Knižní novinky: duben 2020

Dubnové novinky na apríla jsou symbolické, protože vzhledem k současné situaci se zavřenými knihkupectvími a finanční nejistotě nakladatelství není moc jisté, které knihy vyjdou a které se odloží na kdovíkdy. A tak pokud můžete, kupujte knihy přes e-shopy a nečekejte, až se otevřou kamenná knihkupectví.

Lenka Bandurová: Lea Honor – Třpytící se město

Dva válečnické rody – jeden prostý, druhý vznešený.
Kdysi mezi nimi vzniklo pouto, které musí být naplněno.
Ona pochází z kraje vycházejícího slunce a barev.
On ze země deště a lilií. Ona nadevše miluje svou rodinu, on věnoval své srdce jiné ženě. Jsou rozdílní jako letní den a podzimní plískanice, přesto se osud rozhodl, že jejich životy nerozlučně sváže. Společně se vydávají na nebezpečnou cestu po krajích prosycených tajemnem. Každý ovšem sleduje svůj vlastní cíl.
Ona hledá způsoby, jak zpřetrhat vynucený svazek, aby se mohla vrátit domů. On se snaží najít možnost, jak zachránit svou životní lásku, aniž by porušil dávný slib.
Ani jeden však netuší, že je pronásleduje temnota, z níž se každou chvíli vynořují Stíny, které se je snaží polapit do smrtelných osidel…
Vydá: CPress

Roman Bureš: Říše

Druhá světová válka skončila vítězstvím nacistického Německa. Ihned v roce 1945 začala stavba Hitlerova valu, známého pod prostým názvem Zeď, který přetnul euroasijský kontinent od severu k jihu. Území na východní straně využívala Luftwaffe jako střelnici. Koktejl jaderných, biologických a chemických zbraní vrátil bývalé Rusko do středověku, zároveň však způsobil nové mutace. A to nejen fyzické, ale také mentální… Podaří se vojákům SEALs unést jednoho výjimečně nadaného jedince? Mohou jeho telekinetické schopnosti zabránit vypuknutí třetí světové války mezi USA a Velkoněmeckou říší? A jak se žije ve stále se zmenšujícím protektorátu Čechy a Morava? Nový vůdce Reinhard Heydrich pokračuje v odsunu zbývajících Slovanů na východ, ale co odsun vlastně znamená – vyhnání za Zeď, nebo rovnou smrt?
Vydá: Epocha

Karolina Francová: Světlý král (Purpurová noc 3)

5. prosinec 2025, Česká republika
Nad českou krajinou již jedenáct dlouhých let krouží draci, v lesích si staví hnízda harpyje, v ulicích loví hydry, gryfové a bazilišci, a životy lidí řídí magická požehnání a prokletí.
Z Rudé věže vládne státu pevnou rukou Jan Rener, mladý a progresivní mág, který obstál v mezinárodním válečném konfliktu a ochránil zemi i před samotným Tisíciletým démonem. Zdá se, že všechna nebezpečí jsou konečně zažehnána a před Českem se zaslouženě otevírá zářná budoucnost světové velmoci. A přece stačí malá chyba a na jediný zdroj magie na světě si náhle dělá nárok i někdo jiný, mnohem silnější, zkušenější a nelítostnější, než kdy byl Jan Rener.
Přichází prastarý mág…
…a jemu v patách kráčí nepřítel ještě hrozivější.
Vydá: Brokilon

