Knižní novinky: říjen 2021

Široká nabídka knižních novinek z žánru fantastiky čeká na čtenáře také v říjnu. Tak snad tiskárny vytisknou, co nakladatelství připravila.

Alžběta Komrsková: Průvodkyně duší

Znamená smrt konec, nebo jen nový začátek?
Nandini strávila celý svůj život po boku mrtvých. Je totiž Průvodkyně a jejím posláním je chránit a doprovázet duše zemřelých do posmrtného bytí. Když do jejich kláštera hluboko v horách přijedou poslové se zprávou, že císař je mrtev, vše se změní. Princ Arjin si ji vybere, aby se pokusila o nemožné – vydala se spolu s ním do Mezisvětí a pomohla mu přivést mrtvého otce zpět mezi živé.
Stihnou to dřív, než zemi zničí nemilosrdný boj o moc, který se po císařově smrti rozhořel? Kývne Nandini na úkol, při kterém může ztratit vlastní duši?
Vydá: Fragment

Marlon James: Černý Leopard, Rudý Vlk

Dobrodružná sága je příběhem bojovníka a nájemného žoldáka Stopaře, který hledá ztracené dítě. V sázce však není „jenom“ jeden lidský život, ale osudy mnoha dalších lidí. Děj, protkaný množstvím odboček, halucinací a snů, plynoucí v horečném tempu, se odehrává ve starobylé a temné Africe, která spíše než skutečné místo připomíná fantasy svět. Marlon James, který v roce 2015 obdržel jako první jamajský autor prestižní Man Bookerovu cenu, v ní čerpá z afrických mytologií, kniha je však také protkána nesčetnými narážkami na světovou literaturu, od Krvavé komnaty Angely Carterové po Satanské verše Salmana Rushdieho, na popkulturní ikony, komiksové hrdiny, oblíbené seriály. Archetypální cesta hlavního hrdiny odkazuje k Jungovi stejně jako k postavám Luka Skywalkera nebo Froda. Rozsáhlá kniha je prvním dílem zamýšlené trilogie Dark Star (Temná hvězda).
Vydá: Slovart

Ondřej Neff: Ultimus

Na odvrácené straně Měsíce stojí Ultimus, vězení pro nejhorší zločince obydlených světů. Sem přijíždějí Kuba Nedomý a Dědek Čuchák, starožitníci se sídlem v Arkádii, v roli robotických specialistů.
Měl to být nejlepší kšeft jejich života. Vyklubala se z toho bouda, kterou na ně nastražil jejich dávný kamarád, policejní hlavoun Mantella. V Ultimu spadnou do spárů Enigmy, nejmocnější zločinecké organizace Lunárního společenství. Najednou stojí proti všem – proti zločincům i dozorcům, proti robotům, zmutovaným paraorganismům i proti toxickému šrotu, který se vymknul kontrole.
Když se pak do celé záležitosti vloží umanutá aktivistka Perla bojující za práva robotů, budou mít Kuba s Dědkem co dělat, aby si zachránili alespoň holou kůži…
Vydá: Mystery Press

Jennifer Saint: Ariadna

Láska a zrada v klasickém antickém příběhu.
Krásná Ariadna, dcera mocného krétského krále Mínóa, vyrůstá se svými sourozenci v paláci, v jehož podzemí je uvězněný Mínótauros, napůl býk, napůl člověk. Jednou z jeho dalších obětí se má stát mladý athénský princ Théseus, ale Ariadna se do něj zamiluje a pomůže mu. Její nit ho bezpečně vyvede ze zrádného labyrintu.
Ale co se stane poté, co je monstrum poraženo a princezna odejde s hrdinou? Zajistí jí rozhodnutí zradit Krétu šťastný konec? Ve světě, kde rozhodují muži – a vrtkaví bohové, není nic jisté.
Vydá: Beta

