Nové knihy za srpen 2022

V srpnu se čtenáři dočkali z žánru fantastiky knih českých i slovenských autorů a především dalších dílů různých knižních sérií.

Juraj Červenák: Bohatýr I – Ocelové žezlo

První díl velkolepé historické fantasy z dob Kyjevského knížectví, kdy na pozadí vojenských výprav knížete Svjatoslava vznikla legenda o udatných bohatýrech. Odlehlou vesnici na území kmene Muromců přepadnou lovci otroků. Unikne jim jen Ilja, místní mrzák. Díky setkání se třemi tajemnými poutníky však mladík zlomí kletbu a zázračně se vyléčí. Plný nepředstavitelné síly vyrazí na cestu za pomstou a osvobození svých soukmenovců. Stopa ho vede do povodí Volhy – Itylu, kde o moc soupeří bulharský chán a obávaní mágové z Dračí věže. Stejným směrem v tu chvíli postupuje vojsko knížete Svjatoslava. V žilách mladého vládce koluje dobyvačná krev vikinských předků. Osudy mladého bojovníka a ctižádostivého vojevůdce se zanedlouho protnou. Ilja, zvaný Muromec, se připojí k elitní družině knížecích bohatýrů a zúčastní se největší válečné výpravy, jakou tyto končiny zažily.

Vydalo: Argo, 2022
Překlad: Robert Pilch
Obálka a ilustrace: Michal Ivan
Vazba: vázaná
384 stran / 498 Kč
Ukázka

Jan-Marek Šik, Lenka Šiková: Trojice

Tři kamarádky, tři království, tři životy
Edra prošla Rituálem a stala se dospělou. Zvyká si na nový život — ten, po němž nikdy netoužila — a hledá cestu sama k sobě i k lidem, které znávala dřív. Tajemství prokletého amuletu však zůstalo nerozluštěno, Soudce mlčí a Edra a její kamarádky opět stojí před mnoha otázkami, na něž se těžko hledají odpovědi. Jisté je jen jedno — že před zlem stále nejsou v bezpečí a že se musejí spoléhat samy na sebe. Za hranicemi jejich země propuká válka. S ničivou silou do ní vstupuje magie a Edra brzy pochopí, že ani ona se dramatickým událostem nevyhne.
Druhý díl příběhu o Edře, Ingerdě a Maleně, který se započal v knize Rituál, nás zavede hlouběji do pátrání po příčinách zla ohrožujícího jejich svět. Jak se dívky vyrovnají s dospělostí, kterou jim Soudce přichystal? Kdo se snaží jejich svět zničit? A co pro jeho záchranu mohou udělat?

Vydal: Host, 2022
Vazba: brožovaná
488 stran / 449 Kč

Věra Mertlíková: Čas Růže

Vidět Neapol a zemřít. To je kolem roku 1480 opravdu snadné.
Avšak proč věšet hlavu? Přistupte blíž, pánové a dámy! Božská komedie začíná! Kdo koho dneska zabije? Kdo získá magickou korunu z trnů a růží? Kdo se postaví hrůzám z nočních můr? A kdo si vytáhne výhru nejvyšší – opravdovou lásku?
Přichází Čas Růže. Čas bolesti, krásy i nebývalých zázraků. Čas, kdy se dotkneš hvězd. A můžeš pít z číše života do dna!
Láska a smrt, dvě strany jedné mince. Tu není, brachu, místo pro cizince! Jsi šejdíř, rváč či dívka nevinná? Vítá tě Neapol a její Rodina! Překrásné ženy, stateční muži, jen zastav ten čas trnů a růží, ve víru tance miluj naposled, zachraň svou lásku a s ní celý svět.
Brána dávných časů se právě otvírá a pro lásku se snadno umírá. Tohle zná každý, kdo se ráno budí v náručí milenky anebo s dýkou v hrudi. Někdy je něžná, jindy na zabití. Došel´s až k pramenům a poznal taje bytí. Teď zvedni zrak k nebi v tichém údivu.
Chci vidět Neapol – a zůstat naživu!

