Nové knihy v angličtině za březen 2018

Ve výběru z knižních novinek v angličtině za měsíc březen vás s Axií za čarodějnicemi, které touží po pomstě, jednotkou, jež bojuje s draky, piráty, kteří křižují oceány, za nebezpečnými Sirénami i za švadlenou, jež všívá do šatů kouzla.

 

Tomi Adeyemi: Children of Blood and Bone

První díl young adult série.
Zélie Adebola si pamatuje doby, kdy půda Orishy duněla magií. Paliči probouzeli oheň, dmutci přivolávali vlny a Zélieina smrtonošská matka sbírala duše.
Vše se změnilo té noci, kdy magie zmizela. Z příkazu nemilosrdného krále byli mágové zabili, Zélie ztratila matku a lid naději. Nyní má Zélie jedinou šanci vrátit zpět magii a zaútočit proti monargii. S pomocí princezny musí Zélie přelstít korunního prince, který by magii nejradši sprovodil ze světa jednou pro vždy. Zélie potřebuje ovládnout svou moc i své sílící city vůči svému úhlavnímu nepříteli.

Vyšlo: 6. 3., česky vyjde v listopadu 2018; GR

 

 

Shea Ernshaw: The Wicked Deep

Young adult román o kletbě tří čarodějnic.
Před dvěma staletími byly tři sestry odsouzeny k smrti za čarodějnictví. Přivázali jim k nohám kameny a utopili je ve vodách za městem. Nyní se každé léto sestry na okamžik vracejí, vždy ukradnou těla tří dívek a ve své pomstě vábí chlapce do hlubin.
Stejně jako mnoho místních i sedmnáctiletá Penny Talbotová se s osudem města dávno smířila. Letos, v předvečer návratu sester, však do města dorazí chlapec jménem Bo Carter, který netuší, v jakém nebezpečí se právě ocitl.
Ulicemi města se šíří lži a nedůvěra, místní se obracejí jeden proti druhému, Penny a Bo se navzájem podezírají, že něco tají. A smrt číhá na ty, kdo nedokážou odolat volání sester.

Vyšlo: 6. 3.; GR

 

Yasmine Galenorn: The Silver Stag

První díl urban fantasy série.
Ember Kearney se coby vodní čarodějka připojila k elitní skupině lovců odměn, která má chránit rovnováhu mezi faeskými dvory, aby chaos, jenž vypukl, nepronikl do světa smrtelníků.

Vyšlo: 5. 3.; GR

 

 

Sean Grigsby: Smoke Eaters

Urban fantasy série ze světa, kde po obloze krouží draci.
Hasič Cole Brannigan se chystá do důchodu. Ve službě strávil třicet let, z toho posledních deset bojoval s draky. Během posledního poplachu však zjistí, že je imunní vůči dračímu dechu. To mu vyslouží pozvánku do elitní jednotky, která řeší případy týkající se draků. Brannigan se rozhodne odchod do důchodu odložit. Když však zjistí, jaké plány chystá vedení města, rozhodne se vzít věci do vlastních rukou. V ohrožení jsou stovky nevinných civilistů, je tak na Branniganovi a jeho jednotce, aby zabránili dračí hrozbě.

Vyšlo: 6. 3.; GR

 

 

Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Young adult převyprávění příběhu o Malé mořské princezně.
Princezna Lira pochází z královské rodiny sirén a je ta nejsmrtonosnější ze všech. Ve své sbírce má srdce sedmnácti princů a je známá po celém moři. Souhrou osudu je donucena zbít jednoho ze svých lidí. Aby svou dceru potrestala, mořská královna promění Liru v to jediné, čím princezna nejvíc pohrdá – v člověka. Bez své písně má Lira čas do zimního slunovratu, aby přinesla královně srdce prince Eliana, jinak zůstane člověkem navždycky.
Oceán je jediné místo, které princ Elian nazývá domovem, přestože je dědicem nejmocnějšího království na světě. Lov sirén pro něj představuje vášeň. Když z oceánu zachrání tonoucí se ženu, pozná, že se toho v ní skrývá víc, než se zdá. Dívka mu slíbí, že mu pomůže najít klíč ke zničení všech sirén. Může jí však důvěřovat? A kolik ústupků bude Elian muset udělat, než se mu podaří zničit největšího nepřítele lidí?

