Nelly Černohorská: Zlovolné bytosti

Nakladatelství Pointa vydalo básnickou sbírku Zlovolné bytosti, soubor epických veršovaných balad okořeněný hororovou novelou. Inspirováno slovanskou mytologií.

ANOTACE:
Máte rádi pověrečná vyprávění, v nichž řádí nedobrá stvoření, jako jsou víly, jezinky, čarodějnice či tajemná světýlka? Pak neváhejte – tato jedinečná kniha je pro vás tím pravým! Na své si v ní přijdou nejen milovníci prózy, ale i příznivci poezie. Celé dílo je inspirováno slovanskou mytologií. Sbírku otevírá hororová novela Když se nedíváš, ve druhé části jsou ukryty veršované balady napsané v duchu Erbenovy Kytice.

Když se nedíváš je velice temná a velice expresivní novela, jež čtenáře zavede do malinké vesničky, která se již po léta dusí pod hávem strachu a smrti. Každý rok se zde ztratí jedno dvě děti, žádné není v bezpečí a nikdo neví, kdo bude další. Z temných hvozdů přichází čarodějnice… Co vše se může stát, když v kotlíku smícháte rodinnou tragédii, dva kluky, malou holčičku a psychicky labilní matku?

 

O AUTORCE:
Nelly Černohorská vystudovala český jazyk a hudební výchovu na Pedagogické fakultě Ostravské univerzity, avšak učitelství se nikdy nevěnovala. Nejšťastnější byla na pozici veterinární sestřičky. Žije s manželem, synem a s velkým zvěřincem v malinké vesničce v ďolíku mezi kopci, od zámku, co by kamenem dohodil. Když zrovna nepíše horory, velice ráda čte nebo opravuje starobylé křídlo.

 

INFO O KNIZE:
Vydala: Pointa, březen 2021
Ilustrace: Monika Pavlovičová
Vazba: brožovaná
Počet stran: 160
Cena: 249 Kč