Knižní novinky: listopad 2021

Listopadová nabídka knižních novinek ve znamení čarodějnic, magie a hororu. Vyberete si?

Kristina Haidingerová (ed.): České temno

Obojí stejnou měrou láká jako děsí. Vyprávění plná přízraků, netušených hrůz, napětí, zoufalství i naděje odpradávna přitahují.
V této bohatě ilustrované antologii, která vzdává hold domácím klasikům žánru, najdete příběhy inspirované sny, povídačkami i skutečnými událostmi, a hlavně českou kotlinou.
Kniha České temno přináší průřez tuzemským literárním hororem za posledních dvacet let a představuje jak nejvýraznější autory žánru, tak i jeho nové tváře.
Autoři: Miroslav Pech, Otomar Dvořák, Vladimír Pospíchal, Argonantus, Svatopluk Doseděl, Alexandra Haverská, Pavel Renčín, Anna Šochová, Ondřej Kocáb, Honza Vojtíšek, Renata Bočková, Božena Čechalová, Hanina Veselá, Petr Boček, Lenny Ka, Kristina Haidingerová
Vydá: Golden Dog

Tomáš Bandžuch, Marek Skřipský: Archivy tajné války I – Úsvit černého slunce

Nad Československem se stahují mračna.
Je nejprve rozděleno a potom zcela zabráno německým wehrmachtem.
Zvláštní jednotka SS Vril má ovšem speciální úkoly, které se týkají podivných nočních událostí v Branišovském lese na jihu Čech.
Začínají boje rozvědek o dávná tajemství! Podíváme se do Berlína, do Londýna a Prahy — ale i do tajemného Tibetu.
A příběh zdaleka nekončí na hranicích našeho světa!
Nový projekt dvou českých klasiků polit-fiction.
Vydá: Straky na vrbě

Miroslav Žamboch: Kapitán

Lidské armády, vojáci i čarodějové, desetitisíce mužů – všichni vybavení tou nejmodernější a nejničivější technikou, postupují do Pustiny na území, kam lidská noha už stovky let nevstoupila. Max Bronštejn se jako velitel průzkumného tankového oddílu musí vypořádat jak s nástrahami magií pozměněné reality, tak i se smrtelně nebezpečnými nepřáteli, které si udělal doma, v obydleném světě. K tomu všemu se soukolí válečné mašinérie postupně zadrhává, jak do něj někdo, nebo něco, sype písek. Lidská civilizace se najednou nejeví tak mocná a neotřesitelná, jak o tom byli všichni ještě nedávno přesvědčeni.
Vydá: Triton

Michal Březina: Do smrti daleko

Billy Cowen, veterán kosmické války Británie s Čínou, dostal za službu velkorysý dar – detektivní licenci. Myslel si, že je to terno. Opravdu si to myslel…
Jak se odhodlaný muž stane závislým na stavengeru, hořkém likéru s příchutí dešťové vody? Kdo mu nechává tajuplné, gramaticky vytříbené vzkazy? Jak to bylo tenkrát se sklepem paní Rennebu? A co se stalo na závodech genokrav?
Odpověď je někde tam uvnitř.
Vydá: Golden Dog

Nelly Černohorská: Oko čarodějnice

Sofie byla obyčejná osmnáctiletá dívka potýkající se s vlastními problémy dospívání a nevydařenými vztahy.
Vše se změnilo poté, co její matka, milovnice starožitností, pověsila na stěnu zrcadlo. Rázem se ocitla v soukolí bizarních událostí, jež hrozily skončit katastrofou.
Ve městě začaly mizet dívky. Pachatel po sobě nezanechal žádné stopy a policie tápe. Jakmile se ztratí i Sofiina mladší sestra Alice, začíná závod s časem a vítězství je nejisté.
Vydá: Golden Dog

