Nové knihy v angličtině za listopad 2017

V listopadu se na zahraničním knižním trhu urodilo přes čtyřicet nových titulů z žánru paranormální fantastiky psané v angličtině. S Axií přinášíme výběr deseti z nich a nechybí ani přehled novinek ze sérií vydávaných v češtině.

Ash Fitzsimmons: Stranger Magics

Colin Leffee si přeje, aby ho každý nechal na pokoji. Chce si v klidu vést svůj malý antikvariát a každý večer zahánět vzpomínky na osm set let existence v pořádné dávce alkoholu. Naneštěstí, když se u jeho dveří objeví podvrženec, je mu jasné, že jeho dny samoty jsou nenávratně pryč. Colin, jinak také lord Coileán, syn samotné Titanie, teď musí vypátrat lásku svého života Meggy a zjistit, jak se její dítě vůbec v zemi víl ocitlo. Sotva však Meggy najde, je unesena a v nebezpečí se tak rázem ocitá samotná magie. Proti své vůli se Colin dává dohromady s tvrdohlavým čarodějem, mladým knězem a svým nevlastním bratrem Robinem, aby se společně pokusili znovu otevřít průchod mezi světy a obnovit rovnováhu. Nevyzpytatelná královna Mab, stejně jako ostatní čarodějové, ale mají vlastní plány. Colin si proto nemůže být jistý, komu věřit a zda se mu vůbec podaří ze všeho vyváznout živý.

Vyšlo:  21. 11.; GR

Donna Grant: Eversong

První díl paranormální romantické série.
Aby přežili ve světle, loví v temnotách…
Leomu vycvičili k jedinému účelu: k lovu čarodějnic. Když ji ale její nový cíl dovede na stopu zlověstného plánu covenu, nezaváhá. Přesto není na lovu jediná. Svůdný muž, který jí zkříží plány, by ji však mohl od jejího úkolu rozptýlit.
Pro Braitha znamení čest a rodina vše. Když jeho rodinu obrátí vzhůru nohama zdánlivě nesmyslná vražda jeho chráněnce a dědice, nemá na vybranou a musí se pomstít. Dokud mu veškeré jeho snahy nepřekazí okouzlující a nebezpečná žena. Nyní musí bojovat nejen s touhou po pomstě, ale i s touhou po této ženě.

Vyšlo:  20. 11.; GR

S.A. Chakraborty: The City of Brass

Nahri nikdy nevěřila v magii. Má sice jisté schopnosti, které na ulicích Káhiry 18. století využívá k drobným podvodům, ví však moc dobře, že způsob její obživy – čtení z ruky, vize, uzdravování – jsou jen podvod a natrénované triky, kterými láká peníze z bohatých šlechticů.
Když však Nahri omylem povolá tajuplného džina, musí chtě nechtě připustit, že svět magie je skutečný. A džin jí vypráví příběh: za horkými pouštěmi, jež obývají bytosti ohně, za řekami, v nichž spí mýtické maridy, za ruinami kdysi honosných měst a horami, v nichž orli nejsou tím, čím se zdají, leží Daevabad, legendární město, jež Nahri neodolatelně láká.
V tom městě za zdmi protkanými kouzly, za šesti branami šesti džinských kmenů se skrývají staré křivdy. A když se Nahri rozhodne do toho světa vstoupit, zjistí, že skutečná moc je obrovská a brutální. Že magie ji neuchrání před politickými intrikami. A že i ty nejpropracovanější plány mívají smrtící důsledky.
Pravdivé je rčení, ať si dáváte pozor na to, co si přejete…

Vyšlo:  14. 11.; GR

Lydia Kang: The November Girl

Jmenuji se Anda a jezero je mou matkou. Listopadové bouře, které dokáží tolik vyděsit námořníky a potápět lodě, jsou mým dílem. Jejich smrt mi umožňuje chránit můj malý ostrov uprostřed Hořejšího jezera, umožňuje mi ho držet při životě. Hector ke mně přišel, aby se na ostrově ukryl před svou rodinou, dokud nedosáhne osmnácti let. Ostrovní rezort je na zimu uzavřený a není zde nikdo kromě mě. A teď i jeho. Hector utíká před násilím, které zaplňovalo jeho život, jenže násilí proudí i v mých žilách. Měla bych ho poslat pryč a ochránit, ale i já sama jsem napůl člověkem a Hectorova přítomnost mě nutí naslouchat mému bláhovému z části lidskému srdci. Ale jestli svému nutkání podlehnu, neuchráním ho před bouřemi, které si přijdou pro nás oba.

Vyšlo:  7. 11.; GR

Ruth Emmie Lang: Beasts of Extraordinary Circumstance

Sirotek vychovaný vlky a hrdý majitel rohatého prasete Weylyn vždy věděl, že není jako ostatní. Až když bez námahy zastavil tornádo, došlo mu, jak odlišný doopravdy je.
To tornádo byla jen jedna z mnoha podivných příhod, které Weylyna vždy pronásledovaly od města k městu. Jakkoli úžasné jsou jeho schopnosti, mají tendenci objevovat se za těch nejnepříjemnějších situací. Jsou tak nebezpečím pro něj i pro ženu, kterou miluje. Mary na tom však nesejde. O jejích jedenáctých narozeninách ji Weylyn zachránil před strašlivým vlkem a od té doby Mary ví, že vztah s ním není bez rizika, ale jak by vám řekl kdokoli, kdo Weylyna poznal, jakmile vám vstoupí do života, budete si přát, aby vás nikdy neopustil.
Beasts of Extraordinary Circumstance vyprávějí příběh Weylyna Greye z pohledu lidí, kteří ho znali, milovali a i těch, kterým vždy připadal jako obyčejný podivín. Ve svém debutovém románu Ruth Emmie Langová vypráví o odvaze, lásce a zázracích.

