Knižní novinky na červenec

V létě vydá Knižní klub další díl Čarodějek z Hex Hall, ale i novinku Noční cirkus, Liliana Lazar nás zavede do Země prokletých, Temnou horečkou se otevírá nová série Karen Moningové, Claudia Gray se vrací do Akademie Evernight a Kim Harrison posílá Rachel Pro hrst amuletů.

Claudia Gray: Balthazar
Pátá kniha série Akademie Evernight.
Stovky let byl upír Balthazar sám – bez spojenců, bez lásky. Když se rozhodne pomáhat Skye Tierneyové, lidské dívce, která kdysi navštěvovala akademii Evernight, nemá tušení, jak moc to bude nebezpečné. Psychické schopnosti, jež v sobě Skye objevila teprve nedávno, přilákají pozornost Redgravea, upíra, který před čtyřmi stoletími připravil o život Balthazara a jeho rodinu. Balthazar je odhodlán udělat všechno pro to, aby Redgravea zastavil a zároveň se mohl konečně pomstít svému vrahovi.
Skye a Balthazar se díky společnému nepříteli sblíží – nejprve neochotně, nakonec neodvratně. Balthazar si uvědomí, že Skye by mohla změnit celý jeho osamělý život…
Vydá: Egmont

Liliana Lazar: Země prokletých
Okouzlující vyprávění, v němž se snoubí pohádkové legendy se svědectvím o krutých časech komunismu. Živí se tu potkávají s mrtvými, vrazi se svými oběťmi a dobro se zlem.
Děj se otevírá legendou o Lví jámě, v jejíž hlubině zůstaly od 18. století kosti tureckých dobyvatelů. Ty se podle legendy vynořují na povrch, což ale nebrání mladým zamilovaným párům, aby toto místo vyhledávaly ke zvýšení sexuálního zážitku. Vesnice Slobozia, obehnaná temnými a hlubokými lesy, je ovšem sama ponořena do úzkostných pověstí, v lesech se totiž mají potulovat přízraky moroi.
Prokleté místo, zmítané předsudky a dávnými démony, se ale stává prostorem nových dramat a násilností, které ovšem nesouvisí pouze s dávnými pověstmi a pohádkami. Na stránkách tohoto magického románu potkává čtenář otcovraha, jenž se promění ve světce; režimem pronásledovaného kněze, utíkajícího před perzekucí do hlubin lesa a své víry.
Prvotina mladé rumunské autorky, psaná francouzsky, vyvolala po svém vydání velký zájem a byla oceněna Télérama-France Culture 2009. Slavný francouzský spisovatel a nositel Nobelovy ceny za literaturu J. M. G. Le Clézio označil knihu za „jeden z nejoriginálnějších románů posledních let“.
Vydá: Jota

Karen Marie Moningová: Temná horečka
První díl z pětidílné řady od mimořádně úspěšné autorky. Otevírá se svět plný tajemství a záhad, napětí a vášně, těžko definovatelný prostor mezi realitou a snem, současností a dávnými legendami.
Mac je obyčejná holka z malého jižanského města, která se stará především o nehty a dokonalé opálení. Její bezstarostný život ale trvá jen do chvíle, kdy najdou tělo její mrtvé sestry, která jí stačila v hlasové schránce zanechat podivný vzkaz…
Ve snaze přijít tajemství na kloub vyráží do Dublinu, kde nachází sestřin rozházený byt a množství stop. Postupně se zaplétá do přediva klamu a lží a zjišťuje, že je stejně jako její mrtvá sestra obdařena zrakem, jímž dokáže nahlédnout do světa, který zůstává ostatním lidem utajen. Zajímá ji jediné: najít knihu, která možná stála její sestru život a může přivodit zkázu celému lidstvu.
Vydá: Jota

Kim Harrison: Rachel Morgan 4 – Pro hrst amuletů
Krutá noční stvoření, plížící se Cincinnati, čarodějku a lovkyni hlav Rachel Morganovou nenávidí. Zvěsti o její nové zálibě v temném umění poutají pozornost jak nemrtvých, tak i lidí. Všichni touží po jediném – Rachel ovládnout, dostat ji do postele a zabít. Nicméně ne nutně v tomto pořadí…
Nečekaně se vrací i Rachelin lidský milenec, který ji opustil a jehož teď dostihly hříchy minulosti. A pronásledují ho kruté bestie, připravené zničit Díru i všechny v ní, když to bude nutné, které touží po tom, co má Nick ve svém vlastnictví.
Rachel ví, že se nesmí příliš vzpouzet, jinak jí hrozí věčné utrpení v rukou pomstychtivého démona. Přesto je nucena jednat. Poprvé za tisíciletí se totiž sbírá smečka odhodlaná pustošit a vládnout. A najednou je v ohrožení víc než jen Rachelina duše.
Vydá: Fantom Print

Rachel Hawkinsová: Démon z Hex Hall
Sophie Mercerová si myslela, že je čarodějka. Proto byla ostatně poslána do Hex Hall, nápravného zařízení pro delikventy Prodigia, tedy čarodějky, kouzelníky, víly a podobné bytosti. To si ale myslela ale ještě předtím, než zjistila, kdože je vlastně její otec, a že Archer Cross patří k L´Occhio di Dio, které se snaží Prodigia vyhladit z povrchu zemského – a namísto dalšího polibku mu tak musela vrazit jednu pěstí. Že je čarodějnice si myslela do chvíle, než se ukázalo, že je démon. Velká moc však sebou přináší i velká riziko, a než vystavovat nebezpečí své blízké, bude možná lepší se jí zbavit… Co ale dělat, když se ukáže, že i její nové kamarádky jsou démoni a svou sílu rozhodně neplánují použít k žádným bohulibým účelům? Do toho se o Sophii začne zajímat L´Occhio di Dio, a koho jiného za Sophií poslat než Archera. Ještě štěstí, že k němu Sophie už nic necítí. Nebo ano?
Vydá: Knižní klub

Erin Morgensternová: Noční cirkus
Do města přijíždí bez ohlášení tajemný cirkus. Jeho šapitó je černobílé a představení se konají pouze v noci. Triky, které provádějí zdejších iluzionisté, však vypadají spíše jako mocná kouzla… Románový debut Erin Morgenstern s podmanivou magickou atmosférou sleduje v několika dějových liniích i časových rovinách hru dvou kouzelníků, jejímž vítězem se má stát ten, jehož učedník zůstane na konci hry živý. Celie a Marco jsou však k sobě i k cirkusu, který má být jevištěm jejich hry, připoutání mnohem více, než si jejich mistři dovedli představit.
Vydá: Knižní klub