John Wyndham: Den trifidů

Je den trifidů soumrakem lidstva? Ten zážitek si málokdo na světě chtěl nechat ujít. Tajemné zelené záblesky, snad až odkudsi z hlubin vesmíru, šlehaly oblohou, celou noc trvala ta ohromující podívaná. Pro drtivou většinu lidstva to byla poslední věc, kterou viděla. Nadpozemský jev většinu zemské populace oslepil. Jedna katastrofa by však planetu nezdecimovala. Musela se k ní připojit druhá. Průmyslové rostliny, genetickou mutací proměněné v pohyblivá, jedovatě žahající monstra, využijí oslabení pána tvorstva a začnou jej systematicky vyhlazovat z povrchu zemského. Nastal den trifidů. Bude zároveň posledním dnem člověka? Na to odpovídá klasická katastrofická sci-fi, která se vám v tomto vydání dostává po dlouhé době do rukou ve své necenzurované podobě.

Součástí knihy je předmluva Martina Šusta a obsáhlý autorský profil Johna Wyndhama. Poznámka: Ilustrace na obálce skrývá několik detailů, kterých si čtenář nemusí na první pohled povšimnout. Na zdi za postavami lze spatřit portrét Johna Wyndhama, obálku prvního vydání Dne trifidů z roku 1951 a obálku Wellsova románu Válka světů, jenž byl velkou inspirací pro tuto knihu. Na tapetě s „trifidím“ vzorem visí obraz ostrova Wight, jenž v příběhu sehraje svou roli.
Vydá: BBart

Anya Martin: Tráva

Svého bývalého manžela Sheila už nikdy nechtěla vidět, takže ji nemile překvapilo, když se zřítil s letadlem do močálů na jihu Georgie a musela ho jít identifikovat. Ještě více ji překvapilo, co si s sebou přivezla z márnice.
Anya Martin přispěla povídkami do mnoha zahraničních antologií a Tráva se pak stala její první samostatnou publikací. Čeká vás skutečně zvláštní příběh o prapodivné bažinné lásce, ztrátě, sexu a smrti.
Vydá: Medusa

Matthew Ward: Odkaz popela

Velkolepé vyprávění o intrikách a revoluci, vojácích a nájemných zabijácích, prastaré magii a věčném střetu říší
Na Trezijskou republiku padl stín. Vládnoucí rody, někdejší ochránci spravedlnosti a demokracie, proti sobě intrikují ostrými slovy a ještě ostřejšími noži. Jsou zaslepeni svými ambicemi a neberou ohled na hrozbu ze strany invazních vojsk Chadárské říše.
Ale hrdinové povstávají, i když Trezie padá. Viktor Akadra je hrdinou republiky, válečníkem, který nemá sobě rovného. Zamlčuje však tajemství, kvůli němuž by ho upálili jako kacíře. Džosiri Trelan je Viktorův zapřisáhlý nepřítel, politický vězeň snící o znovuvzkříšení matčina neúspěšného povstání. A Džosiriho sestra Kalenna Trelan se jen snaží odpoutat od poskvrněného odkazu svého rodu a uniknout očekáváním a předsudkům spjatým s jeho jménem.
Zatímco republiku zachvacuje válka, všichni tři se musejí povznést nad vzájemné neshody a zachránit svou vlast. Avšak nechat za sebou celá desetiletí špatné krve není nic lehkého. A vítězství, pokud k němu vůbec dojde, si vyžádá strašlivější cenu, než si kdokoli z nich umí představit.
Vydá: Host

Kevin Hearne: Inkoust a pečeť (Příběh ze světa Železného druida)

