Nové knihy za květen 2019

Květnová nabídka knižních novinek byla opravdu bohatá, a tak jste si mohli vybírat z fantasy knih pro děti i pro dospělé, hororů, sci-fi románů i paranormálních romancí. 

Jay Kristoff: Nikdynoc

Dcera popraveného zrádce Mia Corverová se ukrývá ve městě postaveném z kostí mrtvého titána. Vydává se na cestu, aby se stala učednicí nejobávanějšího a nejtajemnějšího sdružení vrahů v celé zemi – Rudé církvi. I když vyniká v použití jedů a zbraní, nemůže ji to zachránit před spiknutím, které se na ni v temnotě chystá. Dokáže ho odhalit včas, než ji dostihne, a pomstít se těm, kteří můžou za smrt jejího otce?
Vydal: CooBoo, 2019
Překlad: Adéla Michalíková
Vazba: pevná
448 stran / 349 Kč
Ukázka

Lily Andersonová: Spolek nemrtvých holek

Kouzlu těchto kamarádek na život a na smrt (a to doslova) nemáte šanci uniknout!
Na Fairmontské akademii během několika dní zemřou za podezřelých okolností tři studentky. Dle policie se jedná o sebevraždy, ale Mile Floresové se to nějak nezdá. Mezi mrtvými je její nejlepší kamarádka Riley, která by si život přece nikdy nevzala. Mila se rozhodne Riley vrátit zpět k životu pomocí magie, aby společně našly jejího vraha. Kouzlo se jí ale vymkne z rukou a k životu probudí i protivné sprosté holky June a Daytonu. Bohužel všechny tři „živé mrtvé“ trpí ztrátou krátkodobé paměti a nepamatují si, kdo je zabil. Jenže kouzlo brzy vyprchá. Mají na to týden – sedm dní neuvěřitelných zvratů a překvapení. Výsledek ale rozhodně stojí za to!
Vydal: Jota, 2019
Překlad: Tereza Suchá
Vazba: vázaná
320 stran / 298 Kč
Ukázka

Stephen King: Outsider

Když je v městském parku zavražděn jedenáctiletý chlapec, spolehliví očití svědci bez váhání označí za viníka oblíbeného trenéra Terryho Maitlanda. Důkazy DNA a otisky prstů potvrzují, že zločin byl spáchán tímto rodinou milovaným mužem. Detektiv Ralph Anderson, jehož syna Maitland také kdysi trénoval, otřesen brutálním způsobem zabití, dává příkaz zatknout podezřelého ve veřejném představení. Ale Maitland má alibi. A další pátrání potvrzuje, že ten den byl skutečně jinde. Anderson a okresní prokurátor sledují stopy, vyšetřování se přesouvá z Ohia do Texasu a začínají se objevovat děsivé odpovědi. Stephen King opět předvádí své mistrovství a graduje příběh do téměř nesnesitelného napětí. Terry Maitland vypadá jako fajn chlapík a člověk přece nemůže být na dvou místech najednou. Nebo může?
Vydal: Beta, 2019
Překlad: Ivan Němeček
Vazba: pevná
432 stran / 469 Kč
Ukázka

J. R. Ward: Zloděj (Bratrstvo černé dýky 16)

Poté, co se Bratrstvo spojilo s Bandou bastardů, je víc než kdy dřív odhodláno vymazat Vyhlazovací společnost z povrchu země. Jeho členové se vzpamatovávají z poslední bitvy se zbytky bezduchých a zjišťují, že boj proti nepřátelům ještě zdaleka neskončil.
Throe, Xcorův bývalý zástupce, pomocí prastaré knihy svolává novou armádu, vytvořenou mocností ještě nebezpečnější a horší než Omega.
A členy Bratrstva černé dýky teď čekají těžké zkoušky doma i na bojišti.
Vydal: Baronet, 2019
Překlad: Jana Pacnerová
Vazba: vázaná
440 stran / 399 Kč
Ukázka

Kristina Haidingerová: Děti Raumy

„Dej si pozor na to, co si přeješ.“
Katie Waarmetsové se podařilo najít čtyři staletí spícího muže, který je nositelem nesmrtelnosti.
O jeho probuzení se dozvídají Katiini spojenci i dosud neznámí zrůdní pronásledovatelé.
Rozdíl mezi lidmi a monstry se brzy stírá v zájmu jediného cíle – věčného života.
Co a koho budou ochotni obětovat, aby jej získali? Kam až posunou hranici vlastního svědomí nebo bolesti?
Začíná nerovný boj, ve kterém strach, oddanost a msta dostávají zcela nový rozměr.
Vydal: Netopejr, 2019
Obálka: Michal Březina
Vazba: brožovaná
336 stran / 269 Kč
Ukázka

