Vize pro rok 2009

Je zvykem dávat si na nový rok určitá předsevzetí. Kromě těch osobních si klademe i pracovní cíle. Děti noci jsou sice naším koníčkem, ne prací v pravém slova smyslu, ale proč si nestanovit pár vizí pro rok 2009? Zcela určitě je se na co těšit. ;)

Fanklub upírů a vlkodlaků

Už několikrát jsem se setkala s dotazy ohledně fungování naší fanouškovské komunity, a zda komunitou vůbec jsme. Na rozdíl od příznivců anime, Hvězdné brány či Star Treku totiž nemáme žádný oficiální fanklub.

Fanoušků upírů a vlkodlaků je bohužel velmi málo. Proto se mi moc líbí představa založení klubu, díky kterému bychom se mohli navzájem hledat. Jistě by bylo příjemné zjistit, že ve městě, kde žijete, je další člověk, kterého baví to samé.

O realizaci této myšlenky musíme ještě popřemýšlet, zvláště jak něco takového zapracovat do webu, ale rozhodně ji uvedeme do života ještě před VampConem 2009.

VampCon 2009

Protože byl minulý ročník setkání fanoušků upírů a vlkodlaků úspěšný, rozhodli jsme se pokračovat. Záštitu nám bude opět dělat Festival fantazie, díky kterému získáme zdarma prostory a zapůjčí nám tolik potřebný dataprojektor.

Dva dny mi minule přišly málo, budu se snažit dostat nově dokonce tři až čtyři dny, ale zatím to nemohu slíbit na sto procent. Nicméně VampCon, ať už jakkoli dlouhý, zcela určitě bude a pokusíme se pozvat Petru Neomillnerovou, Jenny Nowak, autora češtiny na hru Vampire Bloodlines Charmera a pár překladatelů upířích sérií.

Archiv

Vytvořili jsme aplikaci, která bude sloužit jako databáze upířích a vlkodlačích filmů, seriálů, anime, knih, komiksů a her. Zatím probíhá testovací provoz a samozřejmě musíme vytvořit tolik potřebný obsah. Nespornou výhodou archivu bude, že sami uživatelé nás mohou upozorňovat, bude-li nějaká publikace chybět.

A jak to všechno bude fungovat? Dejme tomu, že vás zajímají nějaké podrobnosti o Interview s upírem. Napíšete jeho název do archivního vyhledávače a vyskočí vám odkaz na knihu i film. Pokud kliknete na film, dozvíte se, kdo ve snímku hrál, kdy byl natočen, jak se jmenoval režisér atd. U knihy vám zase vyjede jméno autora, datum vydání a stručný obsah.

Uvažujeme ještě o tom, že by se uživatelé mohli registrovat, vytvářet si vlastní seznamy toho, co viděli/četli/hráli, hodnotit produkty a vkládat komentáře.

Propagace

Častěji než s dotazy na komunitu jsem se setkala s otázkami typu „Jak je možné, že jsem na tento web nenarazil/a dřív?“ Odpověď je jednoduchá – nikdy jsem si nepotrpěla na reklamy a vyloženě nesnáším, když jsou stránky přeplněné klikacími bannery.

Nicméně jsem usoudila, že nějaká propagace nebude na škodu, alespoň v rámci sci-fi/fantasy/horor fandomu, protože v současné době se návštěvníci našeho webu rekrutují hlavně po známosti nebo náhodně díky prohlížečům.


Soutěže

První kolo soutěže o DVD s animovaným Van Helsingem bylo velmi úspěšné, přihlásilo se do něj přes sto lidí. Proto jsme se rozhodli v soutěžích pokračovat. Spojili jsme se s nakladatelstvím Triton a poskytli jim místo k propagování jejich upířích sérií o Anitě Blake a Tině Salo. Díky tomu získáme recenzentské výtisky zdarma a knížky do soutěží.

Nápadů mnoho, času na realizaci málo. Pevně doufám, že alespoň těch několik málo vizí se nám podaří převést do skutečnosti, aby byl projekt Děti noci ještě lepší. Nechť je rok 2009 rokem úspěchů!