Poetické Hudební Společenstvo a Druga odehrají jarní koncert v Praze

V polovině března (13. 3. 2018 od 19:30) ve Freemasonic Club Pubu (Týnská 10) spolu odehrají společný koncert kapela Druga a Poetické Hudební Společenstvo.

 

Poetické Hudební Společenstvo vzniklo v roce 2016 jako hudební skupina, která se ve své tvorbě zaměřuje především na témata spojená s dílem J. R. R. Tolkiena. Jak název napovídá, je přímým pokračovatelem Poetického Společenstva, jehož hudební dědictví udržuje a rozvíjí a jehož písně se po dvě dekády šířily především kopírováním magnetofonových pásek, později skrz internet. Dodnes lze říci, že jejich písně přitahují diváky odkazy na irský a skotský folklór a zhudebněné příběhy známé z románů Hobit, Pán prstenů nebo Silmarillion. K prvním setkáním dnešních členů docházelo již v 90. letech, a tak mohl v roce 2004 v nakladatelství Straky na vrbě vzniknout zpěvník s písněmi nejen Poetického společenstva.

Poetické Hudební Společenstvo

 

Druga ve svých písních vyzvedá poetiku starých národních pověstí a slovanské mytologie spojující se s pohanstvím, čímž se vrací ke starým kořenům člověčenství, ale hudebně zůstává současně moderní. Styl Drugy spojuje úcta k folku, z kterého skupina vychází svým převážně akustickým stylem hry, a k rocku, z kterého si bere temnější polohy a dynamiku. Od loňského podzimu hraje v novém složení, které představila ve videozáznamu písně Pogreb natočené ve skanzenu v Dolní Liboci nedaleko Divoké Šárky, kde se odehrává i kapelou nejčastěji zhudebňovaná pověst o Dívčí válce.

 

Událost na Facebooku: www.facebook.com/events/345928452573008

Nahrávky najdete zde:
bandzone.cz/druga
pisnestredozeme.cz/band?bandid=199