Fantastická Ostrava 28.-30. června 2018

V Ostravě na konci června propukne první fantasy, sci-fi, komiksový, pohádkový a hororový festival v Moravskoslezském kraji. Třídenní festival Fantastická Ostrava se bude konat v Trojhalí a upustit uzdu fantazii tady může geekovský fandom i široká veřejnost.

 

Od čtvrtku do soboty ovládnou město zombíci i postavy ze seriálů. Fantastická Ostrava navíc propojí své síly s Festivalem v ulicích, který se bude konat ve stejném termínu. Návštěvníci obou festivalů se mohou mezi centrem a Trojhalím svézt třeba na sdílených kolech.

Fantastická Ostrava začne ve čtvrtek pochodem zombies. Při své cestě Ostravou potkají oživlé mrtvoly několik armádních jednotek a možná dojde i na sežrání předem označených civilistů. Šířit nákazu a zúčastnit se pochodu může každý v masce a kostýmu. Registrace zombies proběhne na místě startu, které bude včetně trasy zveřejněno na facebooku Zombie Walk Ostrava. „Po příchodu zombies k Trojhalí se bude v letním kině promítat horor, takže atmosféra je zaručena,“ doporučuje organizátor Fantastické Ostravy Jan Rušaj.

Nemrtvými to nicméně nekončí, ale začíná. Výstavu terakotové armády doprovodí páteční a sobotní program pro širší veřejnost. Kouzlo starých herních počítačů, konzolí a videoher ukáže Retroherna, dalšími akcemi budou divadlo Loutkový svět nebo úniková hra Hackerovo doupě od The Chamber.

Zábavní centrum Horník nabídne možnost vyzkoušet si 3D virtuální realitu nebo nerf, aktivitu na bázi paintballu bezpečnou díky pěnovým šipkám. Bezpečná je také archery game alias střelba z luku na živý terč se speciálně upravenými šípy s měkkou koncovkou. Vžít se do kůže Legolase tak může úplně každý!

Dům rytířských ctností pak naučí zájemce šermovat ve stylu historické hry Kingsdom Come a nebude chybět ani workshop se sci-fi tematikou. Především děti se můžou těšit na komiksy, knížky, pohádkový dům a výstavy kostýmů.

„Vždy odpoledne bude program utichat, aby mohla široká veřejnost jít na koncerty Festivalu v ulicích. V tu chvíli u nás dostanou prostor fandomy neboli odborní fanoušci, kteří si na koncerty můžou zajít až po skončení akce,“ dodává Jan Rušaj.

Celou akci zaštiťuje superhrdina Ostrafan, který bojuje za Ostravu díky svému magickému kahanu. Apokalypsa udeřila, vstup na Fantastickou Ostravu bude volný. Novinky sledujte na facebooku Fantastická Ostrava a na webu www.fantastickaostrava.cz.