Povídky – Jiří Kulhánek

Zrovna se mi dostala do ruky mini knížečka od Jiřího Kulhánka s prostým a vše říkajícím názvem Povídky o docela zvláštních rozměrech cca 8×9 centimetrů. Tato publikace obsahuje dvě povídky a celá má 80 prťavých stránek.

Povídky - Jiří Kulhánek

První povídka pojednává o boji mezi klanem pilotů a policistů v postapokalyptické budoucnosti se jménem Je 7.00 – Pro dnešek nejvyšší čas zabít svého prvního policajta.

Hrdinou je dle mého názoru typický kulhánkovský hrdina – pilot, většinou neporazitelný i proti přesile padouchů policistů a to taky díky svému speciálnímu vybavení a skafandru, jak se na takovou dobu sluší.

Jediné místo, kde má člověk klid a nemůžou ho zabít, je v tomto světě jídelna, kde se scházejí členové všech možných klanů a druhů mrzáků pod kontrolou příslušníků OB. Samozřejmě tu nechybí mnohá vylepšení samotných hlavních hrdinů, kteří díky tomu mohou vydávat nadlidské výkony.

Druhá povídka Trojúhelník pojednává o členech současné americké pobřežní stráže. Stráž potkává ve výsostných vodách USA tajemnou jachtu. Víc bych už neprozrazoval a nechal na vás.

Abych to tedy shrnul. Povídky nejsou něco, co určitě musíte mít za každou cenu, ale za cenu 70 Kč je to přijatelné. V klidu se to dá přečíst během hodiny a půl.


Autor článku vás zve na návštěvu vlastního webu věnujícího se sci-fi a fantasy, kde kromě této recenze najdete mnoho dalšího! ;)