Vydaly: Straky na vrbě, 2022
Ilustrace: Jana Šouflová
Vazba: brožovaná
471 stran / 499 Kč

Robert Ervin Howard: Dobrodruh Conan

Kniha Dobrodruh Conan představuje slavného válečníka stvořeného divokou fantazií texaského spisovatele Roberta E. Howarda v barbarově nejdivočejší podobě během jeho dobrodružné cesty plné krvavých bojů, troufalých činů a lásky nespočtu žen. Conan zde pátrá po podivuhodně broušených drahokamech, brání hranice Aquilonie proti pomstychtivým piktským kmenům, objevuje pirátský poklad, bojuje proti nemilosrdným lidojedům a zaplétá se do krvavé občanské války v rozlehlých síních zapomenutého města.
Sbírka obsahuje povídky Služebníci Bit-Jakinovi, Za Černou řekou, Černý cizinec, Zambulští lidožrouti a Rudé hřeby v novém překladu Romana Tilcera s přihlédnutím k původním Howardovým textům.
V dodatcích mimo jiné naleznete v českém překladu dosud nepublikované pracovní verze autorem nedokončené povídky Vlci za hranicí, posmrtně vydané povídky Černý cizinec a proslulé novely Rudé hřeby.

Vydalo: Argo, 2022
Překlad: Roman Tilcer
Obálka a ilustrace: Mikuláš Podprocký
Vazba: vázaná
472 stran / 588 Kč

P. Djelí Clark: Vládce džinů

Steampunková urban fantasy z alternativní historie
Roku 1872 otevřel záhadný mystik al-Džáhiz v Káhiře portál, kudy se do světa vrátili džinové. Jejich magické schopnosti urychlily technologický pokrok lidstva a Egypt se stal světovou velmocí.
O čtyřicet let později, v předvečer mírového sněmu, na němž egyptský král hodlá odvrátit hrozící válečný konflikt v Evropě, dojde v Gíze k masové vraždě. Oběti byly usmrceny s použitím magie a pachatel, záhadný muž se zlatou maskou, tvrdí, že je zmizelý al-Džáhiz a nyní se vrátil zpět. Vyšetřování se ujímá mladá, ale již proslulá agentka Fátima, zvláštní vyšetřovatelka Ministerstva alchymie, kouzel a nadpřirozených entit…

Vydal: Host, 2022
Překlad: Jakub Němeček
Vazba: vázaná
456 stran / 499 Kč
Ukázka

Soman Chainani: Netvoři a krásky

Myslíte si, že ty příběhy znáte, že? Mýlíte se. Všechno je úplně jinak.
Dvanáct nebezpečných příběhů plných záhad, magie a vzpurných srdcí. Každý se vine a klikatí jako řeka, aby odhalil pravdy plné varování i vítězství, pravdy, které osvobodí tak dlouho vězněná srdce, pravdy, které zkoumají život… a smrt. Princ dojde k překvapivému prozření. Kráska bojuje jako zvíře. Chlapec se odmítá stát kořistí. Cesta ke štěstí je ztracena… a pak znovu nalezena. Tyhle příběhy vás znají. Rozumí vám. Odrážejí vás. Jsou to pohádky pro naši dobu. Tak čtěte, pokud se odvážíte…

Vydalo: CooBoo, 2022
Překlad: Magdaléna Stárková
Ilustrace: Julia Iredale
Vazba: vázaná
352 stran / 449 Kč

Audrey Niffeneggerová: Zakletý v čase

V lese nedaleko domu, kde bydlí malá Clare, se zjevuje a mizí tajemný nahý cizinec. Když Clare překoná prvotní strach a se záhadným mužem jménem Henry se seznámí, začne se odvíjet napínavá romance. Henry trpí zvláštní chorobou – přemisťuje se v čase, aniž by mohl ovlivnit směr a cíl své cesty. Přesto je pozoruhodně často přitahován k malé, dospívající, dospělé či stárnoucí Clare. Netradiční romance s fantastickým motivem cestování v čase a propracovaným dějem okouzlila jen ve Spojených státech 2,5 miliónu čtenářů, získala několik literárních cen a byla převedena do filmové podoby s herci Ericem Banou a Rachel McAdamsovou.

