Andy Weir: Spasitel

Osamělý astronaut. Nesplnitelný úkol. Nečekaná pomoc.
Nakladatelství Laser vydalo román Spasitel. Nové úžasné, napínavé meziplanetární dobrodružství od autora světového bestselleru Marťan.

ANOTACE:
Ryland Grace zůstal jako jediný přeživší na zoufalé misi poslední naděje. Pokud selže, lidstvo zanikne. Je tu však drobný háček – Ryland to neví. Nedokáže si vybavit ani své jméno, natož že má nějaký úkol a jak ho asi tak splní. Všechno, co ví, je, že hodně, hodně dlouho spal. Že se probudil miliony kilometrů od domova. A že společnost mu dělají dvě mrtvoly.

Jak se mu tak vracejí vzpomínky, dojde mu, že putuje nevelkou lodí, sestavenou všemi pozemskými vládami a vesmírnými agenturami a vrženou do hloubky vesmíru, aby odvrátila hrozbu vymření našeho druhu. A díky nečekanému spojenci se mu to možná i podaří…

Napínavé a jedinečné meziplanetární dob­rodružství míří ke čtenářům a brzy i k fil­movým divákům: stejně jako autorova prvotina Marťan bude také Spasitel adaptován do filmové podoby – hlavní role se má zhostit Ryan Gosling.

 

O AUTOROVI:
Andy Weir (*1972) budoval dvacet let kariéru softwarového inženýra, dokud mu úspěch debutového románu Marťan neumožnil splnit si sen a věnovat se na plný úvazek psaní. Celý život se vášnivě zajímá o ves­mír a k jeho koníčkům patří relativistická fyzika, orbitální mechanika a dějiny piloto­vaných kosmických letů. Žije v Kalifornii.

 

INFO O KNIZE:
Vydal: Laser, 2021
Původní název: Project Hail Mary
Překlad: Michal Prokop
Vazba: pevná
Počet stran: 464
Cena: 499 Kč

Vyjde také jako audiokniha pod nakladatelskou značkou Témbr.
Čte: Lukáš Hlavica
Režie: Jan Drbohlav
Datum vydání: 15. 11. 2021
Doporučená cena: 349 Kč (2 CD MP3)