Aloysius „Al“ MacBharrais má zvláštní talent. Je pečetníkem: pomocí magických inkoustů dokáže sesílat zaklínadla zvaná Pečeti, kterými chrání náš svět před vpády bytostí odjinud a vymáhá úmluvy s veškerými známými božstvy. Pouhých pět lidí na světě ovládá totéž umění jako on. Jenže Al má problém: rád by ve svém pokročilém věku vycvičil učně, jenže všichni jeho dosavadní učedníci zemřeli tou či onou nešťastnou náhodou. Když přijde o život jeho nejnovější učeň Gordie, Al přijde na to, že mladík za jeho zády tajně obchodoval s kouzelnými bytostmi, a chtě nechtě se musí pustit do nebezpečného pátrání po tom, komu je Gordie dodával. Pomáhá mu v tom manažerka tiskařství s čírem a nadáním jasnozřivosti v boji, hacker s nezvyklým koníčkem a uličnický šotek na útěku před pohůnky bohyně. Zjistí pravdu dřív, než je dostihnou nepřátelé nebo policie, které se nezdají množící se úmrtí v Alově okolí?
Vydá: Laser

J. R. Ward: Šakal

Po nájezdech už nikdo neví, kde se nalézá neblaze proslulý vězeňský tábor glymery. Když Nyx čirou náhodou narazí na vodítko k tomu, kde je možná dosud vězněna její sestra, rozhodne se najít tajný podzemní labyrint. Vydá se na cestu pod zem a dozví se strašlivou pravdu – a setká se s mužem, který navždy všechno změní.
Šakal je v táboře už tak dlouho, že si vůbec nepamatuje nic ze svobody, jakou kdysi znal. Uvězněn okolnostmi, které nemá pod kontrolou, pomůže Nyx, protože sám sobě pomoct nemůže. Potom co Nyx zjistí, co se stalo s její sestrou, stává se nutnost dostat ji zpátky ven pro oba smrtelně nebezpečnou misí.
Spojeni vášní, které nemůžou vzdorovat, vypracují společně plán útěku pro Nyx – ačkoli jejich osudem bude věčné odloučení. A když je na pomoc povoláno Bratrstvo černé dýky a Rhage zjistí, že má neprávem vězněného nevlastního bratra, ocitnou se v ohrožení dokonce i bratři.
Vydá: Baronet

Alexis Hendersonová: Rok čarodějnic

Čarodějnický příběh o útlaku a vzpouře
V zemích Bethelu, kde je Prorokovo slovo zákonem, je samotná existence Immanuelle Mooreové hřích. Svazek její matky s mužem jiné rasy uvrhl dříve váženou rodinu v nemilost, a tak se Immanuelle snaží co nejlépe uctívat Otce, řídit se Svatým protokolem a žít pokorně, zbožně a v naprostém podrobení, stejně jako všechny ostatní ženy v Bethelu.
Jenže jednoho dne ji nešťastná náhoda zavede do zapovězeného Černolesa obklopujícího Bethel, kam první prorok kdysi zahnal čtyři mocné čarodějnice a potom je tam zavraždil. Jejich duše lesem stále obcházejí, a když jim Immanuelle stane tváří v tvář, věnují jí dar — deník její mrtvé matky, která k Immanuellinu překvapení kdysi v lese hledala útočiště.
Immanuelle je tajemstvími deníku fascinovaná, ale nedokáže pochopit, jak se její matka mohla s čarodějnicemi spolčit. Jenže když se začne dozvídat strašlivou pravdu o Církvi a její minulosti, uvědomí si, že skutečná hrozba pro Bethel tkví v jeho vlastní temnotě. A pochopí, že pokud se Bethel má změnit, musí vše začít u ní.
Vydá: Host

Nick Martell: Království lhářů

Michael Kingman vyrůstal s cejchem syna zrádce a vraha prince. Vysmíván a opovrhován v sobě dusí nenávist k vládcům svého města a snaží se všemi prostředky ochránit zbytky své rodiny. Když dostane nabídku stát se společníkem urozeného výstředního šlechtice, musí překonat své předsudky. Odměnou totiž nebudou pouze peníze a příslib výuky magie. Především je to šance znovu se dostat ke královskému dvoru. Protože právě tam se pohybují lidé, kteří znají pravdu o tom, co se před lety skutečně stalo. Jenže právě tito lidé také chtějí Michaela vidět poníženého… nebo rovnou mrtvého. Zatímco se král zoufale snaží zabránit pouličním nepokojům stát se skutečnou občanskou válkou, Michael nastupuje svou cestu za vykoupením. A pokud při tom rozvrátí celou zemi? Tak ať, pokud si pomsta podá ruce se spravedlností pro jeho otce…
Strhující debut o zradě, povinnostech a poutech, které nepřerve ani smrt
Vydá: Laser

