Queen of the Damned

Na stránky zavedena další novinka! Ode dneška se budete na našem webu pravidelně setkávat s recenzemi na soundtracky z upířích filmů. A hned začínáme peckou – hudbou z Královny prokletých.

Queen_of_the_damnedPřiznám se rovnou, že jsem velkou milovnicí soundtracků a hudbu z mých oblíbených filmů přímo zbožňuji. Kdybych měla zmínit osobnost, která pro mě v této branži nejvíc znamená, byl by to určitě John Williams, který má na svědomí melodie třeba z Hvězdných válek a Harry Pottera.
Symfonické skladby, to je prostě moje. Navíc to má výhodu v tom, že má babička nepozná rozdíl mezi tím, jestli poslouchám záznam nějakého koncertu nebo hudbu z filmu. Takže mě ještě pochválí, jak jsem hezky kulturní, že dobrovolně poslouchám symfoniálky. :))
Proč ale tohle všechno říkám? Chtěla jsem pouze upozornit čtenáře, že já jako recenzentka nejsem příliš nakloněna soundtrackům, jejichž obsah je pouze mixem různých rockových a metalových šlágrů.
Tím víc jsem však byla překvapena, jak pozitivně na mě zapůsobil soundtrack, který je právě tím vším, co se těší mé značné nelibosti. Protože jsem Královnu prokletých viděla mnohokrát, melodie jsem už měla zažité, takže jsem při prvním poslechu alba většinu skladeb rozpoznávala.
Při práci mi většinou CDčko jede několikrát po sobě, protože se mi ho většinou nechce vytahovat, takže jsem Queen of the Damned poslouchala stále znovu a znovu, až se mi i zbytek písniček začal líbit. Dokonce i mému bráchovi, kterému jsem nejdřív zamlčela, odkud soundtrack pochází, se album líbilo (možná proto, že on na rozdíl ode mě má drsný rock a metal moc rád).
Jaké by v tomto případě bylo celkové hodnocení? Soundtrack by si určitě měli pořídit všichni fanoušci filmu. I ti, kteří mají na hudbu stejný názor jako já (věřte mi – pokud se vám líbí snímek, soundtrack bude také). Téměř povinnost je to pro milovníky gotického rocku, do sbírky se určitě hodí. Zkrátka a dobře – Queen of the Damned je báječná ukázka zakomponování skvělé hudby do jednoho z nejlepších upířích filmů.

Hodnocení: 95%

Seznam skladeb

  1. Not Meant for Me – Wayne Static
  2. Forsaken – David Draiman
  3. System – Chester Bennington
  4. Change (In the House of Flies) – Deftones
  5. Redeemer – Marilyn Manson
  6. Dead Cell – Papa Roach
  7. Penetrate – Godhead
  8. Slept So Long – Jay Gordon
  9. Down with the Sickness – Disturbed
  10. Cold – Static-X
  11. Headstrong – Earshot
  12. Body Crumbles – Dry Cell
  13. Excess – Tricky
  14. Before I´m Dead – Kidneythieves