Philip Pullman: Hodinový strojek aneb příběh na jedno natažení

Některé příběhy jsou jako hodinový strojek. Natáhneš je a ony jdou, ubíhají a nic je nezastaví. Hodinářský učedník, mechanický rytíř v brnění, malý princ se strojkem místo srdce a tajemný doktor Kalmenius, o kterém se povídá, že je to sám ďábel… Vezmeš tyto postavy, usadíš je ve vyhřátém hostinci uprostřed zasněžené zimní krajiny, otočíš klíčkem a tím v nich probudíš život. Pojednou se začne odvíjet vzrušující romantický i strašidelný příběh, nezadržitelně, tik tak, jako neúnavný hodinový strojek. Brilantní vypravěčské umění světoznámého britského spisovatele ocení malí i dospělí čtenáři.
Mrazivý příběh z pera jednoho z nejslavnějších současných světových spisovatelů se dostal do užší nominace na Whitbread Award a na Carnegie Medal. Dočkal se také několika divadelních i dvou operních adaptací.
Vydal: Argo, 2019
Překlad: Dominika Křesťanová
Vazba: pevná
92 stran / 258 Kč

Tomáš Bandžuch: Noc a mlha

Čarotvorné služby chrání Československo před nebezpečími, o nichž pokojní občané nemají zdání. Cizí mágové, démoni z jiných světů i tvorové, na něž věří jen děti – s tím vším se potýká úřad, kde má doslova každý krev na rukou. Své o tom ví i Petr Hankl, ruský legionář, který z Čech odjel jako student kněžského semináře, aby se vrátil jako nekromant.
V předvečer oslav desátého výročí republiky ale musí vyřešit zvlášť obtížný případ. Vždyť co může spojovat sérii sebevražd, zkázu obchodního domu, ženu, jež Petra jako dívka milovala, a obří vlnu, která před stoletím zaplavila opuštěný švýcarský hrad?
Čas neúprosně ubíhá a v případu, který může otřást samotnými základy státu, začíná být příliš mnoho mrtvých.
Vydal: Straky na vrbě, 2019
Obálka: Jiřina Kmínková
Vazba: brožovaná
472 stran / 290 Kč

Tad Williams: Srdce ztraceného

Srdce ztraceného se odehrává necelého půl roku po událostech popsaných v knize Věž zeleného anděla. Ineluki, Král bouří, je poražen a jeho spojenci Nornové prchají na daleký sever do své legendární ledové pevnosti. V patách jim je vévoda Isgri,mur a hrstka rimmersgardských vojáků. Jejich cílem je zničit nornskou moc a definitivně odstranit jejich hrozbu. Ovšem jakkoliv Nornové ztratili na své dávné moci a slávě, zahnaní do kouta se nehodlají vzdát bez boje. Návrat do světa legendární trilogie Vzpomínka, Trn a Žal je příběhem o hrdinství a konci věcí, které se zdály být věčné.
Vydal: Laser, 2019
Překlad: Petr Kotrle
Vazba: pevná
248 stran / 279 Kč
Ukázka

Emily Boldová: Stříbrné perutě – Dědička světla

Thorn může sotva dýchat, tělo ji bolí, ze zad jí vychází záře – děje se s ní cosi nevysvětlitelného. A brzy se to má dozvědět: Je napůl člověk, napůl příslušnice národa Stříbrných perutí a zcela nečekaně se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Jako polobytost totiž měla být zabita hned po narození. Ještě větší dobrodružství však začne ve chvíli, kdy se dostane do rukou Lucienovi, synovi mocného náčelníka klanu Stříbrných perutí v Londýně.
Vydal: CPress, 2019
Překlad: Eva Kadlecová
Vazba: brožovan
384 stran / 349 Kč
Ukázka