Tracy Deonnová: Mýtonoši

Po smrtelné nehodě své matky už šestnáctiletá Bree Matthewsová nechce mít nic společného s domem, kde vyrůstala a který je plný vzpomínek. Rezidenční program pro nadané středoškoláky na Severokarolinské univerzitě vypadá jako dokonalý únik – dokud první noci v kampusu není Bree svědkem magického útoku. Létající démon, který se krmí lidskou energií. Tajná společnost lidí, kteří si říkají mýtonoši, studenti, kteří démony loví. A taky záhadný mág, který si říká merlin, co se neúspěšně pokusí Bree vymazat paměť.
Jeho pokus však probudí Breeinu jedinečnou magii i pohřbené vzpomínky – té noci, kdy její matka zemřela, byl v nemocnici někdo jiný, kdo si říkal merlin. Teď když Bree ví, že je na matčině smrti víc, než prohlašovala policie, udělá cokoli, aby zjistila pravdu – i kdyby to mělo znamenat, že se sama infiltruje mezi mýtonoše a stane se jedním ze zasvěcenců. Na svou stranu dostane také odpadlického mýtonoše Nicka, který nemá spolek o nic radši než ona, a jejich spojenectví je vtáhne hlouběji do tajemství společnosti – a také blíž k tomu druhému. Ale když jí mýtonoši odhalí, že jsou potomky rytířů krále Artuše, a vysvětlí, že se blíží magická válka, Bree se musí rozhodnout, jak daleko kvůli pravdě zajde a jestli by měla své schopnosti použít ke zničení spolku – nebo se k němu připojit.
Vydá: CooBoo

Tamsyn Muirová: Harrow Devátá

Vyslyšela císařovo volání do zbraně. Přijela se svým nadáním, bystrým mozkem a jedinou kamarádkou. Zvítězila, ale současně přišla o všechno.
Na císařově vesmírné stanici není nic takové, jak se na první pohled zdá, a osud celé galaxie spočívá na ramenou jediné ženy.
Harrowhark Nonagesima, poslední Devátá nekromantka, byla císařem povolána do války, kterou není možné vyhrát. Harrow a její nenáviděná rivalka musejí obě dokonale ovládnout umění nekromancie a stát se anděly nesmrti… jenže Harrow slábne, z vlastního meče se jí dělá zle a nemůže se spolehnout dokonce ani na svou jindy bystrou mysl.
Je uvězněná v pochmurných chodbách císařovy vesmírné stanice a v patách jsou jí nejen tři nepříjemní učitelé, ale také šílený duch a zavražděná planeta. Nekromantce nezbývá než se postavit dvěma nevítaným otázkám: Snaží se ji někdo zabít? A nebyl by na tom vesmír náhodou líp, kdyby její atentátník uspěl?
Vydá: Host

Robert Jackson Bennett: Světatvůrci (Záhutí 2)