Vydalo: Argo, 2022
Překlad: Petra Andělová
Vazba: brožovaná
504 stran / 488 Kč
Ukázka

Kim Stanley Robinson: Šaman

Trn je šaman. Smyslem jeho života je předávat příběhy a moudrost kmene, učit ty, kteří budou kráčet v jeho stopách.
Vřesa je léčitelka. Bez ní by klan nedržel pospolu a nepřežil těžká období. Zná byliny a ví, jak málo dělí lék od jedu.
Elga je cizinka. Všichni ji podceňují, ale ona je ta, která přichází z neznáma a od základu změní život vlčí tlupy.
A pak je tady Potáplík. Šamanův učeň, rozhodnutý najít si svou vlastní cestu. Ale svět je zrádný, cesta není nikdy jednoduchá a není jisté, kam povede.
Šaman je silný, vzrušující a srdcervoucí příběh o cestě chlapce k dospělosti. A také úžasná vize o tom, jak jsme žili před třiceti tisíci lety.

Vydala: Planeta9, 2022
Překlad: Pavel Bakič
Ilustrace: Lubomír Kupčík
Vazba: vázaná
648 stran / 599 Kč
Ukázka

Vladimír Zajíc: Testament Dona Quijota

Přistupte blíže a nechte se vtáhnout do úchvatného příběhu trvajícího již tisíce let! Příběhu inspirujícího nastupující generace, jež si tak rády zopakují chyby svých předků!
Příběhu zvaného HISTORIE.
Kovář Bivoj, Vojtěch Slavníkovec, kníže Břetislav přezdívaný Český Achilles, mistr Jan z Husi, Prokop Holý zvaný Veliký, Zikmund Lucemburský mnohými nazývaný Liška ryšavá, Masaryk řečený tatíček, Jaroslav Foglar a Gabčík s Kubišem, zhoubci Heydrichovi.
Ti & mnozí další vystupují v příbězích našeho Testamentu. V dialozích někdy až divadelních uvažují o lásce či zradě; o tom, co jest češství. Hrají své role v naší předlouhé a košaté historii.
A my můžeme váženému publiku zaručit, že se pobaví i dojme. Na jejich účet; a svým způsobem ještě více i na ten náš; ale pšššš, o tom se nemluví…

Vydaly: Straky na vrbě, 2022
Ilustrace: Lída Holubová
Vazba: brožovaná
384 stran / 290 Kč

Jessica Cluessová: Rod draků

Dechberoucí fantasy, kterou žene dopředu partička outsiderů, kteří vám ukradnou srdce, zlomí je vejpůl, zase složí dohromady a vrátí zpět.
Vždy, když zemře císař, posílá pět královských rodů své zástupce, aby se ucházeli o uvolněný trůn. Odjakživa šlo o nejstarší potomky, kteří se odmala připravovali na úkol, který je čeká. Tentokrát je ale všechno jinak. Vyzváni byli outsideři: lhářka, voják, služebná, zloděj a vražedkyně. Kdo získá trůn a kdo zemře? Touží všichni vyhrát, nebo má někdo úplně jiný cíl?

Vydal: Fragment, 2022
Překlad: Martina Mutlová
Ilustrace: Sasha Vinogradova
Vazba: brožovaná
400 stran / 399 Kč

Brian Herbert, Kevin J. Anderson: Sesterstvo Duny

Uplynulo osm desetiletí od chvíle, kdy byl v bitvě o Corrin zničen poslední z myslících strojů, zapřisáhlých nepřátel lidstva, a kdy Fajkán Služebník převzal jméno Corrino a ustanovil se prvním imperátorem nové říše. Chystají se změny, které ovlivní budoucnost celého vesmíru. Válečný hrdina Vorian Atreides se obrátil k politice a k impériu zády. Potomci Abulurda Harkonnena přísahali Vorovi pomstu a ve své nenávisti k němu nejsou sami… Raquella Berto-Anirulová coby první Ctihodná matka založila na Rossaku, planetě džunglí, benegesseritskou školu, v níž si ženy zdokonalují mysl i tělo, a začala budovat pověstné Sesterstvo. Následníci Aurelia Venporta a Normy Cenvy ovládají mocnou společnost, která s nasazením zmutovaných kormidelníků navádí vesmírné lodě zakřiveným prostorem. Gilbertus Albans, svěřenec nenáviděného robota Erasma, zřídil na planetě Lampadas školu, v níž učí lidi, jak se stát mentaty. Hnutí Služebníků, zavrhující jakoukoli formu „nebezpečných technologií“, vede Manford Torondo s pomocí oddaného mistra meče Anari Idaha. Jeho skupina táhne poznaným vesmírem a za podpory fanatických davů ničí všechno, co jí stojí v cestě. Ti všichni se zapletou do sporu mezi rozumem a vírou. Všichni si budou muset zvolit stranu v nevyhnutelném křížovém tažení, které by mohlo navěky vyhladit lidský rod….