Mary E. Pearsonová: Zlodějský tanec

Syn předurčený vládnout, zlodějka odhodlaná odkrýt pravdu. Nová série od autorky Kronik pozůstalých
Když zemře král Ballengerovy říše, jeho syn Jase se stává novým vládcem. Okolní říše však nehodlají tolerovat jeho panování, které se řídí vlastními pravidly. Na obzoru se objevuje mladá královna Vendy, která je odhodlaná vše změnit. Na tajnou misi vyšle bývalou vyhlášenou zlodějku Kazi. Ta když narazí na nového vládce Jase, rozhodne se chopit příležitosti. Oba jsou společně vrženi do vírů událostí, které nemohou ovlivnit.
Vydal: CooBoo, 2019
Překlad: Jana Jašová
Vazba: pevná
448 stran / 299 Kč
Ukázka

Ben Guterson: Hotel Winterhouse

Osiřelá Elizabeth žije s tetou a strýcem, kteří ji jednoho dne pošlou do hotelu Winterhouse. Brzy po příjezdu Alžběta zjistí, že je hotel zahalen tajemstvím i kouzli. V obrovské knihovně objeví magickou knihu a postupně si uvědomuje, že je s hotelem nějak spojená. Rozlušti hádanky, anagramy i složité rébusy a pomoz jí prolomit hotelové prokletí a vyřešit tajuplnou záhadu.
Vydal: CPress, 2019
Ilustrace: Chloe Bristol
Vazba: vázaná
384 stran / 349 Kč

Pavel Bareš: Kronovy děti

Downtown se hroutí. Rodiny jsou unášeny ze svých domovů. Mafie přebírají vládu nad městem, zatímco hlídky Radniční gardy patrolují v ulicích s jediným rozkazem: udržet Downtownery na uzdě, dokud za ně Nákaza nedokončí jejich špinavou práci.
Občanská válka je na spadnutí. A pokud padne Downtown, pak celé Attiona City padne s ním.
Ve své nejtemnější hodině se město obrátí o pomoc ke třem posledním hrdinům, kteří mu zbývají: Davidu Foxovi, zvláštnímu agentovi ochotnému udělat cokoli, aby odhalil pravdu o smrti svého přítele; sirotkovi Lucovi Scarpovi, jenž utíká před nejmocnější organizací světa; a Jasonu Blakeovi, poslednímu Downtownerovi, který nechce své město vidět v plamenech.
Vydal: Host, 2019
Obálka: Karel Jerie
Vazba: pevná
752 stran / 449 Kč

Patrick Ness: A oceán byl naší oblohou

Bohatě ilustrovaný příběh o hněvu, nenávisti a síle bojovat až do konce od bestsellerového autora Patricka Nesse.
Nový nádherně ilustrovaný román Patricka Nessa je variací na knihu Bílá velryba. Hlavní hrdinkou je velryba Bathsheba. Spolu s ostatními velrybami narazí na minci s iniciálami T. W. Vedoucí celého hejna Alexandra usoudí, že je tím nejobávanější lidský námořník a lovec Toby Wick vyzývá na souboj. Podle Bathsheby to ale není pravda. Toby Wick je přece pouze mýtus, legenda, kterou si velryby vymyslely. Je totiž nepředstavitelné, aby je nenávidění lidé mohli přemoci v boji. Ale toto není příběh o Toby Wickovi – toto je příběh o hněvu, nenávisti a naší potřebě bojovat až do úplného konce, když už nezbývá nic jiného než čest a smrt.
Vydal: CooBoo, 2019
Překlad: Alžběta Kalinová
Vazba: vázaná
160 stran / 269 Kč
Ukázka

Natalja Ščerba: Karpatský kníže (Čarodol 2)

Táňa si myslela, že se s rodnými Karpaty rozloučila už navždy. Před nepřáteli utekla do Anglie, získala zde magické jméno Kavé Lizard, další schopnosti a nová přátelství. Náhle je však vyzvána k návratu. Má se stát novou strážkyní koruny karpatských knížat. Jak Táňu doma přivítají? Překoná všechny nástrahy? Získá spojence, nebo zůstane sama? A kdo získá od mocného mága, velikého Molfara, zlatý klíč a stane se jediným karpatským knížetem?
Vydal: Fragment, 2019
Překlad: Martina Pálušová
Vazba: pevná
336 stran / 349 Kč

Ransom Riggs: Mapa dní (Sirotčinec slečny Peregrinové 4)

