HorrorCon 2017

Už za tři týdny vypukne HorrorCon – jedinečný svátek pro příznivce hororu ve všech jeho podobách a formách umění, který se koná 17.–18. 11. v Praze. Přinášíme dva dny plné soutěží, filmů, masek, obrazů a literatury.

 

HorrorCon proběhne ve stylovém klubu Dark Velvet na Žižkově a vstupné bude i letos dobrovolné.

Zažijete více než 24 hodin promítání a rozmanitých akcí v pohodlí dekadentního temně sametového baru s občerstvením, které nikde jinde neochutnáte.

Těšit se můžete na undergroundové filmy, premiérové vernisáže, workshop maskování, křty letošních knižních novinek a hosty z Čech i ze Slovenska. Chybět nebude ani CreepyBox na směňování knih, časopisů či DVD a hodnotné ceny pro vítěze soutěží.

Mezi potvrzenými hosty jsou mimo jiné herečky z hororových filmů Barbara Nedeljáková či krutá Angel Wicky, herec a režisér Marek Dobeš, výtvarník a infernalista Sandro Dragoj, spisovatelé Jiří Walker Procházka, Františka Vrbenská, Mark E. Pocha a další.

Tradičním hostem a patronkou Dark Velvetu je Jenny Nowak, autorka dvou desítek historicko-horrorových románů. Prozradíme, že Jenny pracuje na další knize, která dějově tentokráte doplní špičkovou „Čelákovickou sérii“! V sobotu 18. 11. budeme jako úplně první moci nahlédnout do dalších osudů Nočních lovců neboli Jiné rasy… Těch tichých, bledých stínů, které vás během mžiku mohou rozsápat na kusy a po krvavé hostině v klidu usnout ve vašich chladnoucích ostatcích…

Dalším hostem HorrorConu2017 bude herečka Barbara Nedeljáková. Sexy Slovenka na sebe upozornila rolí v řezničině Eliho Rotha Hostel (2005). Úspěch filmu byl v zahraničí mnohem větší než u nás, což se Barbara rozhodla zúročit – přestěhovala se do USA a začala hrát v amerických a britských snímcích. Svou lásku k horroru nezapře – k jejím dalším filmům patří „předapokalyptický“ Ashes (2010), zatím poslední regulérní část kukuřičné série Children of the Corn: Genesis (2011), lesní slasher Hike (2011) nebo komediální Strippers vs. Werewolwes (2012). Pozvali jsme Barbaru na pokec, tak si připravte otázky. A pak si pustíme film Ashes.

V pátek 17. listopadu si dáme Teplý horor. Svérázný režisér, scénárista a žánrový expert Robert Poupátko si i do Prahy přiveze pořad, který měl na brněnské horrorconí linii nebývalý ohlas.
Anotace: Doba se mění a s ní i její hrdinové. Minoritní postavy získávají stále větší zastoupení v moderním Hollywoodu až to začíná být otravné. Nebo snad ne? V přednášce „Teplý horor“ se zaměříme na homosexuální postavy v hororových filmech a seriálech. Na jejich vývoj a směřování a zjistíme jak moc velké má ve skutečnosti LGBT komunita v jednom z nejprogresivnějších žánrů všech dob zastoupení.

FB stránky akce: www.facebook.com/events/850064431810532/
Stránky conu: horrorcon.cz