Nové knihy za srpen 2012

V Baronetu vyšel již desátý díl Bratrstva černé dýky, ve Fantom Printu se znovu sešli Noční lovci, CooBoo přišlo s Drakií, kdo se chtěl pocvičit v angličtině, mohl zkusit Stokerova Draculu. A dočkali jsme se už deváté knihy o Vladovi z pera Jenny Nowak.

J. R. Ward: Znovuzrozený milenec
Desátá kniha série Bratrstvo černé dýky.
Od smrti jeho shellan  už by v Tohrmentovi nikdo nepoznal toho upířího vůdce, jímž kdysi býval. Fyzicky sešlého a beznadějně zoufalého, se zlomeným srdcem ho přivádí zpět k Bratrstvu padlý anděl, který chce prospět především sám sobě. Teď znovu bojuje, nelítostný a pomstychtivý, nepřipravený čelit nové, jiné tragédii. Když Tohr začne ve snu vídat svou milovanou – uvězněnou ve studené, izolované zemi-nezemi daleko od klidu a míru Stínu – obrací se k andělovi s nadějí na záchranu té, kterou ztratil. Protože mu ale Lassiter říká, že se musí naučit milovat jinou, chce-li osvobodit svou dřívější družku, Tohr ví, že už jsou všichni předem odsouzeni… Jenomže pak se mu začne dostávat pod kůži žena s temnou minulostí. Na pozadí běsnící války s bezduchými a s novým klanem upírů, který usiluje o trůn Slepého krále, potýká se Tohr se svou pohřbenou minulostí a velmi žhavou budoucností plnou vášně… ale dokáže popustit uzdu svému srdci a všechny osvobodit?

Originální název: Lover Reborn
Vydal: Baronet; 2012
Překlad: Jana Pacnerová
Vazba: pevná
672 stran / 399 Kč
Ukázka
Koupit knihu
 

Jeaniene Frost: Jednou nohou v hrobě
Druhá kniha série Noční lovci.
Poloviční upírka Cat Crawfieldová je nyní zvláštní agentkou pracující pro vládu s cílem zbavit svět nebezpečných nemrtvých. Stále využívá vše, co ji Bones, její přitažlivý a nebezpečný bývalý přítel, naučil. Když se ale Cat stane cílem nájemného vraha, jediný, kdo jí dokáže pomoci, je upír, jehož opustila. Jeho blízkost v ní probouzí všechny dřívější pocity, od adrenalinu z boje bok po boku proti upírům, až po spalující vášeň. Avšak odměna vypsaná na její hlavu – hledaná: mrtvá či nemrtvá – znamená jediné. Její přežití závisí na spolupráci s Bonesem. A jakkoli se Cat snaží udržet jejich vztah na profesionální úrovni, pomalu jí dochází, že touha přetrvává. A že ji Bones tentokrát už odejít nenechá.

Originální název: One Foot in the Grave
Vydal: Fantom Print; 2012
Překlad: Zuzana Ľalíková
Vazba: pevná
240 stran / 239 Kč

Ukázka
Koupit knihu
 

P. C. Cast, Kristin Cast: Předurčená
Devátá kniha série Škola noci.
Zoey s kamarády už zase chodí na tulskou Školu noci, ale nic není jako dřív, na všechno vrhají stín nedávné tragédie. Neferetiny intriky navíc dál rozsévají neklid mezi studenty i profesory, a zdá se, že dokonce ani ta nejpevnější přátelství před nimi neobstojí. Naštěstí se objevují také nečekaní noví spojenci. Zoey si uvědomuje, že jestli má konečně odhalit světu Neferetinu prohnilost a narýsovat jasnou čáru mezi Světlem a Temnotou, bude k tomu potřebovat i nepřátele svých nepřátel.

Originální název: Destined
Vydal: Knižní klub; 2012
Překlad: Jana Kunová
Vazba: pevná
368 stran / 299 Kč
Koupit knihu
 

Sophie Jordan: Drakie
Jacinda od malička žije s cejchem výjimečnosti a ví, že každý její krok je sledován. Touží ale po svobodě rozhodovat se sama za sebe. Když poruší nejposvátnější zásadu svého druhu, skoro za to zaplatí životem. Zachrání ji krásný cizinec, který byl poslán, aby lovil takové, jako je ona, potomky draků, kteří na sebe dokážou vzít lidskou podobu.
Jacindina rodina je nucena uchýlit se do světa smrtelníků, kterému není lehké se přizpůsobit. Jediným světlem je pro Jacindu Will, který v ní rozdmýchává její dračí podstatu. Cítí k němu neodolatelnou přitažlivost, ale přitom zná jeho temné tajemství. On a jeho rodina jsou lovci. Za každou cenu by se mu měla vyhýbat. Tak málo stačí, aby se z ní navždy stal člověk!