Magická revoluce přetváří město a dávné zlo se probouzí.
Ještě před několika lety by Sancie Gradová s radostí nechala Tevanne lehnout popelem. Nyní doufá, že své město přemění v něco lepšího.
Přichází ale děsivé varování: Krasedés Magnus, první z legendárních hierofantů, se chystá vstát z mrtvých. A pokud se vrátí, Tevanne bude prvním místem na světě, jež pocítí jeho hněv.
Před tisíci lety byl Krasedés prostým mužem, který dokázal nemožné: pomocí skribování — magického umění propůjčujícího neživým předmětům vědomí — přesvědčil realitu, že je něčím víc než člověkem. Celá staletí kráčel po světě jako bůh, osobně rozhodoval o vině a trestu, bořil celá impéria, očišťoval svět ohněm a mečem — a dokonce porazil i samu smrt.
Ať se to Sancii líbí, nebo ne, nyní je na ní, aby ho zastavila. Má-li mít v nadcházející bitvě alespoň nějakou šanci, musí otevřít dveře skribovací technologii, která může změnit lidskou podstatu. Nehledě na to, kdo zvítězí, nic už nebude jako dřív…
Vydá: Host

Natalie Mae: Laskavý jed

Zahru vždy snila o tom, že zažije dobrodružství. Jenže je pouhá Zaříkávačka. Umí komunikovat se zvířaty, její místo je proto ve stájích, kde pečuje o koně a dobytek.
Všechno se změní, když vládce země vyhlásí závod přes poušť. Ten z potomků, který zvítězí, získá trůn. Pouze vyhrát však nestačí. Na konci cesty musí provést lidskou oběť – a tou obětí se má stát Zahru.
Dokáže dívka vzdorovat intrikám mezi následníky? Najde způsob, jak přemoci nejnebezpečnější lidi v zemi a zachránit si holý život?
Vydá: Fragment

Max Barry: Pomsta mlokům

V nedaleké budoucnosti se lidstvo dostane do konfliktu s nebezpečnými vesmírnými vetřelci – mloky. Na jejich území vyšle nejmodernější vesmírné lodě třídy Providence, které mají jejich civilizaci zcela vyhladit. Na jedné takové lodi se nachází i její čtyřčlenná posádka: Talia, Gilly, Jolene a Anders. Ale jejich úkol je překvapivě snadný – udržovat prostřednictvím videí, sociálních sítí a médií zdání, že mají misi pod kontrolou a vědí, co dělají. Přitom je umělá inteligence lodě zcela soběstačná, sama naviguje, sama mloky ničí a lidskou přítomnost nepotřebuje. Ale i umělá inteligence může selhat a vystavit svou posádku smrtelnému nebezpečí…
Vydá: Kniha Zlín

Finbar Hawkins: Čarodějnice

Dechberoucí příběh ze sedmnáctého století o ženské síle, čarodějnictví, zlobě, pomstě a poutech, která nás svazují… Potom, co byla Evey svědkem brutální vraždy své matky spáchané lovci čarodějnic, chce jediné – vystopovat vraha a pomstít se. Zlost v ní sílí… Nezbývá jí však, než být rozumná. Dala totiž matce slib, že ochrání svou malou sestru Dill a za všech okolností ji udrží v bezpečí. Touha po pomstě je ale stále větší. Dodrží Evey svůj slib, nebo se vydá za svým osudem?
Vydá: Yoli

Veronika Kutičková: Jal

Fantasy o tajné lidské rase s kořeny ve starověkém Egyptě. Příběh plný akce, nebezpečí, tajemství a sesterské lásky s ne příliš vzornou hrdinkou v hlavní roli.
Stephanie opustila svou kariéru velitelky lovců speciální jednotky Jalských medjayů už před lety. Teď tráví čas ve společnosti své spřízněné duše Olivie. Žijí na vlastní pěst a drží se dál od politiky rodného města Jal. Když ale dojde k sérii únosů, přijíždějí do zdánlivého bezpečí bohatého Jalu. Tam se ale jejich životy obrátí vzhůru nohama a Stephanie je postavena před těžké rozhodnutí. Dokáže opustit své milované a postavit se do první linie, aby zachránila svůj lid?
Vydá: Pointa