Kevin Hearne: Kletba krkavců

Zemi zničené obřími útočníky, jak jsme ji poznali v prvním díle Útok obrů, svítá naděje na odplatu. Najde se ale dost hrdinů? A kdo to vlastně je – hrdina?
Daryck měl svůj domov ve městě zničeném při nájezdu Kostních obrů. On a jeho skupina válečníků se teď touží pomstít za všechny milované, které ztratili. Hanima patří k nové generaci mágů s mimořádným nadáním – dokáže hovořit s fantastickými zvířaty. Když její dar začne představovat hrozbu pro současné vládce, postaví se do čela hnutí, které chce pomocí její magie poskytnout moc všem. Koesha je kapitánkou čistě ženské posádky lodi zkoumající nebezpečné a neznámé vody. Nehledá však pouze možnou cestu kolem světa – pátrá i po své sestře, která před dvěma lety zmizela na moři. Jenže tam, kde mapy končí, číhá něco mnohem nebezpečnějšího než bouře a mořské obludy! Tito tři, a zdaleka nejen oni, se pokusí přinést naději do světa zmítaného válkou. Ale i hrdinové mívají strach…
Vydá: Argo

Robert Silverberg: To nejlepší ze Silverberga

Robert Silverberg je žijící legenda science fiction. Tato výjimečná kolekce jeho povídek přináší to nejlepší ze šesti desetiletí jeho bohaté kariéry. Povídky milované, zatracované i oceňované. Dobrodružné i inspirující. A v každém případě dokládající, že titul velmistra si Silverberg zasloužil jako málokdo.
Vydá: Laser

Liou Cch’-sin: Toulavá Země

Imaginativní povídková sbírka od autora bestselleru Problém tří těles.
Liou Cch’-sin, nejznámější čínský autor science fiction, uchvátil svět svou rozsáhlou trilogií Vzpomínka na Zemi, avšak jeho povídková tvorba je neméně strhující a zajímavá.
V těchto příbězích o sluneční smrti, mimozemských civilizacích nebo cestování časem a vesmírem najdou čtenáři podnětné meditace o technologii i umění, kontrastech rozlehlosti a mikroskopičnosti světů, ale i o nekonečném boji mezi životem a smrtí. Každá z těchto povídek jako by ve zkratce zachytila Liouovo soucitné chápání lidstva a hlubokou reflexi lidské povahy. Dohromady pak slouží jako úžasná a inspirující hostina pro fantazii.
Vydá: Host

Andy Weir: Spasitel

Nové úžasné, napínavé meziplanetární dobrodružství od autora světového bestselleru Marťan. Ryland Grace zůstal jako jediný přeživší na zoufalé misi poslední naděje. Pokud selže, lidstvo zanikne. Je tu však drobný háček – Ryland to neví. Nedokáže se vybavit ani své jméno, natož že má nějaký úkol a jak ho asi tak splní. Všechno, co ví, je, že hodně hodně hodně dlouho spal. Že se probudil miliony kilometrů od domova. A že společnost mu dělají dvě mrtvoly. Jak se mu tak vracejí vzpomínky, dojde mu, že putuje nevelkou lodí, sestavenou všemi pozemskými vládami a vesmírnými agenturami a vrženou do hloubky vesmíru, aby odvrátila hrozbu vymření našeho druhu. A díky nečekanému spojenci se mu to možná i podaří…
Vydá: Laser

Andrew Hunter Murray: Poslední rozbřesk

Když se Země přestane otáčet, ještě to neznamená konec lidské touhy po moci.
Před čtyřiceti lety se následkem vesmírné katastrofy začala zpomalovat zemská rotace a po deseti letech se Země zastavila úplně. Teď je jedna strana planety natočená ke žhnoucímu Slunci a druhá uvězněná v nekonečné ledové noci. Většina států přestala fungovat, ale pár šťastných zemí na teplé straně planety přežilo. Jednou z nich je i Velká Británie, která se zachránila tím, že se od hroutícího se světa naprosto odřízla. Dnes v ní vládne vojenská autokracie a země je sužovaná hladem a násilím.
Ellen Hopperová je oceánografka žijící na ledové plošině v Atlantiku. Do svého dobrovolného vyhnanství se uchýlila poté, co její domovina propadla autoritářství, a už s ní nechce mít nic společného. Když však za ní přijedou dva úředníci s prosbou, aby se vrátila do Londýna a setkala se s jistým umírajícím mužem, Ellen souhlasí — a začne odhalovat tajemství, které ohrožuje nejen křehkou stabilitu jejího národa, ale i celé lidstvo.
Vydá: Host

Stephen King: Později

Syn svobodné matky, Jamie Conklin, nechce nic víc než prožít obyčejné dětství. Jenže Jamie není obyčejné dítě. Jamie se narodil s nadpřirozenou schopností, matka ho ale nabádá, aby to tajil. Může vidět to, co nikdo jiný nevidí, a naučit se to, co se nemůže naučit nikdo jiný. Ale cena za užití této schopnosti je vyšší, než si Jamie dokáže představit. Zjistí to ve chvíli, když ho detektiv vtáhne do pronásledování vraha.
Vydá: Beta

