Knižní novinky za květen – červen

Člověk by čekal, že horko nočním tvorům nepřeje, ale opak je pravdou. Jakoby se nakladatelé rozhodli, že nám na prázdniny nadělí slušnou řádku titulů, abysme si měli u vody pod slunečníkem co číst. :)

Elrod_Krvavy-kruh

Krvavý kruh

Autorka: P.N. Elrodová
Vydal: Fantom Print
Cena: 189 Kč
Poznámka: Třetí kniha ze série Vampire Files.
Komentář Magiere: Doporučuji těm, kdo četli předchozí díly, protože bez znalosti děje byste se mohli cítit poněkud ztraceni.
Anotace: Jack Fleming se vyrovnal se svou upíří existencí. Pomstil se mafii, unikl fanatickým lovcům upírů. S čím se však nedokáže srovnat, je vlastní minulost. Přesněji řečeno Maureen – žena, díky níž se stal upírem. Zmizela z jeho života bez jediného slůvka vysvětlení a Jack musí tuto záhadu rozluštit. Pravda však bolí…

Konstantinos_Upiri-ziji

Upíři žijí

Autor: Konstantinos
Vydal: Volvo Globator
Cena: 199 Kč
Poznámka: odborný text
Komentář Magiere: K četbě jsem se sice ještě nedostala, ale kolik teoretickým-odborných textů o upírech vycházejí? Žalostně málo! Proto si myslím, že pořízení této publikace nebude od věci.
Anotace: Kniha mapuje veškeré dostupné „druhy“ upírů od starodávných postav folklóru, podává svědectví o nebezpečných bytostech či stvořeních nejen fyzických, ale především psychických, vysávající z lidí veškerou jejich životní sílu. Publikace obsahuje i řadu dosud nepublikovaných příběhů o setkání s těmito přízraky, dopisy, které by měly objasnit jejich skrytý život, a především pokládá otázku, zdali tato odvěká legenda je pouhou fikcí anebo skutečností.

Shan_Upiri-knize

Upíří kníže

Autor: Darren Shan
Vydal: Albatros
Cena: 160 Kč
Poznámka: Šestá kniha z příběhů Darrena Shana.
Komentář Magiere: Bohužel jsem žádnou z knih Darrena Shana nečetla, takže nemohu zatím soudit.
Anotace: Zklamání z věrolomného přítele, cejch zrádce, odvaha k odpovědnosti za klan, kterému hrozí záhuba. Střet v upíří hoře vrcholí. Co bude dál, Darrene Shane?

Kozak_Nocar

Nocař

Autorka: Magdalena Kozaková
Vydal: Triton
Cena: 259 Kč
Poznámka: První kniha série.
Komentář Magiere: Zatím nečetla.
Anotace: Upíři koexistují s lidmi po tisíciletí. Jejich vztahy jsou, jak je obvyklé mezi dravcem a kořistí, převážně nepřátelské. Část upírů ale usiluje o změnu, přestali napadat lidi, pijí výhradně umělou krev, dokonce se rozhodli bránit lidstvo před divokými upíry – renegáty. Složili přísahu věrnosti státu a vstoupili do tajných služeb, kde uplatňují své výjimečné schopnosti. „Dobrovolníky“ hledají mezi lidmi, kteří se po iniciaci upířím lordem stávají nepozemsky rychlými a drsnými válečníky. Mezi válčícími stranami se ocitl pracovník rozvědky Jiří Arlecki, který nelítostně bojuje proti renegátům. Postupně ale zjišťuje, že mezi černou a bílou je mnoho odstínů šedi…

Ruthenbeck_Rad-vlkodlaku

Řád vlkodlaků

Autor: Steve Ruthenbeck
Vydal: Deus
Cena: 249 Kč
Poznámka: horor
Komentář Magiere: Zatím nečetla.
Anotace: Francie 1944. Jednotka amerických vojáků, vysazených na nepřátelském ú;zemí u malé zapomenuté vesničky Le Coeur, má za úkol získat tajuplnou truhličku nedozírné ceny. Potíž spočívá v tom, že tato truhlička je v rukou čtyř německých „monster“. Odbila půlnoc a do svítání zbývá necelých šest hodin. Pro mnohé zúčastněné posledních šest hodin života.