Brian Herbert, Kevin J. Anderson: Duna – Vévoda z Caladanu

Vévodu Leta Atreida, muže ušlechtilé a spravedlivé povahy, zastínila sláva jeho syna Paula, jemuž bylo souzeno stát se nejmocnějším člověkem v historii.
První román třídílné série líčí dobu bezprostředně předcházející událostem legendárního románu Duna, období, v němž šlechtický rod Atreidů stěhuje své operace z domovské planety na neznámý svět, pouštní planetu Arrakis. Příběh vypráví o tom, jak si vévoda Leto vysloužil imperátorovu přízeň i zášť rodu Harkonnenů a nastoupil cestu, která ho nakonec dovedla k vlastní smrti.
Poodhalí vztahy mezi členy domácnosti, výchovu mladého Paula, složitý poměr mezi vévodou a jeho konkubínou, přiblíží pozadí významných postav, jako je Duncan Idaho, Gurney Halleck, Thufir Hawat nebo Wellington Yueh. Stranou nezůstanou ani další hybatelé příběhu a jejich machinace: baron Harkonnen, hrabě Hasimir Fenring a Ctihodná matka Bene Gesseritu Gaius Helena Mohiamová, mluvčí pravdy imperiálního dvora.
Vydá: Baronet

Alexander Kühnert: Apoštolové temnoty

Gamebook ze světa Osamělého vlka.
Temní páni, nejhorší z tyranů, jsou poraženi, ovšem chaos, který po sobě zanechali, bude Magnamund svírat ještě mnoho let. Bylinarchové z Bautaru a Starší magi z Dessi však nečekají s rukama v klíně. Ze svého tábora v Slunečním údolí vytlačují z půdy špínu a jed, aby Temným zemím znovu navrátili život.
Jsi Tessa, mladá žena, kterou válka s Temnými pány vyhnala daleko na jih. Jen díky vstřícnosti Bylinarchů se ti podařilo začít nový život v jejich řadách. Než se však stihneš stát skutečnou druidkou, obdržíš nečekaný úkol: Máš se vydat do Slunečního údolí. Jde o dlouhou cestu, na níž se budeš muset nejen postavit četným nebezpečím, nýbrž si sáhneš i na samou hranici svých duševních sil. Najdeš jich v sobě dost, nebo tě osud strhne do propasti?
Vydá: Mytago

Petr Motýl: A smrtí voněl borový háj

Detektivní příběh A smrtí voněl borový háj se odehrává v budoucnosti vzdálené několik set let. Svět ovládli Číňané. Praha je provinční stotisícové město, chodí se pěšky nebo jezdí rikšou. Nikdo nemá mobilní telefon, nelétají letadla, technická civilizace pominula. Epidemie však řádí důkladněji než v současnosti. V Praze sužované nemocí a vedrem dojde k několika záhadným úmrtním v palácích čínské šlechty. Vyšetřuje soudce Li a jeho fantastičtí pomocníci, kteří se zde ocitli z detektivek Roberta van Gulika. Původní pražské obyvatelstvo zastupují „čeští inteligenti“, napůl disidenti a napůl obrozenci, kteří mají stále chuť na pivo.
Vydá: Volvox Globator

Brandon Sanderson: Děti Bezejmenných

Dvojčata Tacenda a Willia dostala ve chvíli svého narození do vínku dar a zároveň prokletí. Tacenda byla obdařena schopností chránit své okolí proti jakémukoli nebezpečí a víc než 15 letchránila své blízké a celou vesnici. Jedné noci však její posvátná píseň, která vesnici chrání, ztratí svou moc. Tacenda z toho, že ve vesnici zůstala naživu jen onasama a přišla úplně o všechno, podezírá zámeckého pána,známého tím, že se spolčuje s ďábly. Ve snaze se pomstít vnikne Tacenda na zámeček. A tam objeví počátek ještě většího tajemství…
Novela Děti Bezejmenných je zasazená do světa sběratelské karetní hry Magic: TheGathering.
Vydá: Talpress

Anthony Ryan: Černá píseň (Čepel krkavce 2)