Poté co odvrátil obrovskou hrozbu, která téměř zničila svět podivných, se Jacob Portman vrací tam, kde jeho příběh začal – na Floridu. Avšak s tím rozdílem, že teď jsou slečna Peregrinová, Emma a jejich podivní přátelé s ním a snaží se co nejlépe splynout se světem normálních. Ovšem bezstarostné dny na pláži a poznávání reálií 21. století brzy přeruší objev – podzemní bunkr, který patřil Abeovi, Jacobovu dědečkovi.
Na povrch vycházejí překvapivé informace o Abeově dvojím životě, dávná tajemství se odhalují přímo před očima. A Jacob začíná poznávat nebezpečný odkaz, který zdědil a který byl jeho součástí dávno předtím, než vstoupil do časové smyčky slečny Peregrinové.
V sázce je teď víc než kdykoli dříve. Jacob a jeho přátelé jsou vrženi do temného světa amerických podivných – do světa, v němž existuje jen několik ymbryn a téměř žádná pravidla. V brilantním pokračování úspěšné série o podivných dětech slečny Peregrinové na vás čekají nové zázraky, nebezpečí i láska. Příběh opět provázejí zvláštní dobové fotografie, v tomto zcela novém americkém dobrodružství dokonce barevné.
Vydal: Jota, 2019
Překlad: Bronislava Grygová
Vazba: pevná
504 stran / 398 Kč

Rick Riordan: Příběhy z devíti světů (Magnus Chase a bohové Ásgardu 4)

V devíti říších stále není klid. A protože Magnus Chase odjel navštívit sestřenici Annabeth, nezbývá, než aby svou kůži nesli na trh jeho staří známí – odvážná Samirah a její snoubenec Amir, trpaslík Blitzen a elf Hearthstone, drzá Mallory Keenová, lamželezo Nedorost Gunderson, bojovný Týdžej Jefferson a proměnlivá/ý Alex Fierro. Povede se jim pod ochrannou rukou boha Ódina vystopovat hromovládce Thora a znovu oddálit ragnarök, den zkázy?
Vydal: Fragment, 2019
Překlad: Dana Chodilová
Vazba: pevná
144 stran / 249 Kč

Taran Matharu: Deník invokátora (Učedník 5)

Schopnost invokovat se dědí krví, ale přesto se testují i děti neurozených. Tak našli také Jamese Bakera a toto je jeho příběh. Jamesovým dobrodružstvím prolínají užitečné poznámky a hodnověrné zápisky o elfech, orcích a trpaslících, doplňuje je přehledná démonologie a základní zaklínadla válečných mágů, které tento neurozený invokátor sepsal v průběhu studia na Vokanské akademii, než se ztratil na území orků.
Vydal: Alpress, 2019
Překlad: Jan Mrlík
Vazba: vázaná
222 stran / 299 Kč

Cassandra Clare, Holly Black: Zlatá věž (Magisterium 5)

Callum Hunt se již popáté vrací do magické podzemní školy, ale záhy zjišťuje, že nic není jako dřív. Magisterium sice s pomocí Calla a jeho přátel porazilo armádu chaosu, ale slavné vítězství si vybralo krutou daň. Zatímco někteří Calla oslavují jako hrdinu, který se v rozhodujícím okamžiku postavil na stranu dobra, mnozí v něm více než kdy dřív vidí převtělení temného černokněžníka, který si chce podrobit samu smrt a neštítí se k dosažení svých cílů využít nejčernější magie. Zatímco se mladý mág snaží najít své místo v kouzelnickém světě, odolat vábení temné strany i magie chaosu a znovu získat důvěru svých přátel a spolužáků, svět mágů se otřásá v základech pod náporem nové hrozby, se kterou si dokáže poradit jedině Makar. Tváří v tvář dosud největší výzvě Call musí zvolit, zda se jednou provždy přikloní k dobru a lidskosti nebo bude kráčet ve šlépějích Konstantina Maddena.
Vydal: Yoli, 2019
Překlad: Pavlína Zagolová
Vazba: brožovaná
216 stran / 249 Kč
Ukázka

