Nabídka knih na rok 2011 – 6. část

Červen se zdá, že bude knižně nabitý, nakladatelé zřejmě chtějí, abychom se na prázdniny a dovolenou dobře zásobili. Jedná se především o různá pokračování rozjetých sérií, ale kromě nich nás čeká samostatný román Krvavá přísaha, nová série Sukuba i převyprávění Draculy.

E.E. Knight: Povstání
Čtvrtý díl ságy Země upírů o hrdinských činech Davida Valentina začíná dva dny po závěrečné tragédii románu Hromoklín. Hrstka neozbrojených mužů, kteří přežili u Bern Woods, je na útěku, Ozarské svobodné teritorium padlo, všude se to hemží renegáty a Rozparovači. Valentinovi není do zpěvu, vyčítá si smrt mnoha spolubojovníků a ztrátu drahocenného nákladu, který dopravil přes celý Texas. Jenomže i kdyby se mu podařilo nemožné a vzburcoval lidi do zbraně, opět potečou potoky krve – krve pozemšťanů, nikoli krutých vesmířanů.
Vydá: Triton, 30. 5. 2011

Kimberly Pauley: Pořád mi pijou krev
Druhá kniha série Pravdivá zpověď Miny Smithové, mladé upírky.
Stát se upírkou není žádný med – přijdete o školní večírek, dostanete domácí vězení i v den vlastního pohřbu, a dokonce se musíte dívat na to, jak si to váš kluk George rozdává s nejlepší kámoškou… tedy bývalou! Ale zase tak otravné to není – Cameron, můj nový upíří kamarád, je totiž víc cool a hezčí než George!
Vydá: Alpress, červen 2011

J.R.Ward: Vyvolený milenec
Se svou neskonalou věrností Bratrstvu se Phury obětoval pro zachování svého rodu a stal se mužem zodpovědným za jeho pokračování. Byl vybrán, aby se stal otcem mnoha synů a dcer a zajistil tak přežití rodu a zachování jeho tradic a zrodu nových jeho bojovníků. Jeho první žena Cormia, která touží získat nejen jeho tělo ale i srdce, odkrývá Phuryho obavy skryté pod jeho vznešenou zodpovědností. Mezitím se však divokost útoků nepřátel rodu stupňuje, smutek se šíří sídlem Bratrstva, a Phury se musí rozhodnout mezi láskou a povinností.
Vydá: Baronet, červen 2011

Charlaine Harris: Hůř než mrtví
Po katastrofě způsobené hurikánem Katrina a neméně strašném atentátu na shromáždění upírů se Sookie cítí sice v bezpečí, ale poněkud zmatená. Touží jen po tom, aby se věci vrátili do starých kolejí. Avšak její přítel Quinn je mezi pohřešovanými. A situace se mění, ať už si to vampíři v jejím okolí přejí, či nikoli. V neodvratné bitvě bude Sookie čelit nebezpečí a smrti – a co horšího, zradě někoho, koho má ráda. Až chladná krev přestane téci, bude její svět už navždy jiný.
Vydá: Baronet, červen 2011

Melissa de la Cruz: Krvavý karneval
Mladí, krásní, bohatí… nesmrtelní
Pátrání po pachatelích tajemných vražd mladých upírů zavede Schuyler a jejího nejlepšího kamaráda Olivera až do Itálie, kde by měl žít Schuyleřin dědeček. V New Yorku mezitím vrcholí přípravy na Čtyřstovkový ples, velkou událost, kterou pořádá elita modrokrevných. Rozmazlená a prohnaná Mimi Forceová u toho nemůže chybět – a právě na maškarním bále, který uspořádá jako zakončovací večírek po hlavním plese, číhá za maskami skutečné nebezpečí, kruté odhalení, jež má moc měnit osudy.
Po druhé knize ze světa modrokrevných, plné intrik, tajemství a nebezpečí, budete mít ještě větší chuť na další!
Vydá: BBart, červen 2011

Christopher Farnsworth: Krvavá přísaha
Sto čtyřicet let je osobním strážcem prezidentů USA. Je nesmrtelný… je upír.
Seznamte se s Nathanielem Cadem, speciálním agentem americké Tajné služby. Už sto čtyřicet let je osobním strážcem prezidentů USA. Cade je totiž skutečně „speciální“. Je nesmrtelný. Je to upír.
Románová prvotina amerického profesionálního scenáristy Christophera Farnswortha je překvapivě čtivou a zajímavou kombinací politického thrilleru a upírského románu. Akceptuje-li čtenář existenci upírů a dalších nadpřirozených jevů, čeká ho svěží a poutavý příběh, psaný vtipným a svižným stylem odrážejícím autorovy filmové zkušenosti, příběh plný dějových zvratů a napínavých scén a vrcholící originálním rozuzlením.
I renomovaní kritici uznávají, že Krvavá přísaha kvalitou jednoznačně vyčnívá ze současné módní záplavy děl s upírskou tématikou.
Vydá: BBart, červen 2011