Vyvrcholení příběhu Vélina Al Sorny
Ocelová horda, armáda fanatiků vedená válečníkem, který o sobě tvrdí, že je vtělený bůh, zpustošila Ctihodné království a valí se přes celý Dálný západ. Temného rytíře Kehlbranda nedokáže zastavit nikdo. Nikdo… jedině snad Vélin Al Sorna.
Vélin opět získal svůj dar. Jeho nová píseň je však kupodivu černá, plná nenávisti a lačnící po krvi. I když mu pomáhá, v bitvách jej mění v neporazitelný vraždící stroj, který své nepřátele likviduje bez jakéhokoli slitování.
Vélin se obává, že se z něj stává netvor, a hledá na svou píseň lék, zároveň však musí i s přáteli a s pomalu se formující armádou Kehlbrandových odpůrců prchat dál a dál na jih. Na konci spletitého děje plného překvapení a akce dochází k závěrečnému souboji mezi tygrem a vlkem…
Vydá: Host

Radek Starý: Poslední hvězda (Arila 2)

Výprava do fantasy světa podruhé! Z trosek pradávného Amdailu povstal nový Nurheim a zdá se, že je národ Nurů konečně v bezpečí před šílenou bohyní. Všichni ale tuší, že jde pouze o dočasné období klidu a že kdykoli může přijít bouře, která je smete. A ač vždy chtěla být hrdinkou, Arila nyní musí dělat něco mnohem náročnějšího – postavit se čelem šílené bohyni, jejíž hněv otřásá samotnou realitou.
Vydá: CooBoo

Shelby Mahurinová: Bohové a monstra (Holubice a had 3)

Láska, která bude planout navěky!
Lou strávila celý svůj život na útěku. Poté co jí Morgane zasadila drtivý úder, přišel čas získat zpátky to, co jí patří. Ale tohle už není Lou, kterou její přátelé znali. Čarodějnice, která získala chasseurovo srdce. Temnota ji pohltila a tentokrát bude potřeba víc než jen láska, aby ji z jejích spárů získali zpět. A zatímco Lou bojuje se svými démony a čarodějnice, chasseuři a duchové země se připravují na závěrečnou bitvu, Reid čelí příšerné volbě: zničující oběť, nebo smrt všech, kteří jsou mu drazí?
Vydá: CooBoo

 

Jean Van Hamme, Grzegorz Rosiński: Šninklova veliká moc

Velkolepý opus Jeana Van Hammeho a Grzegorze Rosińského u nás poprvé vychází v barvě! Příběh vás zanese do vesmíru plného fantastických bytostí, děsivých soubojů a krutých vládců. Šninkl J´on, aby zachránil svůj svět, musí zastavit věčnou válku. K tomuto účelu byl obdařen velikou mocí. Jen netuší, jak se ta moc používá. Nebo v čem vlastně spočívá. Ale i tak se pouští do boje proti mnohem silnějším soupeřům, Vládcům světů, kteří si hrají s lidmi i národy, stavějí je proti sobě a pak na ně lhostejně zapomínají.

Šninklova veliká moc je zásadním dílem evropského komiksu. Přináší dobrodružný příběh, ale i syrovou práci s literárními odkazy, počínaje Novým zákonem, až po ságy J. R. R. Tolkiena. Komiks v sobě skrývá mnoho významů a filozofických otázek – ale také skrytých vtípků, erotických scén a překvapivých zvratů.
Vydá: CREW

