John Ringo, Larry Correia: Světci (Paměti lovce monster 3)

Nejmagičtější místo ve Spojených státech amerických? New Orleans. Město plné tajuplné historie, francouzského šarmu a pěkně divoké magie. A taky místo, kde Lovci monster s. r. o. během Tlustého úterý přišli o celé Hoodoo komando s výjimkou Chada Gardeniera. O ztrátách z řad spřátelených policistů i agentů UPKM ani nemluvě. Město New Orleans už nikdy nebude stejné. 

Chad se těžce vyrovnává se ztrátou kolegů z týmu, přestože je zvyklý, že lovci přicházejí a odcházejí jako na běžícím pásu, ale tenhle masakr byl šílený i na poměry jejich společnosti. New Orleans předává do rukou Earla Harbingera a bere si zdravotní dovolenou možná napořád. Slunce, ženy, pláž a… nuda. Jednou lovec, vždycky lovec. Nakonec se vrací k lovu monster a ždímání peněz z Fonasilu. Do New Orleans přicházejí nové potíže, protože UPKM volí s novými lidmi standardní přístupy, které se v tomhle městě nikdy neosvědčily. Chad také musí dořešit případ tajemných červů, kteří žijí pod městem, občas se někam probourají a sežerou pár lidí.

Román Paměti lovce monster – Světci je třetí a poslední díl trilogie o Chadu Gardenierovi, bývalém vojákovi, který dostal za úkol vykonat důležitou misi s požehnáním z těch úplně nejvyšších kruhů. Paměti lovce monster vznikly, když se americký spisovatel military sci-fi John Ringo neskutečně nadchnul pro akční sérii Lovci monster. Slovo dalo slovo a spolupráce byla navázaná. Ringo stvořil životní příběh Chada Gardeniera a Larry Correia ho věrohodně napasoval do svého světa Lovců monster.

Poslední díl trilogie obsahuje dost akce, napětí a lovu monster, ale zároveň se Chad na rozdíl od minulého dílu ukazuje ve velkém i ve svém druhém živlu. V nasávání informací a akademickém vzdělání, do kterého se vrhá se stejnou vervou jako do boje s vlkodlaky. Svůj studijní záběr rozšije hned ze dvou důvodů. Za prvé si potřebuje důkladně nastudovat jistý komplikovaný problém a za druhé má v USA pod nohama pěkně žhavou půdu, protože pár agentů z UPKM ho opravdu nemá rádo a s chutí by na něj hodilo nějakou špínu. Naštěstí ve Velké Británii mají dobrá akademická působiště, krásné holky a Chad má ty správné konexe.

Světci jsou posledním z deníků Olivera Chadwicka Gardeniera, muže, který se rozhodně nezapomenutelně zapsal do řad Lovců monster. Jeho příběh obsahuje všechno, na co jsou fanoušci série zvyklí. Skvěle dokresluje historii společnosti Lovci monster s. r. o. a odhaluje nejedno tajemství. Světci odpovídají i na zvídavou a zapeklitou otázku, proč se Ironhand a Owen Z. Pitt nikdy neseznámili v sérii Lovci monster. To už si ovšem čtenáři musí zjistit sami.

Ukázka

Vydal: FANTOM Print, 2019
Překlad: Jakub Mařík
Obálka: Petr Willert
Vazba: brožovaná
Počet stran: 336
Cena: 299 Kč