Gita Treleasová: Enchantée

Paříž je v roce 1789 město plné křivolakých uliček plných žebráků, zlodějů, revolucionářů – a mágů… Camillini rodiče zemřeli na neštovice a ona se musí starat o svou mladší sestřičku, a ještě u toho ukočírovat svého rozmařilého a nestálého bratra.
Zprvu jí pomůže la magie ordinaire – drobná, každodenní magie. Camille dokáže na krátkou dobu proměnit jakékoli kousky kovu ve zlato a koupit za ně jídlo a léky. Zlaté mince ale nevydrží věčně, a když se bratr vypaří i se všemi rodinnými úsporami, je nucena zkusit jinou cestu a vydat se na temnější místo, kde je k mání víc peněz: na dvůr Ludvíka XVI. a Marie Antoinetty. S pomocí temné magie se přemění v tajemnou baronku de la Fontaineovou a vrhne se do víru Versailles a hazardních her, aby zajistila živobytí pro sebe i pro sestru. Čím déle se pohybuje u dvora, tím méně pohrdá hýřící šlechtou. A když se vrací zpátky do Paříže, setkává se s pohledným mladíkem, který létá v balonu a který jí dává naději, že láska a svoboda pro ni nejsou nedostupné veličiny. Provozovat magii však taky něco stojí. Čím déle hraje Camille svou hru, tím víc kolem ní obchází smrtelné nebezpečí. Když vypukne revoluce, musí se rychle rozhodovat, na kterou stranu barikády se postaví, dřív než Paříž shoří.
Vydá: CooBoo

Astrid Scholteová: Čtyři mrtvé královny

Čtyři mrtvé královny. Tři dny na dopadení vraha. Dvě milostné aféry. Jeden šokující zvrat.
Šestnáctiletá Keralie vypadá jako neviňátko, ve skutečnosti je ale jednou z nejschopnějších zlodějek a lhářek v Quadaře. Varin je jejím dokonalým protikladem – poctivým a bezúhonným občanem, pro něhož má pravda cenu zlata. Kdyby Keralie tušila, že krádeží na objednávku zaplete sebe i jeho do spiknutí, které skončí smrtí královen všech čtyř regionů Quadary, tu práci by nepřijala.
Teď už je ale pozdě. Pokud chtějí ulehčit svému svědomí, musí přijít na to, kdo za rafinovanými vraždami stojí. Zemí se šíří panika a vrah je pořád jeden krok před nimi. A jde i po nich…
Naprosto dokonalá fantasy detektivka, kterou nedokážete odložit!
Vydá: Fragment

Gerald Brittle: Démonologové

Levitující věci, démoni, záhadné hlasy… Typické strašidelné prvky. Ale pozor, tohle není film. Tohle se opravdu stalo! Znáte posedlou panenku Annabelle? A co se vlastně opravdu stalo ve strašidelném domě v Amityville? Začtěte se do skutečných případů, které za svou kariéru „lovců duchů“ řešili manželé Warrenovi, lidé, pro něž se hrůzyplná prostředí a paranormální jevy staly denní rutinou. Čeká vás hned čtrnáct příběhů plných duchů, strachu a děsů, z nichž některé inspirovaly hollywoodské filmaře k natočení dnes už kultovních hororů. Budete si muset dělat pauzy a na čtení o samotě, jen u lampičky, radši rovnou zapomeňte…
Že na duchy stále nevěříte? Neříkejte, dokud si knihu nepřečtete. A pak se modlete, aby vás nepotkalo to, co oběti těchto případů.
Vydá: XYZ

Shelby Mahurinová: Holubice a had

Louise le Blancová před lety uprchla od všeho, co znala, a skryla se v ulicích Cesarine. Odvrhla svou magii a začala přežívat jen díky tomu, co se jí podařilo ukrást. Čarodějnice jako Lou tady lidi loví. Bojí se jich. A upalují je.
Reid Diggory zaslíbil svou duši církvi jakožto chasseur a celý život žil podle jediného přikázání: nenecháš čarodějnici naživu. Jeho cesta se s Louinou nikdy neměla zkřížit, ale zákeřný úskok je donutí k nemožnému spojení: svátosti manželství.
Válka mezi čarodějnicemi a církví je prastará a Louini nejnebezpečnější nepřátelé přináší osud horší než oheň. Dívka nedovede potlačit své stále se prohlubující city ani změnit podstatu svého bytí – musí se tedy rozhodnout.
A láska, ta z nás všech dělá hlupáky.
Vydá: CooBoo