Vydal: Baronet, 2022
Překlad: Dana Chodilová
Vazba: vázaná
632 stran / 679 Kč

Andrej Djakov: Ke světlu

Fantazie Dmitrije Glukhovského zrodila kultovní román Metro 2033 a inspirovala vznik literární školy jeho následovníků. Román Ke světlu Andreje Dyakova otevírá novou vzrušující kapitolu tohoto světa… Skupina ztroskotanců se vydala z petrohradského metra na misi za tajemným světlem. Opuštěný svět na povrchu ale nehodlá lidi přijmout zpět. Tajemné bludné světlo zhaslo, schovalo se jako duch, jako bažinný plamínek. Najdou cestu ke světlu, k naději, i přes všechna nebezpečí vnějšího světa? Kolik poutníků se tam dostane živých? Možná jeden. Možná žádný. Jak se vyvine zpočátku drsný vztah mezi pečovatelkou a chlapcem? Co čeká tuláky v cíli? Potkají další přeživší katastrofy? Vezme je na palubu křižník Varjag – bájná archa stoupenců Exodu ze základny Baltské flotily?

Vydal: Laser, 2022
Překlad: Rudolf Řežábek
Vazba: brožovaná
248 stran / 299 Kč
Ukázka

Carlton Mellick III: Magořina

Šestice středoškoláků se ve vypůjčené dodávce vydává strávit víkend na chatě uprostřed odlehlého lesa. Nikomu nedochází, že to nemusí být dobrý nápad. Nic je netrkne, když tankují na benzince, kde jsou terčem pohledů nevraživých vidláků, ani když na silnici nacházejí absurdní množství přejeté zvěře. Tři marnivé roztleskávačky Desdemona, Crystal, Stephanie a tři nadržení fotbalisté Jason, Rick a Kevin se prostě těší na chatu, umanutě si chtějí užívat. Chatu však obestírá tajemství a navíc si do ní své prazvláštní tajemství veze i každý člen osádky…
Příběh, který zpočátku může vypadat jako klasický popcornový horůrek, se záhy mění v něco mnohem podivnějšího. Mistr bizarností Carlton Mellick III bere klasické schéma teenagerské vyvražďovačky a s potutelným úsměvem ho prohání mixérem.

Vydala: Carcosa, 2022
Překlad: Milan Žáček
Obálka: Ed Mironiuk
Vazba: brožovaná
176 stran / 279 Kč
Recenze

Radek Starý: Odkaz lidské mysli

První díl epické sci-fi série od youtubera Sterakdary Na Zemi roku 2043 přistálo mimozemské plavidlo a vypustilo černý sliz rozežírající všechno okolo. Ke zděšení lidstva tato hmota dokázala přebrat kontrolu i nad nejmodernějšími technologiemi. Planetu měli spasit robotičtí ochránci, jenže nastal problém – jejich stvořitelka Molly Griffin veškeré obranné snahy sabotovala. O dvě stovky let později nastává čas, aby si lidé vzali svůj svět zpátky. Podaří se jim v událostech dávné minulosti najít klíč k přežití?

Vydalo: CooBoo, 2022
Ilustrace: František Sedláček
Vazba: brožovaná
384 stran / 449 Kč

N. K. Jemisinová: Slunce ve stínu (Snová krev 2)

Vyvrcholení dvoudílné dobrodružné série Snová krev z pera nejoceňovanější fantasy autorky současnosti
Gudžárej, město snů, kde byl jediným zákonem mír, nyní trpí pod nadvládou Kisujského protektorátu a zažívá násilí a útlak. A také noční můry: gudžárejské občany sužuje tajuplná a smrtící nákaza, jejíž oběti umírají s jekotem ve spánku. Lidé lapení mezi temnými sny a krutými pány touží po vzpouře — jenže Gudžárej žil v míru již příliš dlouho. Proto mu někdo musí ukázat cestu.
Naději skýtají dva psanci: první žena, které kdy dovolili vstoupit mezi kněží Bohyně snů, a vyhoštěný princ, jenž chce získat zpátky, co mu patří. Společně musejí čelit kisujské okupaci a odhalit zdroj vražedné nákazy… než bude Gudžárej navždy ztracen.