Wilfrid Lupano, Jean-Baptiste Andréae: Azimut 1

Nádherně malovaná pětidílná fantaskní sága, která u nás vyjde ve dvou knihách! V jednom z mnoha vesmírů existuje jeden svět, kde jsou lidé obzvláště citliví ohledně stáří a jeho následků – alias smrti. Ale v tomhle světě je možné tomu uniknout. Alespoň to tvrdí profesor Aristide Beloquinte, který se zabývá změnami času na své lodi-laboratoři. To si myslí i Mania Ganzová, která je přesvědčená, že čas jsou peníze a tudíž živá hotovost. Nesmysl, praví někteří. No, když jsme u nesmyslů, je tu určitá podivná událost – zmizel severní pól. Skupina fantastických dobrodruhů, za kterou by se nestyděl ani sám Lewis Caroll, vyráží na pohádkovou cestu, která vás vezme na hranici fantazie a existencionálních problémů. Azimut je jedna z nejbarvitějších, nejlepších a nejoriginálnějších komiksových sérií, které se v posledních letech objevily!
Vydá: CREW

Tom Taylor, Darick Robertson: Hellblazer – Vzlety a pády

Fakt bohatý chlápek se zřítí z oblohy a skončí brutálně napíchnutý na špici kostelní věže. Ještě divnější je skutečnost, že má k zádům přidělaná andělská křídla. Další podobná úmrtí na sebe nenechají dlouho čekat, a tak chvalte Pána, prší byznysmeni! Policistka Aisha Bukhari je tímhle zvláštním jevem dost vyvedená z míry, dokud ji nenavštíví dávný kamarád z dětství, vyšetřovatel okultních věd John Constantine. Ten totiž objeví spojitost mezi padající elitou a jedním šokujícím momentem z jeho a Aishina promrhaného mládí. Jak tedy nové vraždy souvisejí s prvním mrtvým, kterého měl John na svědomí? Čím se to týká nebe a pekla? A i když je to celé tak trochu Johnova vina, nechá Constantine z oblohy s radostí spadnout další boháče, jako nějaký škodolibý Robin Hood?

DC Black Label uvádí titul Hellblazer: Vzlety a pády – okultní detektivku vytvořenou hvězdným týmem, scenáristou Tomem Taylorem (DCeased) a kreslířem Darickem Robertsonem (Banda). Užijte si pohromadě všechny tři díly téhle zvrhlé a zhýralé minisérie!
Vydá: CREW

Jeff Lemire: Sweet Tooth – Mlsoun 1

Chlapec a hromotluk
Před sedmi lety se jako lesní požár rozšířila nákaza a zabila miliardy lidí. Jediné děti, které se od té doby rodí, patří k nové rase hybridů člověka a zvířat. Jedním z nich je i Gus, milý chlapec se sklonem k mlsání a jeleními rysy. Na děti, jako je Gus, je však vypsaná odměna. Když se v jeho odlehlém lesním domově objeví krutí lovci, zachrání Guse záhadný násilník jménem Jepperd. Hromotlucký tulák Gusovi slíbí, že ho odvede do rezervace, bájného bezpečného přístavu pro hybridní děti. Jak jejich protloukání novým a nebezpečným americkým pohraničím asi dopadne: zkazí Jepperd chlapce, kterého překřtil na „Mlsouna“, nebo se ho Gusovi podaří prostřednictvím svého srdce změnit? MLSOUN se scénářem a kresbou nesmírně talentovaného Jeffa Lemirea je napínavý příběh o přežití v post-apokalyptické Americe – o přátelstvích, navázaných za tragických podmínek, a o lidském dobru a zlu.

První ze tří vázaných knih obsahuje původní sešity Sweet Tooth č. 1–12, doplněné o dosud nezveřejněné náčrty a předmluvu od známého herce Michaela Sheena (Mystérium sexu, Duel Frost/Nixon).
Vydá: CREW

Kojoharu Gotóge: Nezlomitelné ostří (Zabiják démonů 4)

Po svém vítězství nad bubnujícím démonem vyšel Tandžiró před dům, kde už na něj čekal Zen’icu Agacuma zbitý chlapcem s hlavou divočáka. Jak se s touto situací náš hrdina vypořádá? Po krátkém oddechu jsou následně všichni tři vysláni na naléhavou misi, která je zavede na hrůzu nahánějící horu. Copak tam na ně asi čeká?
Vydá: CREW