„Modrý měsíc“: láska je pouze jiné slovo pro krvácení

Jedna z nejslavnějších sérií upířích romancí Anita Blakeová, lovkyně upírů, americké autorky Laurell K. Hamiltonové změnila českého nakladatele. Nakladatelství Epocha se dohodlo s nakladatelstvím Triton na převzetí tohoto populárního cyklu, a to od osmého svazku, tedy od titulu Modrý měsíc. V závěru minulého roku Epocha odstartovala nový ediční projekt nazvaný „Fantastická Epocha“, zaměřený na sci-fi, fantasy, horor a thrillery, a série o Anitě Blakeové by se měla stát jednou z jeho vlajkových lodí.

Na bývalého snoubence se dá jen těžko zapomenout. Když Anitě Blakeové ve tři ráno zazvoní telefon, chvíli si myslí, že je to on. Není. Je to jeho bratr a nepřináší dobré zprávy. Jak se zdá, bývalá láska Anitina života se nechala zavřít do vězení za pokus o znásilnění.

Anita Blakeová se živí jako expert na nadpřirozené jevy a je tedy schopna uvěřit téměř čemukoli. Jenže Richard, i když je netvor, by ženě nikdy neublížil. A tak se Anita ocitá v divočině Tennessee, protože ho chce zachránit. Má jen několik dní na to, aby zjistila, kdo a proč to na něj navlékl. Brzy nastane úplněk, a pokud bude Anitina vlkodlačí láska tou dobou ještě za mřížemi, bude čelit něčemu mnohem horšímu, než jsou lidské soudy…

Série knih s Anitou Blakeovou v hlavní roli se odehrává ve fiktivním světě, ne nepodobném našemu. Jediným rozdílem je, že v St. Louis kromě obyčejných lidí žijí také upíři, vlkodlaci a jiné nadpřirozené bytosti. Anitinou hlavní profesí je oživování mrtvých a současně se živí jako popravčí upírů. Téměř detektivní příběhy jsou skrz naskrz protkány erotikou a vztahovými peripetiemi, které hlavní hrdinka prožívá s upířím vládcem města Jean-Claudem, vlkodlačím králem Richardem a mnohými dalšími.

Autor: Laurell K. Hamiltonová
Originální název: Blue Moon
Série: Anita Blakeová, lovkyně upírů – sv. 8
Překlad: Pavel Toman
Obálka: Alžběta Trojanová
Formát: paperback, 125×200 cm
Počet stran: 416
Cena: 299 Kč
Nakladatel: Epocha (www.epocha.cz)
Edice: Fantastická Epocha, sv. 2
ISBN: 978-80-7425-101-6

Do knižní distribuce přijde 19. května 2011

Koupit knihu