Vampýra – info k sérii

Vampýra je vzrušující hororová série plná nebezpečí a tajemna. Spisovatelé Adrian Doyle, Arndt Ellmer, Robert de Vries, Marten Veit, Michael Schönenbröcher spojili své síly a dohromady u nakladatelství Bastei-Verlag od roku 1994 až 1999 vydali 31 dílů této románové série.

V letech 1999 až 2003 pod taktovkou nakladatelství Zaubermond-Verlag začala série pokračovat, ale bohužel se nedodrželo číslování a ona začala vycházet znovu od číslovky 1.
Od 3. května 2011 se Vampýra začala vydávat opět  pod nakladatelstvím Bastei.
Celkový počet dílů je 110.
V roce 2003 byly dokonce tyto povídky svázány do tvrdých desek a vydány jako 3 knihy i jako komiks.
V letech 2006 až 2007 se Vampýra objevila v rozhlase a je k sehnání na CD, bohužel už po 8 epizodách byla zrušena.

U nás románovou sérii v sešitech vydávalo nakladatelství Moba od roku 1995 až 1998 a začátkem tohoto roku ji začalo reeditovat.

Obsah:
Lilith Eden je dcerou upírky Creanny a člověka Seana Lancastera. Jejich svazek nebyl zrovna podle upířích zákonů, a tak se musela její matka pro ni obětovat.
Lilith byla uvedena do hlubokého spánku, aniž by zestárla.
Probouzí se v roce 1994 – dva roky před plánovaným probuzením. Nic si nepamatuje, ale má jeden jediný cíl, pozabíjet všechny upíry – lidi noci.
Během prvních 50 svazků se čtenář dozví o minulosti Lilith, kdo byla ve skutečnosti Adamova první žena, jak vznikali první upíři, jak přežili potopu světa a proč vůbec byla, kdo jsou strážci a proč chrání „Liliový kalich“.
Pochopitelně sex je nedílnou součástí této série, jak můžete vidět i na samotných obálkách.

Zdroj:
http://de.wikipedia.org/wiki/Vampira_%28Romanserie%29
http://de.vampira.wikia.com/wiki/Vampira_Wiki