K. Garciová, M. Stohlová: Nádherné bytosti

Všechno nasvědčuje tomu, že druhý ročník na Jacksonově škole v jihokarolínském zapadákově Gatlinu přinese Ethanu Wateovi jen další trápení. Nedávno mu umřela máma, truchlící otec se před světem zavřel do pracovny a městečko jako obvykle vede nanicovatý život plný vzpomínání a "zlaté časy" otrokářského jihu. Jenže tahle ospalá díra, odkud se Ethan chystá zmizet co nejdřív to půjde, si pro něj schovává překvapení.

Nestačí, že mu iPod vyshrává prapodivnou písničku, kterou vůbec nemá v playlistu, a noc co noc se mu vrací sen o nádherné černovlasé dívce. Když totiž dívka osobně nakráčí do jejich třídy a do Ethanova života, nikdy už nic nebude jako dřív. Lenna Duchannesová, dívka, která se Ethanovi zjevovala ve snech, je neteř a chráněnka místního podivína, Macona Ravenwooda.

Lena se nebojí být jiná než ostatní: koneckonců taková byla celý život. Ona a její příbuzní jsou Zaklínači, mocné bytosti s pozoruhodnými schopnostmi, a nad její hlavou visí kletba. Ethan si postupně uvědomuje, že ho k Leně váže pouto, které ani jeden z nich nechápe a které vzniklo kdesi hluboko v minulosti jejich rodin.

Lenin příchod rozvíří stojaté vody, vyvolá v městečku strach a dívka musí čelit nejen nadpřirozené hrozbě, alei předsudkům a zášti spořádaných občanů. Jenom Ethan zůstane navzdory všemu při ní – ačkoli začíná chápat, že být Leně nablízku znamená nutnost čelit nejen smrtelnému nebepečí, ale i vlastním citům…

Ukázka
Recenze

Originální název: The Caster Chronicles 1: Beautiful Creatures
Nakladatelství: Euromedia Group – Knižní klub
Překlad: Jana Jašová
Rok vydání: 2011
Vazba: pevná
Počet stran: 512
Cena: 349 Kč

Koupit knihu