Originální název: Firelight
Vydal: CooBoo; 2012
Překlad: Olga Bártová
Vazba: pevná
296 stran / 299 Kč

Ukázka
Koupit knihu
 

James Patterson, Gabrielle Charbonnet: Čarodějka a čaroděj
První kniha trilogie Witch & Wizard.
Strhující vyprávění o sourozencích Wisty a Whit Allgoodových. Wisty je patnáct a bratrovi sedmnáct. Uprostřed noci jsou z domova odvlečeni tajnou policií „Nového pořádku", zločinného režimu, který se ujal moci. Stejně tak se ocitly ve vězení i tisíce patnáctiletých dětí, mnoho jich je nezvěstných. Nový režim zakazuje hudbu, knihy, umění – a také kouzla. V hierarchii mocných je nejvyšší „Jediný, který je Jediný". Oba sourozenci jsou obviněni z čarodějnictví a obvinění nerozumí. Nikdy na sobě nepozorovali něco zvláštního a neobyčejného. V nejvyšším rozčilení nočního přepadení se Wisty najednou rozzáří zeleným světlem a z prstů jí šlehají blesky. Aby rychle smazal úkaz, který svědčí proti ní, Whit způsobí silný vítr, který plameny uhasí. Do té doby o svých schopnostech netušili. Stanou se vůdci hnutí odporu, s kouzly však nemají zkušenosti a teprve se je učí zvládat…
Poutavá, napínavá dystopie pro děti od 12 let. Trilogie Witch & Wizard je poslední nejúspěšnější thriller pro mládež bestselerového autora Jamese Pattersona.

Originální název: Witch and Wizard
Vydal: Albatros; 2012
Překlad: Milan Žáček
Vazba: pevná
216 stran / 249 Kč
Ukázka
Koupit knihu
 

Petr Kopl: Hororland – Procitnutí (komiks)
Martin Lafetka donedávna patřil k těm nebohým náctiletým, kteří se chtějí za každou cenu odlišovat od okolí. Snad by raději zemřel, jen aby byl zajímavý. Ale pozor na přání…! Když se probudíte v márnici se znamením věčnosti na hrudi a duchové začnou vstávat z hrobů, tajemné síly světa živých i mrtvých se budou přetahovat o vaši duši, dali byste cokoli za to, abyste aspoň chvíli byli zase normální. To je však jen začátek… Martinovy pravé schopnosti se brzy projeví.
Vydal: Fragment; 2012
Komiks: barevný
Vazba: brožovaná
128 stran / 149 Kč
Koupit komiks
 

Jenny Nowak: Komnata bez oken
Chronologicky třetí kniha o nesmrtelném knížeti Vladu Draculovi.
Nemrtvý kníže Vlad, rozhodnutý stáhnout se z lidské společnosti a opustit dvorský i válečný život, netouží po jiném, než uchýlit se do samoty na své milované dračí hnízdo – Poenari. Brzy ho však stihne zpráva, že knížecí kurýr je na smrt poraněn, takže dědičný úřad musí přejít do rukou nejmladšího potomka rodu. Nikdo však netuší, jak brzy a jak velice jeho příchod zamíchá poklidnou hradní atmosférou. Nestává se tak často, aby byl i sám vojvoda Vlad nadobro vyveden z rovnováhy…
Do toho všeho přijme – ne tak docela dobrovolně – pohostinství na jeho horském sídle medikus samotného arcibiskupa, aby se zde zhostil jistého delikátního úkolu. Panu Minzillovi, Vladovu věrnému strážci, z toho jde hlava kolem. Zvlášť když se ještě nečekaně objeví knížecí stavitel, starý italský mistr, který kdysi pozvedl Poenari z trosek…
Ve věži, která byť poničená a zbořená, se ke karpatskému nebi tyčí dodneška, je skutečně jedna komnata, v jejíchž zdech není ani jediné okno. Dnes do ní padá světlo dávno probořenými krovy, ale před staletími v ní musela být tma hluboká, hustá a tajemná. Taková, v níž se vzpomínky vlnily jako řeka.
A její tichý obyvatel jim naslouchal…

Vydal: Netopejr; 2012
Vazba: pevná
320 stran / 279 Kč
Ukázka
Koupit knihu
 

Bram Stoker: Dracula (dvojjazyčná kniha)
Draculu od irského spisovatele Brama Stokera zná snad každý. Ve zjednodušené verzi je navíc doplněna českým překladem (po levé straně), slovníčkem, překladem frází a okomentováním gramatických jevů. Čtenář tak může číst originální příběh, pokud by něčemu nerozuměl, ihned najde překlad či komentář. K publikaci patří CD s namluveným textem. Uživatel tak může cvičit své porozumění mluvené angličtině.

Vydal: Albatros – Edika, 2012
Vazba: brožovaná
168 stran/ 299 Kč