Pozvánka na Comic-Con Junior (PR)

Na Comic-Con Junior dorazí hvězdy z Nekonečného příběhu, Hvězdné brány, Harryho Pottera nebo Duny.

 

Pořadatelé Comic-Con Junior prozradili další jména hostů, nově účast potvrdily hvězdy jako Noah Hathaway, Lexa Doig nebo sestry Jančovy. První ročník festivalu popkultury proběhne na Výstavišti Brno v termínu 22. a 23. října 2022.

„Nově můžeme potvrdit účast herců Noaha Hathawaye a Lexy Doig nebo komiksových tvůrkyň sester Jančových. Do Brna se rovněž chystají Michael Shanks, Mark Williams a Miroslav Táborský,“ říká za pořadatele Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio.

Americký herec Noah Hathaway se do povědomí diváků dostal díky roli Boxeyho v původním televizním seriálu Battlestar Galactica. Největší popularitu a zástupy fanoušků po celém světě mu přinesla titulní role Atreje ve filmu Nekonečný příběh.

Kanadskou herečku Lexu Doig znají fanoušci hlavně díky roli v seriálu Andromeda Rommie, a dále pak jako Dr. Carolyn Lam ze seriálu Hvězdná brána.

Kanadského herce Michaela Shankse znají fanoušci především díky roli Daniela Jacksona v seriálu Hvězdná brána, zahrál si ale třeba i v seriálu Nemocnice Hope.

Nejznámějším filmem anglického herce Marka Williamse je Harry Potter, kde si zahrál otce rodiny Arthura Weasleyho.

Český herec Miroslav Táborský natáčí jak pro české, tak i zahraniční produkce, kde se objevil v projektech jako Duna, Bídníci, Eurotrip a další.

Sestry Jančové dorazí do Brna z nedalekého Slovenska, Zuzka kreslí komiksy a Iva k nim píše scénáře. Kladné ohlasy získal hned jejich první komiks s názvem Peter: Skúška.

Návštěvníci Comic-Conu Junior se mohou těšit nejen na fotografování, autogramiády a besedy se zahraničními i domácími herci a umělci, ale i na workshopy, soutěže, turnaje, výstavy, přednášky a prodej zboží pro fanoušky a mnoho dalšího. Navíc bude program rozšířen o speciální aktivity určené pro děti a náctileté.

„Ve speciální Pokémon zóně budou probíhat turnaje v karetní hře Pokémon, burza, výměna i prodej sběratelských karet a dárkových předmětů. Na místě bude také odborník radit, jak rozeznat falešné karty,“ uvádí programový ředitel festivalu Václav Pravda.

Fantasy pohádka Princezna zakletá v čase připravuje velkou výstavu filmových šatů a rekvizit, fotokoutek, besedy s herci a tvůrci pohádky. Návštěvníci se mohou těšit rovněž na ukázky práce kaskadérů, vyzkoušet si budou moci i lukostřelbu. Mediální partner Déčko ČT bude mít na festivalu fotokoutek s večerníčkem.

Akce se koná pod záštitou primátorky statutárního města Brna JUDr. Markéty Vaňkové. Comic-Con Prague a Comic-Con Junior společně organizují společnosti Active Radio a.s. a Comic-Con Prague s.r.o.

Novinky a aktuality o akci můžete sledovat na webu a sociálních sítích, kam budou postupně přidávány nové podrobnější informace.
Web: junior.comiccon.cz/
Facebook: www.facebook.com/comicconjunior
Instagram: www.instagram.com/comiccon_junior

Vstupenky je možné koupit na junior.comiccon.cz, zde bude možné rovněž týden před festivalem dokoupit ke vstupence podpisy a fotky hvězd. Oficiálním prodejcem vstupenek je společnost Ticketstream. Od října budou vstupenky zdraženy.

Active Radio a.s.
Active Radio a.s. je multimediální skupina vlastnící rádia Evropa 2, Frekvence 1, Rádio Bonton, Rádio Dance, Youradio a Youradio Talk. Patří jí rovněž dětský projekt Pigy. Provozuje řadu on-line médií, streamingových audio služeb, sdružuje skupiny fanoušků na sociálních sítích a pořádá eventy. Divize NoLimits ročně pořádá akce pro více než 100 tisíc osob. Od roku 2018 patří holdingové společnosti Czech Media Invest.

Comic-Con Prague s.r.o.
Pro potřebu pořádání Comic-Con Prague založil Václav Pravda nové s.r.o. Společnost úzce spolupracuje se SFK Avalon o.s., neziskovým spolkem fanoušků, který stojí za pořádáním velkých festivalů popkultury – Festival fantazie (3500 návštěvníků, v roce 2020 proběhl v Chotěboři 25. ročník), PragoFFest (návštěvnost až 4500 fanoušků, poslední desátý ročník proběhl v roce 2019), FanCity (návštěvnost v Praze až 2500 fanoušků, nyní jen malý con v Chotěboři) a GameFFest (herní součást všech výše uvedených festivalů).