Rozhovor s Freyou z Chapadla.cz

Novým sponzorem serveru deti-noci.cz je e-shop Chapadla.cz. Přinášíme vám rozhovor s majitelkou Freyou.

Ahoj Freyo. Tak předně, o co jde?

Chapadla.cz je zbrusu nový online obchod s tričky a plackami pro chorou mysl. Já, můj přítel Yokotashi i hodně našich kamarádů máme rádi oblečení, které vyjadřuje náš postoj – jsme fandové Lovecrafta, máme rádi zombíky, obludy, různé fantasy a sci-fi klasiky, absurdní humor, pavouky, počítače, metal a punk.

V Čechách byl pořád problém sehnat ta správná trička s dostatečně obskurním potiskem. Internet je plný obchodů s tričky, ale když se člověk podívá pořádně, ve skutečnosti není moc na výběr. Je pár obchodů s ajťáckými tričky, pak několik málo triček s pořád stejnými hláškami z aktuálně běžících seriálů, a pak skupina více nebo méně vtipných triček pro masy. Co mě na tom trápí, je neoriginalita – hodně těch motivů je prostě zkopírovaných ze zahraničních obchodů a člověk pak zjistí, že ta samá trička má každý druhý.

My chceme jít trochu jinou cestou. Nesnažíme se, aby se naše věci líbily každému, ale chceme dělat dobré motivy pro skupiny lidí, které známe. Chapadla.cz jsou hlavně pro lidi, kteří tak docela nesplývají s okolím a ani se o to nesnaží. Motivy jsou někdy strašidelné, někdy prostě divné, ale vždycky veselé. Naše trička svoje nositele jednoznačně zvýrazní, i kdyby to mělo znamenat, že se na vás budou na ulici divně koukat :-)

V čem jsou vaše trička lepší nebo zajímavější než jiná trička s potiskem, která se dají sehnat?

Každý náš motiv je originál. Nekupujeme hotová trička s potiskem od distributorů ani neděláme kopie toho, co se prodává jinde. Každý obrázek, který prodáváme, je unikátní český design, který vzniká přímo u nás. Motivy potom testujeme na kamarádech a ty nejlepší si najdou cestu do výroby. Zatím vyrábíme v minisériích čítajících jenom desítky kusů, žádná masovka. Tahle trička a placky prodáváme jenom na chapadla.cz, jinde se nedají koupit.

Musím se taky zmínit o kvalitě. Naše motivy jsou dělané sítotiskem, což je nejlepší technologie pro potisk textilu. Naše potisky opravdu vydrží. Textil je od české značky Adler, vyrobený ze 100% bavlny, s prvotřídní kvalitou zpracování.

Budou přibývat další motivy?

Určitě. Zatím jsme vyrobili jenom zlomek toho, co máme nakreslené, a další desítky dobrých nápadů nosíme v hlavě. V příštích měsících budou trička a placky v nabídce rychle přibývat. Na své si přijdou metaláci, IT maniaci, ale hlavně všichni milovníci chapadel a příšer.

Vyplatí se vám vůbec provozovat e-shop a vyrábět trika a placky v takhle malém měřítku?

Zatím nás to rozhodně neživí, spíš naopak :-) Je to spíš taková srdcovka. Naštěstí máme oba dostačující příjmy z programování a grafiky. Do budoucna si ale Chapadla na sebe určitě vydělají.

Proč vlastně Chapadla? Kde jste přišli na ten název?

Chtěli jsme něco zapamatovatelného, co vystihne náš styl. Hodně našich triček je hororově a lovecraftovsky zaměřených, ale máme taky tendenci to ladit do grotesky. Chapadla jsou takový symbol, který to všechno spojuje, a dá se toho s nimi spoustu vymyslet.

A co bys našim čtenářům vzkázala na závěr?

Jste divní? S námi budete ještě divnější!