Richelle Mead: Sukuba 1 – Trápení
Sukuba je nadpřirozená bytost, která smí po libosti měnit podobu a jediným jejím úkolem je svádět. Zní to tak lákavě! Dívka může být, kým chce, její šatník je nevyčerpatelný a smrtelní muži by udělali cokoli pro její pouhý dotek. No, vlastně za to platí svou duší, ale proč zacházet do přílišných podrobností?
Avšak život Georginy Kincaidové, sukuby ze Seattlu, není ani zdaleka tak exotický. Pracuje v knihkupectví a její šéf je poměrně nesnesitelný uťáplý chlap. Nesmrtelní přátelé si z ní nepřestávají dělat legraci kvůli jedné její dávné proměně. A nejhorší ze všeho je to, že si nemůže vyjít na rande, aniž by z dotyčného muže nevysála život. Ona by přitom dala všechno na světě za to, kdyby se směla dotknout slavného a neodolatelně krásného spisovatele Setha Mortensena!
Snění o Sethovi však bude muset počkat, protože ve světě nadpřirozených bytostí se začíná dít cosi podivného… a velmi nebezpečného. Georgina se proti vlastní vůli stává aktérkou souboje mezi dobrem a zlem… 
Vydá: Domino, červen 2011

P.C.Cast, Kristin Cast: Vyhořelá
Sedmá kniha série Škola noci.
Zoeyina duše se ocitá na onom světě – roztříštěná na kusy, vyhaslá, pronásledovaná výčitkami svědomí. Její kamarádi se však nechtějí vzdát naděje, že se vrátí a a zachrání svět, v němž se schyluje k bitvě mezi pradávnými silami Světla a Temnoty. Stark je ochoten dokonce nasadit vlastní život, aby se za svou paní dostal tam, kam před ním ještě žádný bojovník nevstoupil. Stevie Rae mezitím v Tulse svádí soukromou bitvu s Temnotou i sama se sebou. Být velekněžkou červených mláďat totiž znamená spoustu zodpovědnosti – navíc musí občas skrývat své city a střežit svá tajemství, a to za cenu lží – a někdy dokonce i životů…
Vydá: Knižní klub, červen 2011

Syrie Jamesová: Dracula, má láska
Uznávaná spisovatelka historických románů Syrie Jamesová se chopila proslavené literární klasiky Brama Stokera Dracula a bravurním způsobem ji převyprávěla očima ženy. Nesmrtelný mýtus získal romantické a smyslné obrysy…Mína Harkerová je rozpolcená mezi dvěma muži. Přestože upřímně a oddaně miluje svého manžela, Jonathana Harkera, který téměř zahynul při známých děsivých událostech v Transylvánii, je zároveň neodvratně přitahována k charismatickému, ale nebezpečnému panu Wagnerovi. Brzy se ukáže, kým tajemný cizinec ve skutečnosti je, avšak pro Mínu, která v sobě poprvé objevila skutečnou vášeň, je již pozdě.
Vydá: Ikar, červen 2011

Kim Harrison: Nikdy nezemřít
Třetí kniha ze série o Rachel Morganové.
V Cincinnati nežije žádná drsnější a více sexy čarodějka, než je Rachel Morganová – a žádná taky nemá více problémů. Rachel je totiž ochotná riskovat svůj milostný život i duši, aby dostala do chládku zločinná stvoření noci.
Mezi jednotlivými případy se pak usilovně snaží odrážet milostné návrhy upírské spolubydlící, uchovat smrtící tajemství před svým parťákem a odolat sexy upírovi, který se o ni uchází.
A v neposlední řadě si Rachel taky musí vybrat, na čí stranu se postaví ve válce zuřící v městském podsvětí. Obzvláště když velmi výrazně přispěla k pádu předchozího upírského vládce. Bohužel byla přitom donucena uzavřít dohodu s mocným démonem, která jí může přinést věčnou bolest, utrpení a ponížení.
A její temný „pán“ si teď přichází pro to, co mu dluží…
Vydá: Fantom Print; červen