Joanna Ruth Meyerová: Les bez srdce

Les je nebezpečné místo, kde muže i ženy lákají sirény vstříc smrti. Čarodějnice už dlouhá staletí získává srdce, aby jimi nakrmila strom bez srdce a s jeho pomocí ovládala čím dál větší území.
Když je do lesa vlákán syn hvězdáře Owen Merrick, Serena, jedna z dcer stromové sirény, ušetří jeho život, místo aby ho zabila. Owen každou noc přelézá zeď mezi zahradou a lesem, aby se s ní setkal, a ona pokaždé víc a víc touží stát se člověkem. Hvězdy však předpovídají nebezpečnou kletbu a Serenina honba za lidskostí je vrhne do víru odvěké války mezi čarodějnicí a králem, který se ji snaží zastavit.
Vydá: CooBoo

Carlton Mellick III: Dům na tekutých píscích

Klíštěk a Polly jsou děti, které se nikdy nesetkaly se svými rodiči, ačkoliv s nimi žijí v jednom domě. Vedou pohodlný život v izolaci, v péči staré chůvy a několika robotických zařízení, ale čím jsou starší, tím víc otázek si kladou. Kromě záhady nepochopitelného nezájmu ze strany rodičů chtějí odhalit tajemství svého příbytku, hermeticky uzavřeného komplexu několika pokojů ztracených kdesi v rozlehlé rezidenci, do níž jim brání vstoupit příšery šramotící za hlavními dveřmi a chůvina důrazná varování před smrtelným nebezpečím. Otazníků přibývá, navíc začne selhávat dosud hladce fungující technika a dětem nezbude než udělat krok, který dosavadní idylu změní v hororové dobrodružství plné napětí a zvratů.
Při čtení Carltona Mellicka III si můžete být jisti, že neuhádnete, co vás čeká na další stránce…
Vydá: Carcosa

Siri Pettersenová: Železný vlk

Poutavé mysteriózní fantasy se staroseverskými kořeny, pojednávající o krvi, touze a závislosti
Představ si, že objevíš tajemství, po němž prahnou ti nejvlivnější. Něco z jiného světa. Něco natolik mocného, že to může změnit vše. Tvou zemi. Tvůj život. Tvé srdce.
Juva nenávidí krvezpytce, kteří se těší úctě pro své jasnovidecké schopnosti, a přitom jsou to podvodníci, co využívají strachu, hromadí majetek a baží po moci. To ví Juva až moc dobře, ke krvezpytcům totiž patří i její rodina a ona sama přísahala, že se nikdy nestane jednou z nich. Když ale dívčinu rodinu napadnou vardari, záhadné nestárnoucí bytosti, zaplete se do honby za dědictvím svého rodu — temným tajemstvím, které kdysi změnilo svět a nyní ho může přetvořit znovu. Aby Juva přežila, musí se postavit čelem k potlačené vzpomínce z dětství, ke chvíli, kdy uviděla ďábla.
Železný vlk je prvním dílem trilogie Vardari, kterým začíná samostatný příběh z prostředí oceňované série Havraní kruhy.
Vydá: Host

Frank Herbert: Duna

Klasické vrcholné dílo Franka Herberta – triumf představivosti a jeden z nejprodávanějších románů science fiction všech dob.
Duna, mytická a emocionálně nabitá cesta hrdiny, vypráví příběh o Paulu Atreidovi, geniálním a nadaném mladíkovi, který se narodil s osudem mimo veškeré chápání a jenž musel odcestovat na nejnebezpečnější planetu ve vesmíru, aby zajistil budoucnost své rodiny a svých lidí. Zatímco se nad planetou shromažďují zlovolné síly toužící ovládnout zásobu nejdrahocennějšího zdroje ve vesmíru – komodity, která dokáže v člověku probudit jeho potenciál – přežijí jen ti, kteří dokáží přemoci vlastní strach.
Vydá: Baronet