Vydal: Host, 2022
Překlad: Roman Tilcer
Vazba: vázaná
600 stran / 549 Kč
Ukázka

Evan Winter: Plameny pomsty

Nezapomenutelná, nemilosrdná a napínavá fantasy série úspěšného kanadského spisovatele Evana Wintera pokračuje druhým svazkem, v němž musí svržená královna spojit síly s mladým válečníkem, aby vyrvala svůj trůn uchvatitelům a zachránila svůj lid. Tau a jeho královna se zoufale snaží oddálit útok domorodých obyvatel Xiddy, a tak vypracují nebezpečný plán. Pokud Tau uspěje, získá královně čas, aby mohla shromáždit své jednotky a zahájit mohutnou ofenzivu proti svému vlastnímu hlavnímu městu, kde mezitím zrádci vydávají její sestru za „pravou“ královnu Omehijců. Jestliže se Tsioře podaří město dobýt, znovu usednout na trůn a sjednotit svůj lid, pak budou mít Omehijci alespoň jistou šanci hrozící invazi přežít…

Vydalo: Argo, 2022
Překlad: Milan Pohl
Vazba: vázaná
496 stran / 598 Kč
Ukázka

Eléonore Devillepoixová: Bezvětrné město 2

Kdo se ujme vlády v Hyperboreji — městě, kde nefouká vítr?
Hyperborea padla do rukou nepřítele a ulicemi se šíří chlad. Arka se rozhodla uprchnout zpátky do svého domovského pralesa v Arkádii. Dcera Amazonek, vražedkyně, nositelka prokletí, ničitelka města: to je příliš mnoho břemen na někoho, komu ještě není ani čtrnáct let. Mezi Amazonkami se musí naučit čelit všem nepříjemným vzpomínkám na bezvětrné město, ale i tajemstvím, která les ukrývá. Po stopách své žákyně se na sever vydává i její mentor Lastyanax. Je odhodlaný ji najít, a tak opouští rodinu, přátele a nechává Hyperboreu za sebou. Nepřítel prozatím zůstává ukrytý ve stínu. Nikdo ale nevěří, že se s tím spokojí. Dokážou Lastyanax a Arka tajemného pána lemurů zastavit včas?
Druhý, závěrečný díl série v sobě spojuje dobrodružství, politiku a precizně vykreslenou psychologii postav.

Vydal: Host, 2022
Překlad: Ladislav Václavík
Vazba: brožovaná
416 stran / 399 Kč

Sam Hawkeová: Říše zrady

Jed byl pouze začátek… Od povstání, které rozervalo Sjonu na kusy, uběhly dva roky, avšak tajemného nepřítele, který lid tehdy rozeštval, se nepodařilo nikdy vypátrat.
Rada i občané doufají, že hrozba definitivně pominula, ale sourozenci Jovan a Kalina Oromaniovi, strážci kancléře i celé země, vědí své. Nepřítel jen čeká na další příležitost.
Zatímco Jovan hledá stopy v sérii úmrtí a zdánlivě nesouvisejících událostí, Kalina se pouští do zrádných vod politiky, protože mstivý protivník by se mohl ukrývat i mezi princi, vévody a šlechtičnami, kteří se tváří jako spojenci. Jejich vyšetřování však odhalí spiknutí, jež představuje hrozbu nejen pro Silastu, ale především pro rod Oromaniových.
Nepřítel má dlouhé prsty a je velmi trpělivý. Sourozenci tak stojí před nelehkým úkolem. Musejí rozplést nitky záhady sahající hluboko do minulosti, a to dřív, než město a všichni jejich blízcí zahynou v plamenech prastaré pomsty.