Alastair Reynolds: Vzpomínka na modrou planetu

V sto padesát let vzdálené budoucnosti je Afrika supervelmocí. Ve světě, v němž byly chudoba a hlad téměř zapomenuty, chce Geoffrey Akinya jediné – aby ho všichni nechali na pokoji a on mohl v klidu studovat slony. Jenže jeho rodina řídí jednu z nejmocnějších korporací, které vládne tvrdou rukou babička Eunice. Po její smrti však dojde k čemusi strašnému na Měsíci. K něčemu, co chce zbytek rodiny zamést pod koberec. A Geoffrey je dotlačen – no, po pravdě vydírán – aby to zařídil. Jenže brzy zjistí, že Eunicina tajemství nechtějí zůstat pohřbená a jejich odhalení může zničit vše, co považovalo lidstvo za jisté a správné…
Vydá: Laser

Elizabeth Bearová: Rudá křídla (Království lotosu 2)

Gage a Smrťák splnili své poslání a úspěšně doručili vládkyni jednoho z Lotosových království zprávu od čarodějky z Messalinu. Ukázalo se, že obsahuje neobvyklou hádanku, která by měla pomoci v nadcházející válce, ale nikdo ji nedokáže rozluštit. Zatímco Smrťák zůstává u mladé královny Mrithuri a připravuje se na válku, Gage se vydává do nehostinné pouště. Pouze tam, v zemi draků, kde člověk nemá šanci přežít, může najít řešení hádanky…
Vydá: Fragment

Linda Chapmanová: Jen uvěřit (Hvězdný prach 2)

Lucka má prázdniny, ale žádnou kamarádku, se kterou by se dalo něco podnikat. Potom se ale přistěhují noví sousedi a rázem se všechno změní. Lucka zjistí, že se narodila s tajnými vlohami ducha hvězdného prachu. Takoví lidé umějí létat a mají magické schopnosti, ale také důležité poslání – chránit přírodu a pečovat o ni. A tak se Lucka každý večer vydává vstříc nečekaným dobrodružstvím…
Vydá: CPress

Sara Hollandová: Panství zášti a lásky (Everless 2)

Čas je zbraň. Jen ona ví, jak ji použít.
Jules Emberovou vychovávali v přesvědčení, že Alchymista je zlý a Čarodějka dobrá. Jules je převtělený Alchymista, a možná právě proto ji teď obviňují z vraždy královny i její dětské lásky, Roana. Jules ví, kdo má obě úmrtí na svědomí. Není jí to ale nic platné, když na její hlavu vypsali odměnu a ona musela z Everless uprchnout. Jdou po ní všichni, včetně pravé vražedkyně a jejího úhlavního nepřítele, Čarodějky Caro.
Jules už prožila jedenáct životů, ale na rozdíl od Čarodějky, která ovládá své schopnosti dokonale, nemá ke vzpomínkám a zkušenostem, které během nich získala, přístup. Pokud Jules nechce navždy ztratit svůj domov, musí Caro porazit. Získá zpět svoji minulost a s ní i ztracenou čest?
Vydá: Fragment

Nicki Thornton: Maják nešťastných příhod (Dobrodružství Setha Seppiho 2)

Během vyšetřování vraždy v hotelu Poslední naděje se Seth seznámil se světem magie. A nebyl by to Seth, kdyby se zase do něčeho nezapletl. Tentokrát se spolu se svou kočkou Černostínkou dostane na odlehlý maják Hadihněv, kde bude pomáhat vyšetřovat vraždu výstřední majitelky, Miny Mintecress. Podaří se mu v sobě objevit jiskřičku magie a odhalit zlo, než bude pozdě?
Vydá: CPress

Peter Bunzl: Nebeský cirkus (Dobrodružství mechanického srdce 3)

Minulost tě může tížit, chceš-li vzlétnout.
Lily, Robert a Malkin obdrží pozvánku na jedinečné, neopakovatelné představení Kostrounova kolosálního nebeského cirkusu. Už se nemůžou dočkat, až naskočí na palubu! Ale za dechberoucími artistickými kousky létající dívky a chlapce jako by se skrývalo něco zlovolného. Podezřelá principálka, madame Lvíhříva, brzy odhalí svou pravou tvář i smrtící plán, jenž pro Lily a ostatní nachystala. Skrývá se snad v Lilyině minulosti tajemství, jež jim pomůže uniknout z této hrůzostrašné pasti?
Vydá: Svojtka