Vyšlo: 6. 3.; GR

 

 

Alma Katsu : The Hunger

Historický horor z dob osidlování Severní Ameriky.
Tamsen Donner musí být čarodějnice. Jak jinak se dá vysvětlit série neštěstí, která provází karavanu povozů známých jako Donnerova skupina. Málo jídla, hádky a záhadná smrt malého chlapce přivádí cestovatele na pokraj šílenství. Cítí, že je někdo – nebo něco – sleduje. Ať už jde o kletbu překrásné Tamsen, nebezpečná cesta na západ nebo jen obyčejná smůla – devadesát mužů, žen a dětí v Donnerově skupině se nachází na počátku nejnebezpečnějšího a nejstrašlivějšího dobrodružství v dějinách Ameriky.
Zatímco se snaží přežít ve zrádných horách, v nichž ze žáru bublá písek a tažní voli ve sněhu přimrzají k zemi, k osadníků se blíží zlo. A když začnou mizet členové skupiny, začnou se ostatní sami sebe ptát: „Co když v těchto horách něco číhá? Něco znepokojivého a§ hladového?“

Vyšlo: 6. 3 .; GR

 

Sarah Madsen: Weaver’s Folly

První díl urban fantasy série.
Alyssa je elfka, která se snaží protloukat, jak to jde. Práce zloděje na volné noze – pod jménem Lysistrata – jí vynáší více než prodej ve starožitnictví. Proti svým kolegům zlodějům má jednu velkou výhodu. Ovládá magii.
Zloděj Logan Turner jí nabídne obrovskou hromadu peněz za to, že ukradne data megakorporaci Americorp. Alyssa nabídku přijme, částečně kvůli odměně, částečně proto, že to pro ni představuje výzvu. Když se však Alyssa stane terčem mystických útoků, už nejde jen o peníze, ale o přežití. Alyssa musí útočníka najít a zničit, než sama – nebo její přátelé – zaplatí tu nejvyšší cenu.

Vyšlo: 15. 3 .; GR

 

 

Rowenna Miller: Torn

První díl fantasy série o švadleně, která do šatů všívá magii, a povstání, kvůli němuž si musí zvolit mezi svou rodinou a svými ambicemi.
Sophie je švadlena, která si otevřela vlastní obchod a dokázala dostat sebe i svého bratra Kristose z chudoby. Její překrásné šaty, do nich všívá kouzla pro štěstí, lásku a ochranu, jí přinesly věhlas až u královského dvora – a pozornost úchvatného, avšak nedostupného vévody.
Kristos se mezitím zhlédl ve stále sílícím protimonarchistickém hnutí. Je zajat vůdcem revoluce, který za jeho propuštění žádá, aby Sophie vetkala královně do šatů kletbu – jinak Kristos zemře.

Vyšlo: 20. 3 .; GR

 

Kristen Simmons: Pacifica

Young adult román.
Marin patří do rodiny slavných pirátů, platbu po moři a hon za dobrodružstvím má v krvi. Sláva jejího rodu je však pryč. Lidé z jejího domova mají nového vůdce, který slibuje, že konečně zažene hlad – a který si myslí, že děvčata patří jen do kuchyně, nebo nevěstince.
Ross je zvyklý na život v luxusu. Coby synovi prezidenta mu nic nechybí, touží však po dobrodružství. Zvrat osudu mu ho také dopřeje. Když unesou jeho nejlepšího kamaráda Adama, je Ross jediný, kdo se vydá na jeho záchranu – a setká se s krásnou pirátkou.
Pro Rosse představuje Marin pomocnou ruku při hledání kamaráda, pro Marin je odměna, kterou je Ross ochoten za nalezení Adama vyplatit, příliš velkým lákadlem. Uprostřed širého oceánu se Marin musí rozhodnout, zda se dokáže rozloučit s tím jediným člověkem, který v ní kdy viděl víc než jen pirátku.

Vyšlo: 6. 3 .; GR

 

 

Leslye Walton: The Price Guide to the Occult

Nový román ze žánru magického realismu od autorky Podivuhodného a krásného soužení Avy Lavender.
Když před více než sto lety přesála Rona Blackburnová na ostrově Anathema, svými nadpozemskými schopnostmi chtěla přátelským sousedům pomáhat. Strach a pocit viny však vedly vesničany k tomu, že „čarodějnici“ vypálili dům. A tak je Rona proklela.
O více než sto let později chce Nor Blackburnová klidným životem. Její nadpřirozené schopnosti, pokud se tak dá její moc nazývat, nejsou nic moc, proto by jí to i mohlo vyjít. Jenže pak se objeví tajuplná kniha, která slibuje, že za tu správnou cenu dokáže seslat kouzla. Nor cítí, že se blíží bouře a že se ocitne přímo v jejím oku.

Vyšlo: 13. 3 .; GR

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Maggie Stiefvater: Opal (The Raven Cycle #4.5) … vydávalo Argo
  • Patricia Briggs: Burn Bright (Alpha & Omega #5) … vydává Fantom Print
  • Alwyn Hamilton: Hero at the Fall (Rebel of the Sands #3) … vydává CooBoo
  • Karen Marie Moning: High Voltage (Fever #10) … vydávala Jota
  • J.R. Ward: Dearest Ivie (Black Dagger Brotherhood #15.5) … vydává Baronet
  • Amie Kaufman & Jay Kristoff: Obsidio (The Illuminae Files #3) … vydává CooBoo
  • Colleen Houck: Tiger’s Dream (The Tiger Saga #5) … vydává CooBoo