a těhotné ženy zemřeli na záhadnou otravu. Za smrtí členů smečky nestála náhoda, ale pachatel zatím nebyl odhalen. Ana se ocitla v čele Cordonových děvčat a její sestry i sestřenice na ni plně spoléhají. Život jí znepříjemňuje soused, Sean Taggart, alfa vlkodlak s vlastní smečkou a totální parchant, který by si rád přivlastnil zemi Cordonových. Ve svých plánech počítá i s Anou, submisivní a v posteli.

Reus_Alpha_InstinctZ nebezpečné situace zachrání Anu návrat její bývalé lásky, Connora Armstronga. Ana mu sice nezapomněla, že před pár desítkami let beze slova vysvětlení zmizel, ale dobro rodiny převáží nad city. Spolu s Connorem se objevuje i jeho mladší bratr Liam a několik mužů, kteří s nimi tvoří smečku. Connor není jen alfa vlkodlak, ale patří k vyššímu levelu – bojovníkům. Connor to nedělá pro vyšší dobro, ale ze sobeckých důvodů. Jeho pomoc má svou cenu: spojení smeček a Ana jako jeho družka. Connor Anu vždycky miloval, ale pro jejího otce nebyl dost dobrý.

Alpha Instinct řeší několik příběhových rovin. Jednou z nich je vztah Connora a Any a dění ve smečce, protože banda nezadaných žen plus skupina nezadaných mužů… Asi netřeba nic dodávat. Connor před Anou navíc ukrývá víc než pár mrňavých tajemství. Sjednocení mezi Armstrongy a Cordonovými si samozřejmě nepřeje Sean Taggart, který nepřestal doufat, že Anu dostane do horizontální polohy a bude moci rozšířit na nové pozemky i svou drogovou výrobu. Pomstychtivý travič neřekl poslední slovo a v okolí se pomalu ale jistě začínají rozmáhat rasisti, pro něž ideál představuje bílý muž.

Nadpřirozená komunita ve světě Katie Reus se neskrývá před lidmi, ale existuje spolu s nimi. V Severní Americe se vyskytují chlupáči a krvesajové, ale v Evropě se to hemží fae. Vlkodlaci mají svůj vlastní koncil a několik osob na špinavou práci. Bohužel vlkodlaci nestárnou zrovna jako běžná populace a Connor už překročil stovku. Existence nadpřirozených bytostí uvádí do nepříčetné pohotovosti rasistické skupiny. Lidská nenávist je nezměrná. Pokud se v okolí něco stane, tak místní šerif nejdříve samozřejmě poctí návštěvou Cordonovy a Taggarta. A ke všemu se okolo šerifovy mladší sestry začal motat Connorův bratr.

Alpha Instinct je první díl ze série Moon Shifter. Jedná se o paranormální romanci, kde prim hrají vlkodlaci. Velice příjemně napsané, ale pokud čtenář hledá nadpřirozenou romantiku s příměsí lidské nenávisti, tak lepší volbou jsou knížky Patricie Briggs. Alpha Instinct je velmi dobrá knížka, ale něco jí chybí. Chtělo by toho o ždibíček víc tuhle a támhle. S chutí do dalších dílů, protože Katie Reus rozhodně s poslední stránkou neuzavřela všechny příběhové linky, které načrtla, a Liam se šerifovou sestrou také touží po svých čtenářích.

Jedna perla na závěr z Connorových vzpomínek na otce:
„Na worries, wee wolf. Whin ah met yer ma, ah knew she wis th´ one for me.  Ah felt it in mah gut th´  moment our eyes locked. Some dinnae ken richt awa´ but we Armstrongs have a history o´ just knowing. Ye will tay. (str. 66) Přímo ukázková angličtina…

Vydal: Signet, 2012
Ke koupi na: Bookdepository.com