Jakub Ćwiek: Lhář – kniha druhá

Loki, bývalý bůh klamu a v současnosti námezdná síla v andělských službách, je až po uši v problémech. Většina bohů a démonů, kteří přežili pogromy, už o jeho existenci ví, a také zná metody boje tohoto „nebeského stroje na zabíjení“.

Někteří z nich mají s Lokim nevyrovnané účty, a navíc ani archandělé nemají zrovna nejčistší úmysly. Že by se osud od Lháře odvrátil?

Ukázka z knihy:
 „Co tady děláš, Loki?“ zeptal se a přimhouřil oči. Lháře, který tenhle pohled znal, okamžitě přešla chuť žertovat.
„Ve vedlejším státu jsem objevil démona,“ vysvětloval. „A snažil jsem se s tebou spojit, jenže se mi to moc nedařilo. Pak mi řekli, že jsi u Jenny. Kdo je to?“
„Dítě, které jsem kdysi vytáhl z hořícího domu,“ vysvětlil archanděl nevrle a nemotorně se zvedl ze sedátka. „Sirotek. Trochu jí pomáhám. Její anděl strážný zemřel a sám dobře víš, jak je těžké získat náhradu.“
Opustili zpovědnici a vykročili podél hlavní lavice. Lokiho zvědavost narůstala s každým krokem, až to nakonec nevydržel.
„Překvapuje mě, že jsem o ní ještě nikdy neslyšel. A zjevuješ se jí osobně?“ zeptal se. „To je trochu neobvyklé.“
„Nezjevuji se jí, Loki.“ Archanděl se zastavil v půli kroku a pohlédl Lháři do tváře. Zlost už ho viditelně přešla. Dokonce se usmál. „Ona nás vidí, chápeš? Všechny, každého z nás. Kdykoli chce.

Ukázka
Recenze

Originální název: Klamca: Bog marnotrawny
Nakladatelství: Triton
Překlad: Robert Pilch
Obálka: Piotr Cieslinski
Rok vydání: 2011
Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Cena: 259 Kč

Koupit knihu