Veronika Pekárková: 16-03-20

Román 16-03-20 Veroniky Pekárkové je humorná young adult sci-fi o napínavé cestě na Mars, ve které nechybí špetka tajemství, přidrzlá umělá inteligence ani něco málo vražd.

ANOTACE:
Eddie žije v době, kdy se lidstvu konečně podařilo zničit si matičku Zemi pod nohama.

Není to tak vzdálená budoucnost, jak si možná myslíš. Ty si dnes užíváš přírodní jídlo a v zimě řádíš v kupách sněhu, ale Eddie se musí ze Země odstěhovat, aby vůbec přežila. Jako jedna z mála dostane šanci začít nový život na té malé červené planetě za Zemí. Má štěstí, protože naprostá většina lidí bude prostě ponechána napospas pomalé a bolestivé smrti. To není příliš spravedlivé, že? Některé lidi na palubě evakuační lodi, která míří k Marsu, to opravdu hodně naštve. Tak moc, že jsou schopni zabít.

 

O AUTORCE:
Veronika Pekárková se narodila v roce 2001 v Brně a už v předškolním věku propadla knížkám. Až dokončí Gymnázium Dr. Karla Polesného ve Znojmě, ráda by se věnovala studiu bohemistiky. Kromě čtení má ráda dlouhé procházky v přírodě, svou práci v knihkupectví a psaní příběhů.

Svůj debutový román napsala na motivy povídky, kterou poslala do literární soutěže a… nevyhrála. Původní námět rozvinula a vytvořila z něj příběh, který už dostal knižní podobu.

 

INFO O KNIZE:
Vydala: Pointa, leden 2021
Vazba: vázaná
Věkové doporučení: 15+
Počet stran: 224
Cena: 299 Kč