Knižní novinky: prosinec 2018

Poslední letošní várka nových fantasy knih – čtyři dámy a Alisik.

 

Kristýna Sněgoňová: Krev pro rusalku

Rusalky, žínky, meluzíny, říkejte jim, jak chcete, protože co si budeme vykládat, většinou se stejně živí jako šlapky. Stačí zaplatit a víla se vám promění, v koho si přejete. Má to ale malý háček – platí se krví. Pro dohled nad vílami je tu speciální policejní oddělení a lidé v něm vědí, že když děláte s vílama, vždycky se něco podělá. A Dominiku Stolbenkovi se teď život podělal víc, než by si kdy dokázal představit. Navíc se v řece objevila mrtvá víla a její smrt má vyšetřit právě on. Vítejte ve špinavém světě vílích bordelů, krve, staré magie a tajemství, která se nezastavitelně derou na povrch.
Vydá: Epocha

 

Kateřina Hurtová: A v ní stín

Kdo by se nechtěl stát legendou? Třeba Lilit. Druhorozené princezny se sice trůn netýká, přesto musí čelit dvorským intrikám, úkladům o život i vrtochům šílené matky.
Když Lilit uprchne se svým milým ze země a narodí se jí děti, zdá se, že konečně našla štěstí. Ale osud jí chystá jednu krutou ránu za druhou – a žádná z nich není náhoda. Za jejím utrpením stojí dávná legenda o ženě vládnoucí smrti. Lilit se vydává na cestu, na níž se musí střetnout nejen s prastarou hrozbou, usilující o zkázu světa, ale také porazit stín dřímající hluboko v ní.
Suverénní český románový debut, který se vám zaryje pod kůži.
Vydá: Gorgona

 

P. C. Cast: Bojovnice slunce

Mari z klanu Poutníků a Nik z Lesního kmene stáli ještě nedávno jako členové soupeřících klanů proti sobě. Teď však bojují bok po boku, i se svými psími kumpány, aby zachránili nejen jeden druhého, ale i svou nově vytvořenou smečku.
Lovec Thaddeus zradil vlastní lid a přispěl k jeho zhoubě způsobené lesním požárem. To mu však nestačí. Touží po vládě nad kmenem a viní Mari ze všeho zlého, co jeho kmen i jej samotného postihlo. Udělá všechno, aby získal moc, i kdyby tím měl zničit vše, co mu stojí v cestě.
V otráveném a zpustošeném městě se mezitím Mrtvý zrak stává ochotnou nádobou pro probuzeného Boha Smrti. Ten má své vlastní plány a využije kohokoli, včetně šíleného Thaddea, aby je naplnil.
P. C. Cast se v Bojovnici slunce vrací do postapokalyptického magického světa, kde se země drasticky změnila, do světa plného krásy a lásky, nebezpečí i krutosti.
Vydá: Yoli

 

Hana Clerien Hozová: Smrtonošův slib

Město Tarn´Ut se stále hlouběji propadá do tenat korupce. Luka Mortifer, královský protektor, je tomu nucen přihlížet, stejně jako stále hrubějšímu zneužívání diablů, rasy, ke které náleží i on sám.
Ve snaze dodržet slib, který dal před dvěma lety jednomu z nich, Luka rozehrává riskantní hru, která může přinést diablům vytouženou svobodu nebo uvrhnout celé království v chaos. Vše vychází podle plánu až do chvíle, kdy do hry nečekaně vstupuje nový hráč…
Vydá: KJV – Poutník

 

Hubertus Rufledt, Helge Vogt: Alisik 2 – Zima

Napínavý i romantický komiks o gotické lolitě pokračuje, přesně ve stylu Tima Burtona. Na hřbitov dopadají první sněhové vločky. A živé i mrtvé čekají další velká nebezpečí. A Alisik možná i její první velká posmrtná láska.
Vydá: Crew