Vyšlo:  14. 11.; GR

Mary Lindsey: Haven

Rain Ryland se naučil žít s pocitem, že nikam nepatří a nezapadá. Zvykl si na to, že lidé odsuzují jeho drsné zázemí, vzhled a nyní i jeho status sirotka. Kamkoliv přišel, vždycky se ocitl na okraji a byl nucen pouze přihlížet tomu, jak vypadá skutečná rodina, přátelství a komunita. Nikdy mu to příliš nevadilo, tedy až do chvíle, kdy se přistěhoval do New Wurzburgu a potkal Friederiku Burkhartovou. Freddie sama ovšem není právě typickou teenagerkou a někdo ji chce kvůli tomu zabít. I proto Raina varuje, že pokud chce zůstat naživu, musí se od ní držet co nejdál, jenže Rain není zvyklý od problémů utíkat. Navíc má vůbec poprvé pocit, že v jeho životě existuje něco, pro co mu stojí za to doopravdy žít, bojovat, a když na to přijde, tak i zemřít.

Vyšlo:  7. 11.; GR

Sharon Pape: That Olde White Magick

Druhý díl urban fantasy série An Abracadabra Mystery.
Kailyn Wildové v životě nic nechybí. Vede svůj obchod Abracadabra v malebném městečku New Camel a stará se o šest koček. Její rodina zde žije po staletí a ona by ráda v tradici pokračovala. Jenže klidné město už nikdy nebude jako dřív, pokud se zde postaví velký hotelový komplex. Kailyn se proto jako každý správný uvědomělý občan o celou věc zajímá a rozhodne se spolu s tetičkou Tilly navštívit obecní shromáždění. Doprovází je přitom Merlin, ano ten Merlin, i když Kaitlyn ho obvykle představuje jako vzdáleného anglického bratrance. Celé jednání o hotelu se ale nakonec vyvine nečekaným směrem, když je nalezena mrtvola jednoho z členů zastupitelstva. Aby vina nepadla na nevinného člověka, Kaitlyn se rozhodne případ rozlousknout, i kdyby přitom měla vyzpovídat každou živou či mrtvou osobu ve městě.

Vyšlo:  7. 11.; GR

Molly Tanzer: Creatures of Will and Temper

Viktoriánský Londýn přetéká společenskými rolemi, dechberoucím uměním… a podsvětím plným nebezpečných kultů. Fencer Evadne Grayové na ničem z toho prvního nezáleží a o tom druhém ani netuší, když do města přijíždí, aby dohlédla na svou mladší sestru, uměleckou kritičku Dorinu.
Poté, co se Dorina seznámí s přítelkyní svého otce, Lady Henriettou Wottonovou, se Evadne přihlásí do šermířské školy. Zde se potká s Georgem Cantrellem, zkušeným mistrem šermířem, pod nímž si vždy přála studovat. Brzy jí George ale ukáže víc než jen dokonalou práci nohou – uvede Evadne do ukrytého světa démonů, protože potřebuje její moc. Čím víc se však Evadne dozvídá, tím víc je přesvědčená, že Lady Henrietta není tím, kým se zdá…

Vyšlo:  14. 11.; GR

Tracy Townsend: The Nine

První díl urban fantasy série Thieves of Fate.

Rowena Downshirová pracuje jako poslíček na černém trhu, aby vyplatila svoji matku z vězení pro dlužníky. Jednoho dne dostane za úkol doručit urgentní zásilku, ale záhy je přepadena stvořením jako z noční můry. Podaří se jí uniknout, ale kniha, kterou dostala za úkol doručit, je pryč. Vystrašená a s prázdnýma ruka přichází za Alchymistou, který se jí rozhodne pomoct, a obrátí se proto na bývalého žoldáka Anselma Meterona. Na druhém konci města se reverend Phillip Chalmers probouzí zmlácený v cele. Překlad ukradené knihy může být tou jedinou věcí, která ho udrží naživu. Brzy ale zjišťuje, že knihu napsal sám Stvořitel a ve špatných rukách může způsobit katastrofu. Rowena a její společníci se mezitím při pátrání ocitají v hledáčku spiklenců, kteří chtějí knihu zneužít. Podaří se jim vzájemný střet přežít a co se stane, když kniha odhalí tajemství, které se žádný člověk neměl nikdy dozvědět?

Vyšlo:  14. 11.; GR

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Kevin Hearne: The Squirrel on the Train (Oberon’s Meaty Mysteries #2) … vydává Laser-books
  • Anne Rice, Christopher Rice: The Passion of Cleopatra (Ramses the Damned #2) … vydal Netopejr
  • Michelle Hodkin: The Becoming of Noah Shaw (The Shaw Confessions #1) … vydávalo BRIO
  • Traci Chee: The Speaker (Sea of Ink and Gold #2) … vydává Fragment