Vydal: Host, 2022
Překlad: Alžběta Lexová
Vazba: vázaná
616 stran / 549 Kč

Jeffe Kennedy: Bojovnice světa (Kroniky Dasnarie 3)

S novým jménem a falešnou identitou Danuiny válečné kněžky je nyní žena, kdysi známá jako princezna Jenna, na útěku. Zatímco se učí využívat svou sílu tanečnice v boji a sbližuje se s válečnými slony, postupně se vzdaluje vzpomínkám na brutálního manžela. Bezpečně schovaná v horké Nyambuře pilně trénuje na den, kdy se bude muset opět postavit svým pronásledovatelům. Ví, že jednou nastane.
Dokud se jí však mysl v nepředvídatelných okamžicích zatemňuje v zabijáckém transu, není doopravdy v bezpečí. Když se navíc Nyambura po několika letech míru stane terčem útoku, je to pro Ivariel šok. A její nová rodina vkládá do kněžky-válečnice a jejích slonů velké naděje…

Vydal: Fantom Print, 2022
Překlad: Petra Kubašková
Obálka: Zuzi Maat
Vazba: brožovaná
240 stran / 299 Kč

Peter F. Hamilton: Evoluce (Prázdnota 3)

Vesmírné lodě Živoucího snu míří do nitra Prázdnoty. Poutníci čekávají, že zde naleznou pravý ráj. Druhý Snící zatím uniká nejen agentům Živoucího snu, ale daří se mu i vysmeknout se z nástrah kladených Paulou Myo, a pastí, které na něj líčí psychopatický zabiják s přezdívkou Kočka.
Prázdnota se rozpíná děsivou rychlostí, hladově polyká energii planet, hvězd i celých galaxií. Čas se krátí, a jen málokdo si uvědomuje, jak málo ho lidstvu zbývá. Inigo sní svůj poslední sen, nebezpečnější než všechny předcházející. Je možné zastavit Pouť? Odhalit, co se probudilo v Prázdnotě?
Ve Společenství nekončí bratrovražedná válka o ovládnutí lidstva. Hlava jedné se znepřátelených frakcí také touží dosáhnout Prázdnoty. Nehledá tam však ráj, ale absolutní moc.

Vydala: Planeta9, 2022
Překlad: Martin Královec
Vazba: brožovaná
686 stran / 499 Kč

Lois Lowryová: Syn (Dárce 4)

Ocitáme se ve společnosti, v níž je ve dvanácti letech každému přiděleno budoucí povolání. Claire je zařazena coby rodička a ve čtrnácti letech porodí „produkt“, syna. Podle místní zvyklosti dítě vyrůstá v pěstounském středisku, ale Claire na něj nemůže zapomenout a najde si způsob, jak syna vídat. Pak ale dítě kdosi unese a Claire v zoufalství skočí na loď, která ji k němu, jak doufá, doveze. Loď však ztroskotá… Moře vyvrhne Claire na břeh a ona si nic nepamatuje. Obyvatelé blízké vesnice ji přijmou mezi sebe a dívka poprvé v životě zažívá vřelou lidskou sounáležitost. Když se jí po čase vrátí paměť, rozhodne se jít svoje dítě hledat. Nic ji už nedokáže zastavit, i když jedinou cestou z vesnice (kromě moře) je nebezpečný výstup po skalním útesu… Závěrečný díl slavné tetralogie, započaté dnes už ikonickým Dárcem, který mj. získal prestižní Cenu Johna Newberyho a jehož překladová byla prodána do 41 zemí. Každý svazek líčí samostatný příběh, třebaže některé postavy procházejí napříč celým kvartetem.

Vydalo: Argo, 2022
Překlad: Dominika Křesťanová
Vazba: vázaná
328 stran / 398 Kč

Otakar Pospíšil: Bezejmenná – Cesta

První díl fantasy ságy plné dobrodružství, přátelství a lásky. Hlavní hrdinové, jejichž síla spočívá ve vzájemné podpoře, objevují řešení nesnází i krásy života.
V zemi zvané Aseytasia se čtyři Jednomyslně zvolení vydali hledat Poutníka, jenž vidí dál než obyčejní lidé a mohl by jim pomoci ochránit život na Zemi pustošené soubojem dvou nesmiřitelných draků. V ději plném dobrodružství spojuje družinu čistá láska a skutečné přátelství. A také láska k přírodě a tajemstvím života. Mohou být zkušenosti, prožitky a poznání těchto pěti přátel skutečné? Nebo jsou to jen krásné výplody světa fantasy?

