Theo Addair: Hniloba v kořenech

V nakladatelství Yoli už za pár dní vyjde fantasy román Thea Addaira Hniloba v kořenech. O názvu knihy autor řekl: „Má hnusnej název, protože je tak trochu o hnusnejch věcech. Zčásti. A o tom, že když jsou prohnilý už i kořeny, tak to větvičky nevytrhnou.“ A dodal: „Je to fantasy, čili kdo chce, může se zkusit uchlácholit, že v reálným světě se to neděje.“

ANOTACE:
Před stovkami let objevil mořeplavec Gorian ze Zartenu nový kontinent – Sanheiu. Národ objevitelů, narazil na nové pevnině na zdroje, jež mnohonásobně posílily jejich magickou moc, a původní obyvatelstvo, neschopné vzdorovat všemocným dobyvatelům, si snadno podmanil a zotročil.

Od zrušení otroctví sice uběhlo půl století a společnost se dnes naoko řídí zákony o rasové rovnosti, sedmnáctiletý Park o tom však ví své. Jakápak rovnost, když jedna rasa má vrozenou schopnost po libosti měnit, vytvářet a ničit, zatímco druhé nezbývá než nečinně přihlížet?

Parkův nejlepší přítel Kimp se jako jeden z mála odmítá smířit s útlakem, který většina považuje za nutné zlo. Když přijde se šíleným plánem, jak svůj lid vyburcovat k akci, má ho Park za blázna. Kimp však za svůj nápad zaplatí životem a vypadá to, že upadne v zapomnění jako další odložený případ.

Park už dál nemůže lhostejně stát stranou. S pomocí party spolužáků tak rozdílných, že jen stěží hledají společnou řeč, si umíní vypátrat pravdu. Ta ovšem vyrůstá z kořenů léta pohřbených v popelu a krvi a má moc změnit životy jim všem…

 

O AUTOROVI:
Theo Addair se narodil na Královských Vinohradech v Praze. Odmala byl jako pytel blech a jedině knížky ho dokázaly udržet v klidu. Dnes pracuje v advokátní kanceláři a krom psaní je jeho zálibou cestování a s ním spojený zájem o cizí jazyky. Se svými krátkými povídkami se umístil v několika literárních soutěžích včetně Ceny Karla Čapka.
Jeho debutový román Muffin a čaj s tematikou LGBT zaznamenal u české mládeže nebývalý úspěch, stejně jako volné pokračování Koláčky a spiklenci. Dvoudílná fantasy Ve stínu oskeruše představuje populárního autora v jiné, přesto dobře známé poloze a zavádí čtenáře do podivuhodného světa fantazie, kouzel a pravého přátelství.

 

INFO O KNIZE:
Vydá: Yoli, únor 2021
Obálka: Lenka Šimečková
Vazba: brožovaná
Počet stran: 272
Cena: 219 Kč