Lexi Ryanová: Prázdné sliby

Brie víly nenávidí a odmítá s nimi mít cokoli společného, i kdyby to mělo znamenat, že bude hladovět a žít na ulici. Ale když je její sestra prodána sadistickému králi Temného dvora, aby tak splatila dluh, udělá Brie cokoli, aby ji získala zpátky. Klidně uzavře dohodu se samotným králem, že mu ukradne tři kouzelné předměty ze od světlých víl.
Získat přístup na jejich dvůr, to se však snadněji řekne než udělá. Brie má jedinou možnost: bude předstírat, že je potenciální nevěstou prince Ronana. Brzy se do něj však doopravdy zamiluje. Je však odhodlaná nenechat se rozptylovat tím, co jí říká srdce, a přijme pomoc od skupinky odpadlíků z řad temných víl, kteří mají vlastní tajné cíle. Brie tak začne trávit spoustu času s jejich záhadným vůdcem Finnem… odolávat jeho svůdnému šarmu není o nic snadnější.
Brie je tak chycena mezi dvěma nebezpečnými dvory a musí se rozhodnout, komu věnovat svou věrnost a své srdce.
Vydá: CooBoo

Jamie Thomas: Věže Asperfellu

Briony by ani ve snu nenapadlo, že se jednoho dne ocitne v magickém vězení zvaném Asperfell. Koneckonců nebyla ani mág, ani zločinec. Byla dcerou šlechtice, i když s prsty věčně umazanými od inkoustu a zablácenými šaty, protože buď seděla s nosem zabořeným v knize, nebo pobíhala po tajemných lesích jejich rodového sídla.
Jakmile však projde portálem do Asperfellu, všechno je najednou jinak: její rodina, domov i bezpečí jsou pryč. Briony stojí na prahu světa zavržených mágů, šílenců, přízraků, temné magie a záhadných vzkazů pronášených pouze šeptem…
Jedině tady ale může najít spásu pro trpící lid Tiralaenu. Z Asperfellu, odkud se ještě nikdo nikdy nevrátil, musí přivést právoplatného dědice královského trůnu. Co když ale zlomený princ o záchranu nestojí?
Vydá: Mystery Press

Elin Säfström: Přiznání strážkyně

Patnáctiletá Tilda je na první pohled obyčejná holka. Jenže kromě běžných každodenních starostí toho musí zvládat mnohem víc, než si kdo dokáže představit! Je strážkyně. Její povinností je dohlížet na to, že se všechny nadpřirozené bytosti ve Stockholmu – a že jich je tam požehnaně – chovají tak, aby se o nich běžní smrtelníci nedozvěděli. Jenže teď se ve městě začnou ztrácet lidé a elfové se najednou chovají podivně… A Tilda bude muset čelit daleko mocnějším silám, než s jakými se dosud setkala.
Vydá: Albatros

B. B. Alston: Amari a noční bratři

Epické dobrodružství vynalézavé hrdinky s nelegální magickou schopností. Vydejte se s Amari na stáž Úřadu pro nadpřirozené záležitosti pátrat po jejím bratrovi Quintonovi, nejlegendárnějším tajném agentovi všech dob… Objevte nadpřirozený svět plný kouzel, zkoušek, nebezpečí, dobrodružství, všelijakých tajemných udělátek a bytostí, které vás překvapí.
Amari Petersová je obyčejná dvanáctiletá holka, která žije se svou maminkou v chudé čtvrti. Jenže poslední dobou to doma vůbec nemá lehké. Její bratr Quinton, ten nejchytřejší a nejstatečnější člověk, jakého zná, totiž před půl rokem beze stopy zmizel a nikdo neví, kde může být.
Jenže potom Amari doma ve skříni najde podivný kufřík a v něm pozvánku na letní tábor na jakémsi záhadném Úřadě pro nadpřirozené záležitosti, kam ji posílá právě její zmizelý bratr. Amari vůbec netuší, co je to za místo, ale je si jistá, že odpověď na to, co se s Quintonem stalo, se musí skrývat právě tam.
A tak se Amari vydává do nadpřirozeného světa, kde ji čekají strašidla, sněžní muži, tajemní agenti a nová kamarádka drakodlačice, ale také náročné zkoušky, tajemné věštby a souboj s nejmocnějším čarodějem, jaký kdy žil… Dokáže Amari najít svého bratra a zachránit nadpřirozený svět?
Vydá: Jota

