Aliette de Bodardová: Řád věčných trnů

Nakladatelství Host připravuje k vydání román Řád věčných trnů, volné pokračování fantasy thrilleru Řád zlomených křídel z cyklu Dominium Padlých andělů.

 

ANOTACE:
Paříž zničená magickými boji se postupně začíná zotavovat, ale velké Řády ovládané Padlými anděly nadále soupeří o kontrolu nad městem. Na vrcholu moci nyní stojí řád Trnikeře a spřádá plány, jak se stát ještě mocnějším.

Trnikeřské intriky svedou dohromady milenku prastarého Padlého anděla, dračího prince v přestrojení, alchymistku sužovanou sebezničující závislostí a zatrpklého mladíka z Dálného východu, který se snaží přivést zpět mezi živé svou zemřelou přítelkyni.

Řády hledají společnou cestu k míru, ten se však zdá zkázonosnější než válka. Čtveřice hrdinů v sobě musí nalézt sílu, aby se ubránila magii lačnící všechny a všechno zotročit.

 

INFO O KNIZE:
Vydá: Host, únor 2018
Překlad: Vojtěch Ettler
Vazba: brožovaná
Počet stran: 416
Cena: 349 Kč

 

O AUTORCE:
Aliette de Bodardová (nar. 1982) je oceňovaná autorka fantasy a sci-fi literatury francouzsko-vietnamského původu. Žije v Paříži, kam také umístila děj svého románu Řád zlomených křídel (2015), který je úvodním dílem série Dominium Padlých andělů. Druhý díl série Řád věčných trnů vyjde v únoru 2018. Aliette de Bodardová je jednou z nejzářivějších nových hvězd žánru a za své knihy obdržela řadu prestižních cen: Nebula, Locus, cena Britské asociace science fiction, Writers of the Future, a také byla nominována na cenu Hugo.