Darkwatch

„Lepší pozdě, než nikdy,“ říká se. Protože playstation bohužel nevlastním, není divu, že mi tenhle herní počin úplně unikl. Divoký západ a upíři? Inu, proč ne. First person akce z pohledu upíra nemusí být vůbec špatná.

Darkwatch

Platforma: PlayStation 2, Xbox

Vydavatel: Sega (2005)

Darkwatch je originální first person akce pro PS2 a Xbox, která hráče zavádí na Divoký západ. Jde však o poněkud jiný Divoký západ, než všichni známe s klasických westernů. Je to jeho poněkud upravená podoba plná zombies a upírů, kteří bojují o duše a těla obyčejných lidí.

Hráč přebírá roli bývalého zločince Jericho Crosse, který však svoji poslední akci poněkud podhodnotil a z následného sledu událostí už nevyšel jako člověk, ale jako upír. Jeho úkolem je nyní lidem pomáhat a zbavovat je přítomnosti nemrtvých příšer.

Jericho má k dispozici nejenom celou řadu dobových zbraní, ale i speciálních upírských schopností. Ty se dělí na světlé a tmavé a hráč je získává v průběhu hry. Hra nabízí jakýsi systém měření hráčova chování, který sečítá všechny dobré a špatné skutky a na základě toho mu přiděluje buď speciální schopnosti světlé, či tmavé.

Kromě klasických first-person levelů na hráče čekají i úrovně jezdecké, kde půjde o likvidaci nepřátel ze hřbetu vraného koně. Nechybí samozřejmě ani podpora multiplayer přes internet i Xbox live. Darkwatch je takový černý kůň mezi konzolovými 3D akcemi.