Vydala: Pointa, 2022
Vazba: vázaná
208 stran / 399 Kč

Džundži Itó: Tomie

Je překrásná a svůdná. Jmenuje se Tomie a coby dokonalá femme fatale ničí životy mužů i žen ve svém okolí. Před jejím kouzlem není úniku a nelze se jí zbavit – a že se o to mnozí neustále pokoušejí…

Vydala: CREW, 2022
Překlad: Anna Křivánková
Vazba: brožovaná
Tisk: černobílý
748 stran / 899 Kč
Recenze

Kojoharu Gotóge: Vyšší Měsíc proti Pilíři (Zabiják démonů 8)

Dokáže Tandžiróova Blankytně modrá obloha porazit spánkového démona Enmua? Na scéně se navíc zničehonic objevuje záhadný cizinec, proti kterému Plamenný pilíř bude moct konečně využít všechnu svoji sílu. Jak souboj dopadne a co chce Rengoku sdělit Tandžiróovi?

Vydala: CREW, 2022
Překlad: Petr Kabelka, Eliška Kabelková Vítová
Vazba: brožovaná
Tisk: černobílý
196 stran / 229 Kč

Bill Willingham, Mark Buckingham: Mýty 19 – Sněhurka

Kdysi bývala láskou Krásného prince, nejlepšího šermíře všech dob. Pak se provdala za Zlého vlka, nesmiřitelného potomka Severního větru. Ale než Sněhurka potkala kteréhokoliv z nich, byla zasnoubená s někým jiným… Nyní se tento temný princ vrátil, obklopený nepřekonatelnou magií, aby pojal Sněhurku (znovu) za manželku. A co její současný manžel? Toho se bude potřeba zbavit. A co její děti? Pro ty v této nové šťastné rodině rovněž není místo. Tohle rozhodně není pohádkový konec, jaký by si Sněhurka a Wolfi představovali… Na knize Mýty: Sněhurka, obsahující příběhy ze sešitů 114–129 série Mýty, se podíleli Bill Willingham, Marc Buckingham, Steve Leialoha a Andrew Pepoy, s pomocí hostujícího kreslíře Shawna McManuse.

Vydala: CREW, 2022
Překlad: Ľudovít Plata
Vazba: brožovaná
Tisk: barevný
168 stran / 549 Kč

Joe Hill, Gabriel Rodriguez: Zámek a klíč – Zlatý věk

Rod Zámkových po celé generace kráčí temnými chodbami Klíčova, kde odemyká dveře vedoucí k nejrůznějším divům a kouzlům. Tato kniha obsahuje pět mistrovsky zpracovaných povídek, v nichž se scenárista Joe Hill spolu s výtvarníkem Gabrielem Rodriguezem vydávají do dob dávno minulých.
Zlatý věk obsahuje tři úvodní krátké povídky: Malý svět, Do nitra Luny a také vůbec poprvé publikovanou minipovídku Síla hudby, které pomalu, ale neodbytně směřují k drásajícímu finále, rozehranému v povídce „…jak vojska bledých čet…“ a vrcholícímu v crossoveru se Sandmanem, v příběhu Co peklo schvátí…, v němž se objeví také Lucifer a mnohé další postavy ze slavného Gaimanova komiksu. Každý z příběhů představuje úryvek ze života předků rodiny Zámkových z počátku dvacátého století, kteří, stejně jako jejich potomci, sváděli pomocí kouzelných klíčů velké i malé bitvy. Ať už však bojovali na frontě první světové války či v hlubinách samotného pekla, vždy se snažili především ochránit svou rodinu i svět.

Vydalo: Comics Centrum, 2022
Překlad: Alexandra Niklíčková
Vazba: vázaná
Tisk: barevný
240 stran / 699 Kč

Cukasa Saimura, Kozo Takahashi: Crueler than Dead 2

O Maki, která přináší poslední dávky vakcíny, je postaráno vládnoucí elitou Dómu, kde hrstka vyvolených žije v luxusu, zatímco ostatní přežívají v příšerných podmínkách.
Šóta s Miurou jsou vrženi do strastí každodenního života přeživších, kteří neměli dostatek štěstí, aby se stali vyvolenými. Miura je zařazen do pracovní skupiny a Šóta se pro změnu spřátelí s vůdcem dětského gangu, který mu pomůže najít otce…

Vydal: Zanir, 2022
Překlad: Sabina Dudová
Vazba: brožovaná
Tisk: černobílý
216 stran / 249 Kč