Čeští fanoušci vydávají vlastní seriálovou verzi Zaklínače (PR)

Český fanouškovský mini-seriál The Witcher Stories je série krátkých autorských filmových povídek odehrávajících se ve fantasy světě Zaklínače z pera Andrzeje Sapkowského. Epizody vycházejí postupně již od konce roku 2019 a jsou volně ke zhlédnutí na stejnojmenném kanálu na YouTube.

 

Toto původní tuzemské dílo vzniká v režii nadšeného filmařského dua Martina Třešňáka a Filipa Maška. Na námětech jednotlivých povídek se podílí překladatel Filip Ženíšek, autor české lokalizace videoherního Zaklínače i nedávno vydaného herního hitu Cyberpunk 2077.

Produkční a herecký tým sestává převážně z organizátorů a úzkého kruhu komunity zaklínačského festivalu Blavicon. Několik epizod vzniklo v úzké spolupráci s filmovými kaskadéry.

V epizodách hojně využíváme vizuální efekty, například v podobě kouzel či zaklínačských znamení. Zkusili jsme i náročnější plně počítačově generované scény. Diváci se v komentářích shodují, že scéna s naším drakem Haenswynnturillem v lecčems předčí i naše “kolegy” z moderního seriálu Zaklínač na Netflixu.

Celá tvorba je od počátku financována z vlastních zdrojů, v poslední době přijímáme podporu prostřednictvím crowdfundingové platformy Patreon.

V povídkách sledujeme několik originálních postav a jejich osudy v drsném světě Severních království, například zaklínače Kolgrima, elfího kováře Elthiena a zatím bezejmenné čarodějky. V současné době dokončujeme “první sérii” epizod a chystáme se na další, ve které plánujeme přidávat nové postavy a jejich příběhy postupně protínat.

 

YouTube: https://www.youtube.com/thewitcherstoriescz

Facebook: https://facebook.com/thewitcherstoriescz

Instagram: https://www.instagram.com/thewitcherstoriescz

Twitter: https://twitter.com/WitcherStories

Patreon: https://www.patreon.com/thewitcherstories