Kevin Emerson

Americký autor fantasy žánru s prvky hororu Kevin Emerson je známý díky své sérii o upírovi Oliveru Nocturnovi, který má záchvaty úzkosti, soucítí s lidmi a dle proroctví je předurčen k otevření brány Nexie.

Kevin Emerson vyrostl v Cheshire v Connecticutu. Psal příběhy, hrál v pochodující a jazzové skupině, závodně běhal. Studoval na Colby College. Ve druhém ročníku se přihlásil na tvůrčí psaní, ale místo toho se dostal na kreslení. Malování miloval a dál sám psal. Nakonec se specializoval na biologii. Strávil semestr v Keni studiem života v divočině.

Po dokončení studia na univerzitě se přestěhoval do Bostonu a začal pracovat v bance. Poté to zkusil jako poradce v kempu a nakonec skončil u práce učitele na základní škole, kde objevil svou lásku k učení. Dál psal příběhy a hrál v kapelách. Hrál po celé Nové Anglii a východním pobřeží v soulových skupinách a později začal psát populární písně.

Kromě psaní písní také zpívá – v současnosti vede skupinu Central Services a její verzi pro děti The Board of Education.

Nyní žije v Seattlu, kde pomáhá jako dobrovolník.

Jeho další román The lost code by měl vyjít v květnu roku 2012.

Tvorba:
Série Oliver Nocturno
1. Upírova fotografie – The Vampire"s Photograph (2008)

2. Vražedný svit slunce –  The Sunlight Slayings (2008)

3. Krevní pouta – Blood Ties (2008)

4. Demon Hunter (2009)

5. The Eternal Tomb (2009)

6. The Triad of Finity (2011)

Román:
Carlos Is Gonna Get It (2008)

Zdroj: http://www.kevinemerson.net