Amie Kaufmanová, Jay Kristoff: Aurora plane

Bez boje se nevzdají… doufejme! Druhý díl série Aurora od autorů Illuminae.
Začněme špatnými zprávami: prastaré zlo bylo probuzeno. Dobré zprávy? Jednotka 312 je připravena všechny spasit. Snad. Jen nejdřív musí vyřešit pár drobností. Třeba klan grempů, který jim touží maličko pocuchat ksichty. Zástupy děsivých falešných agentů GIA, kteří se ze všech sil snaží zmocnit Auri. Nebo taky Kalovu naštvanou sestru, za kterou stojí syldrathská armáda. V galaxii zas bude pořádné horko – tahle skvadra v tom už ale umí chodit. Víceméně.
Vydá: CooBoo

Sebastien de Castell: Cesta Argosanů

Ferius žije ze dne na den, krade, podvádí a hazarduje se svým životem. Zároveň je ochotna dát v sázku vše, jen aby se pomstila fanatickému mladému mágovi, který ji pronásleduje každou bdělou hodinu.
Ale pak se setká s jedinečným Durralem Hnědým, potulným filozofem, který místo násilím zdolává své protivníky chytrostí a soucitem. Drží tento rozčilující muž klíč k porážce jejích nepřátel, nebo ji povede po cestě, která zničí její duši?
Následujte Ferius prostřednictvím tohoto výjimečného příběhu plného dobrodružné akce, magických intrik a oslnivého důvtipu po cestě Argosanů a vstupte do světa magie a tajemství, tolik odlišného od všech ostatních.
Vydá: Egmont

Cassandra Clare, Wesley Chu: Ztracená Bílá kniha (Nejstarší kletby 2)

Magnus Bane a Alek Lightwood si žijí spokojeně. Alespoň do té doby, než se dva jejich staří známí vloupají jedné noci do Magnusova bytu a ukradnou mocnou Bílou knihu. Magnus s Alekem musí okamžitě všeho nechat a pronásledovat zloděje do Šanghaje. Tam je Magnus poraněn záhadnou magickou zbraní, jež mění samotnou podstatu jeho schopností. Naštěstí mají s sebou posily v podobě Clary, Jace, Isabely a Simona. V Šanghaji se dozvídají, že na ně číhá hrozba daleko zlověstnější než nějaká krádež. Magnusovy magické schopnosti ztrácejí stabilitu, a pokud se nepodaří zastavit příval démonů deroucí se do města, budou je možná muset pronásledovat až ke zdroji – do samotné říše mrtvých.
Vydá: Slovart

James Islington: Světlo věcí konečných (Licanius 3)

Cesta, která začala Stínem věcí ztracených a pokračovala Ozvěnou věcí budoucích, se nyní završuje.
Po zuřivé bitvě byla zpevněna a utěsněna Bariéra, která chrání Andarru — ale možná už je pozdě. Andarrou se nyní potulují nestvůry a Veneráti shromažďují svá vojska k poslednímu drtivému úderu.
Wirr se v Ilin Illanu pokouší udržet křehké spojenectví mezi andarrskými mocenskými klikami. Pokud se mu to nepodaří, válka s temnými silami, stahujícími se k hlavnímu městu, je předem ztracena.
Uvězněný a osamocený Davian mezitím v cizí zemi stojí proti zbylým Venerátům. Snaží se jim zabránit v tom, aby zmařili Ashinu oběť, stále se však potýká s vlastním osudem a se vším, co se dozvěděl o svém příteli Caedenovi, kterého se rozhodl osvobodit.
Caeden pak musí čelit zákeřnému plánu, zosnovanému před mnoha staletími. Skličuje ho, jak to celé začalo, a tím spíš mu láme srdce, jak to musí skončit.
Vydá: Host

Sabaa Tahirová: Nebe po bouři

Po staletí uvěznění džinové útočí a zanechávají po sobě krvavou spoušť ve městech i vesnicích. Pro Temnonoše je však pomsta na lidských nepřátelích pouhým začátkem.
Po džinově boku stojí velitelka Keris Veturie, která se prohlásila za císařovnu a požaduje hlavy všech, kdo se její vládě vzpouzejí. Na předních místech tohoto seznamu samozřejmě figuruje Krkavec — Helena Aquilla — a její zbývající příbuzní.
Laia ze Serry je odhodlaná zastavit blížící se apokalypsu, a veškerou energii proto napře ke zničení Temnonoše. Přitom však probudí starobylou sílu, která ji může dovést k vítězství, nebo také k nepředstavitelné zkáze.
Hluboko v Místě čekání se Strážce duší usilovně snaží zapomenout na život a na lásku, které opustil To by však znamenalo přehlížet hory mrtvých, které za sebou nechává Temnonoš a jeho džinové. Aby Strážce duší dodržel svou přísahu, musí vyhlédnout za hranice své říše a ujmout poslání, jež může zachránit — ale také zničit — všechno, co dosud poznal.
Vydá: Host

