Pevnost na srpen: Od Bratrstva krve přes mistrovské komiksy až po Návrat z ráje (PR)

Srpnová Pevnost se vydává do širých stepí akce a napětí a dostane vás do těch nejfantastičtějších světů! Něco končí, něco začíná, jak ví každý správný fanda fantasy. Takže…

Další fáze marvelovského filmového universa je definitivně za námi (přinášíme vám velkou recenzi posledního Spider-Mana), ta další už ale klepe na dveře a jsou to pořádné pecky (a ten Blade, vážení, to bude darda největší!).

O prvních ukázkách a těšení na Zaklínače od Netflixu ani nemluvě.

Hlavně se ale ukázalo, že ani zdaleka neskončila jedna poctivě braková česká akční sága. Franta Kotleta opět otevřel svoje literární řeznictví U Bratrstva krve a poslal germánské a slovanské upíry vzájemně se kosit v bitvě o Stalingrad. To chcete!

Připravili jsme si ale pro vás i spoustu jiného čtení – třeba průřez skvělou edicí Mistrovská díla evropského komiksu nebo shrnutí nejzajímavějších komiksů z ranku epické fantasy na našem trhu. Jako bonus máme ještě hafo recenzí!

Čas čarodějnic završil svou trilogii a pořádně jsme se podívali na zoubek Posledního jednorožce v knize, komiksu i filmu.

A věděli jste, že bouřlivák české fantastiky Jiří Walker Procházka slaví šedesátiny?

Máme pár recenzí těch počítačových i deskových, ale hlavně si popovídáme o Krvavé nevěstě, nové hororové komedii, která změní váš pohled na společenské hry.

Bát se ale jistě budete i u Nočních můr z temnot, které zaprodukoval sám Guillermo del Toro.

Reporty ze světa Junktownu a Fantastické Ostravy, stejně jako novinky ze světa geeků a YouTube.

Takže vyrazte do stánků a čtěte novou Pevnost, svého průvodce fantastickými světy!

 

Příloha: Čestmír Vejdělek – Návrat z ráje
Návrat z retro ráje! Kultovka české sci-fi se vrací v plné síle.
Český vědec Řehoř Janda odlétá do hlubin vesmíru prozkoumat planetu Lucie. Tu obývají humanoidé takřka k nerozeznání od lidí. Ovšem jejich život – a také přírodu – řídí centrální superpočítač. Ten má jednu drobnou vadu… Někdo mu zapomněl vysvětlit, jak je to se slavnými třemi zákony robotiky a věcmi z nich vyplývajícími. Takže v rámci snahy o co nejlepší výkon své funkce a zdokonalování sebe samého i života celé planety se superpočítač logicky rozhodl začít nahrazovat nedokonalé živé bytosti umělými kopiemi (jsou z principu dokonalejší, protože více předvídatelné a snáze opravitelné). A to samé dělá i s přírodou. Podaří se Řehořovi planetu a její život zachránit? A jakou roli v tom všem hraje Karlštejn?

 

Časopis Pevnost 2019/08
http://www.pevnost.cz/
https://www.facebook.com/CasopisPevnost/