Johan Theorin: Bitva o Salajak

Daleko v horách se v hradu jménem Salajak probouzí královská garda bytostí zvaných mahry. Po zimním spánku znovu roztahují křídla a čekají na návrat vittrů, bojovníků, kteří přinášejí ze světa lidí čerstvou potravu…
Ve stejné době odejdou ze statku v jižním Smalandu tři bratři, Samuel, Niklis a Jöran Eggové. Chtějí se připojit k armádě, která táhne celou zemí, aby zastavila krvavé řádění vittrů. Samuel sní o tom, že bude rytířem, Niklis touží stát se vojákem a Jöran si nejvíc přeje, aby se všichni tři vrátili domů, než si je najde smrt.
K tažení se přidá i Lovisa, krásná dcera hejtmana Georga, jenž velí vojsku. A spolu s ní tajně putuje také Storsi, její obrovský, nelidský souputník, kterého Lovisa ovládá hrou na březovou trubku.
Armáda se po dlouhé cestě utábořila pod hradem nepřátel, na konci známého světa. Vittrové se opevnili za hradbou i ve svých podzemních tunelech. Nazítří začne bitva.
Vydal: Moba, 2019
Překlad: Jaroslav Bojanovský
Obálka: Ondřej Vašíček
Vazba: pevná
312 stran / 319 Kč

Honza Vojtíšek: Kazatel

Kazatel je temný, mrazivý hororový román o středověkém knězi Řehořovi a mladíkovi ze současnosti, Gabenovi. Jedině jejich společné úsilí jim dává šanci jednou provždy skoncovat s něčím, co nechce nic víc než se dostat na světlo. Za jakoukoli cenu!
Vydal: Golden Dog, 2019
Obálka: Michal Březina
336 stran / 249 Kč
Ukázka

Kristen Ciccarelli: Uvězněná královna (Iskari 2)

Essie a Rou pojí magické sesterské pouto. Když se Essie stane strašná nehoda, právě tohle spojení uvězní její duši. Roe se naskýtá možnost sestru osvobodit a zároveň se pomstít za příkoří napáchaném na jejím lidu. Stačí jen zabít krále, který je ale zároveň jejím mužem.
Vydal: Alpress, 2019
Vazba: pevná
296 stran / 289 Kč

Alejandro Jodorowsky, Dongzi Liu: Královská krev 1

Temný a násilný příběh od legendárního Alejandra Jodorowského. Mytický příběh zrady, války, zakázané lásky, svržených vládců a milostných hrůz… to vše v nádherné kresbě tvůrce jménem Dongzi Liu.
V knize najdete hned první dva díly této série!
Vydal: Crew, 2019
Překlad: Richard Podaný
Vazba: vázaná
112 stran / 399 Kč

Jody Houser, Stefano Marino: Stranger Things – Druhá strana

Veleúspěšný komiksový seriál přichází v komiksové podobě!
Děj komiksové minisérie se odehrává během první sezóny… a popisuje děsivé věci, se kterými se musel Will Beyer střetnout a překonat je, když se ocitl v zrádném světě Vzhůru nohama, temné imitaci jeho vlastního světa!
Vydal: Crew, 2019
Překlad: Kateřina Tichá
Vazba: brožovaná
96 stran / 249 Kč

Kaiu Širai, Posuka Demizu: Zaslíbená Země Nezemě 3

Čím více dětí se dozvídá hrozivou pravdu, tím těžší je to před vychovatelkami utajit. A navíc mezi sirotky dochází k rozkolu. Dokáží se spojit, aby mohli utéct? Nebo bude třeba ponechat někoho jeho osudu?
Vydal: Crew, 2019
Překlad: Anna Křivánková
Vazba: brožovaná
200 stran / 199 Kč

Marjorie Liu, Sana Takeda: Netvora 3

Příběh se odehrává v roce 1900, v matriarchální Asii. Ve světě, kde se steampunk míchá s magií a monstry. V tomhle světě se mladá dívka vyrovnává s válečným traumatem a navazuje psychické spojení s bytostí obří síly. Spojení, které z nich obou udělá terč lidských i nelidských sil. Maika se celý život jen učila bojovat, ale teď její přežití závisí na tom, jestli si dokáže najít i přátele.
Série obdržela ceny Hugo a British Fantasy!
Vydal: Crew, 2019
Překlad: Filip Škába
Vazba: brožovaná
168 stran / 449 Kč

Mike Mignola, John Arcudi: Lovec čarodějnic 2 – Zatracen navěky

Viktoriánský okultní detektiv Edward Grey se ocitá daleko mimo civilizaci, až na samých hranicích amerického Divokého západu, kde bude muset čelit strašlivé čarodějnici, krvežíznivým zločincům a zombie kovbojům!
Vydal: Comics Centrum, 2019
Kresba: John Severin
Překlad: Alexandra Niklíčková
Vazba: pevná
144 stran / 599 Kč