Ransom Riggs: Zkáza Ďáblova akru (Sirotčinec slečny Peregrinové 6)

Velkolepé uzavření příběhu podivných dětí ze Sirotčince slečny Peregrinové je tady!
Osud světa podivných je v působivém závěru série velmi nejistý. Poslední, co Jacob Portman viděl, než svět zčernal, byla děsivá, důvěrně známá tvář. Najednou se ocitá spolu s Noor opět na místě, kde všechno začalo – v domě svého dědečka. Jacob netuší, jak se jim podařilo utéct ze smyčky V a jak se dostali na Floridu. Ale jednu věc ví naprosto jistě: Caul se vrátil.
Poté, co jen o vlásek uniknou krvežíznivému netvorovi, se Jacob a Noor v Ďáblově akru znovu setkávají se slečnou Peregrinovou a podivnými dětmi. Akr je sužován poruchami počasí, které přinášejí déšť popela, krve a kostí – děsivou předzvěstí příchodu Caulovy armády.
Caul byl vzkříšen v Knihovně duší a je mocnější než kdykoliv předtím. Zdá se, že jeho apokalyptickému příchodu nelze zabránit. Zbývá poslední naděje – dopravit Noor na místo, kde se má setkat sedm emancipátorů, o nichž se píše v proroctví. Pokud se ovšem podaří zjistit, kde toto utajené místo je.
Osud celé říše podivných je velmi nejistý, když Jacob s přáteli čelí ďábelským nepřátelům a společně procházejí těmi nejnebezpečnějšími smyčkami historie…
Vydá: Jota

Richard Corben: Bůh krys

V mrazivém příběhu komiksového velmistra Richarda Corbena se v lesích za Arkhamem potulují strašlivé věci! V díle, které kombinuje lovecraftovské prvky s indiánskými legendami, s námi můžete sledovat arogantního měšťáka, jenž se vydává odhalit původ tajemné dívky ze zapadákova. Ke svému zděšení nalézá město plné netušené a nevídané hrůzy.
Vydá: Argo

John Robertson: Městečko Kostokřupy

V městečku Kostokřupy, věčně utopeném v mlze, dojde k neštěstí: Adéla a jeho sestra osiří. Ano, čtete správně: kluk jménem Adéla, takhle ho pojmenoval jeho táta. A Adélově sestře nedal jméno vůbec, tvářil se, jako by dceru ani neměl. Byl to zkrátka kruťas, povoláním vůdce gangu Ničitelů, kterého se bálo celé městečko. Takže by si zasloužil, aby z něj někdo udělal fašírku. A přesně to se také stalo – takže to vlastně až takové neštěstí nebylo. Z činu jsou ovšem podezřelí nebozí sourozenci. Nezbývá jim než se dát na útěk – jde po nich zkorumpovaná policie i Ničitelé. Naštěstí si je vezme pod ochranná křídla bývalé zločinecké duo Bezkosťa Karlos a Kala Ocelová holeň. Nebezpečí ale číhá na každém rohu, městečko se pomalu, ale jistě propadá do chaosu a sourozenci nezadržitelně míří do světa plného tajemství, bizarních postav, monster a zlých kleteb.
Vydá: Argo

Petr Macek, Petr Kopl: Pérák – Jantarová komnata

Dobrodružství pokračuje! Udatný Pérák, legendární hrdina bez bázně a hany, který ztrpčuje život nacistickým okupantům na území protektorátu Čechy a Morava, opět nazouvá své pružinami opatřené speciální boty a skáče do akce. Hitlerova okultní organizace Thule vedená majorem Vernerem se zmocnila Jantarové komnaty, historického artefaktu nevyčíslitelné ceny, jemuž jsou přisuzovány tajemné schopnosti. Pérák má navíc s Vernerem nevyřízené osobní účty – tento zákeřný nacista a manipulátor jej připravil o partnerku i nenarozené dítě. Dokáže touhou po pomstě zaslepený hrdina ještě rozlišit, co je v honbě za zúčtováním ospravedlnitelné? Pérák se při stíhání Vernera musí dostat přes řadu překážek – třeba přes armádu wehrmachtu slídící v šumavských hvozdech po skrýši partyzánů nebo doktorem Mengele „vyšlechtěného“ slovenského supervojáka Fosforáka. Ve velkolepém finále se pak splétají linky minulosti, přítomnosti i příběhů načatých v předcházejícím grafickém románu Pérák: Oko budoucnosti. Najde Pérák vytoužený klid? Sebrané a rozšířené vydání seriálu, původně vydávaného v časopise ABC, doplněné o řadu bonusových materiálů.
Vydá: CREW

Mirka Andolfová: Štvanice (Proti přírodě 2)

Ve světě obývaném antropomorfními zvířaty Zákon povoluje jenom spojení mezi jedinci téže rasy. Ti, kteří zákon poruší, jsou potrestáni a uvězněni. Jsou obviněni z toho, že jednají… Proti přírodě Lesliein život se ocitl v troskách. V jejím nitru se probudila prapůvodní síla zlovolného vlčího boha a nyní je Leslie na útěku. V patách je jí tajemná organizace, která se jí chce zmocnit a využít ji pro své nekalé úmysly. Osamělá, zoufalá a v neustálém nebezpečí se musí Leslie vypravit na cestu a najít ve svém nitru sílu vzdorovat osudu.
Vydá: CREW

Skottie Young: Nešťastně až do smrti (Nesnáším Pohádkov 4)

Všechno se zgertrudilo. Ani v dalším pokračování komiksu NESNÁŠÍM POHÁDKOV nedopřeje Eisnerovou cenou oceněný autor bestsellerů New York Times SKOTTIE YOUNG (Čaroděj ze země Oz; Fortunately, the Milk; Little Marvels) naší mrňavé zelenovlásce chvilku klidu. A to je prosím po smrti! To, co mělo být pro našeho nedávno zesnulého drahouška – a zbytek Pohádkova – časem odpočinku a přemítání, se ukáže být pravým opakem. Zatímco se Gerda snaží zorientovat v pohádkovém zásvětí s velkým P, podaří se pohádkovským padouchům oživit temnou vládkyni. Přežije Pohádkov nadcházející bouři, když se do role jeho zachránců pasuje pouze mozkový trust ve složení Láďa a drak Duncan? Jak dalece jsou vlastně propletené osudy Gertrudy a země, kterou s takovým gustem nesnáší?
Vydá: CREW

České temno

Tajemno a temnota
Obojí stejnou měrou láká jako děsí. Vyprávění plná přízraků, netušených hrůz, napětí, zoufalství i naděje odpradávna přitahují.
V této bohatě ilustrované antologii, která vzdává hold domácím klasikům žánru, najdete příběhy inspirované sny, povídačkami i skutečnými událostmi, a hlavně českou kotlinou.
Kniha České temno přináší průřez tuzemským literárním hororem za posledních dvacet let a představuje jak nejvýraznější autory žánru, tak i jeho nové tváře.
Autoři: Miroslav Pech, Otomar Dvořák, Vladimír Pospíchal, Argonantus, Svatopluk Doseděl, Alexandra Haverská, Pavel Renčín, Anna Šochová, Ondřej Kocáb, Honza Vojtíšek, Renata Bočková, Božena Čechalová, Hanina Veselá, Petr Boček, Lenny Ka, Kristina Haidingerová
Vydá: Golden Dog

V. V. James: Čarodějky ze Sanctuary

Na středoškolském večírku přijde o život mladý Daniel Whitman a obyvatelé městečka Sanctuary jsou v šoku. Smrt hvězdného quarterbacka vypadá jako tragická nehoda, ale každý ví, že jeho bývalá přítelkyně Harper Fenn je dcerou čarodějnice – a že byla u toho, když zemřel. Byla Danielova smrt nehoda, pomsta, nebo něco mnohem zlověstnějšího? Lidé se vzájemně obviňují a komunitou se nezastavitelně šíří paranoia, která vyvrcholí honem na čarodějnice. Časy, kdy bylo městečko bezpečným útočištěm, jsou minulostí. Fascinující příběh o ničivé síle bezpodmínečné lásky a místě, z něhož se stává peklo na zemi.
Vydá: Ikar