Knižní novinky: srpen 2017

O prázdninách obvykle moc knih nevychází, pro letošní srpen to však rozhodně neplatí. Dočkáme se především různých pokračování rozjetých sérií, CooBoo ale nabídne i dvě nové YA fantasy série: Ledovou krev a Sníh a popel

 

 

Elly Blakeová: Ledová krev
Říká se, že protiklady se přitahují. Někdy to ale neplatí! Ruby, která vládne ohni, žije v krutém ledovém světě. Když je její matka zavražděna, přidá se k rebelům, aby jim pomohla zastavit šíleného Krále ledu. Než se zapojí do boje, je zajata a donucena bojovat v turnaji proti nejlepším ledovým bojovníkům. Jeden z nich jí ale není lhostejný. Oheň a led jsou nepřátelé na život a na smrt, společně však můžou vytvořit sílu, která vše změní.
Vydá: CooBoo

 

 

 

 

Jana Rečková: Labyrint u Mrtvého ženicha
Klášterecké katakomby jsou tak velké a spletité, že propojují celé město i se starým hřbitovem. Dokonce se říká, že v nich žijí upíři… Ať už je to jakkoliv, místní parta dětí, která si hrdě říká Zrůdičky, má pro strach uděláno, a proto si zvolila katakomby za cíl svého tajného plánu. Kam jinam totiž zavést a vyděsit mafiánské vymahače, co většině Zrůdiček obtěžují rodinu, a snad se jich tak jednou provždy zbavit? Jenže pod zemí a ve tmě nic není takové, jaké se to zdá na denním světle, a když se v koutech úzkých chodbiček začnou objevovat rudé oči, na zastavení plánu je už pozdě. Zrůdičky budou muset sebrat kuráž, najít nové spojence, odhalit nepřátele a zjistit, kdo může za podzemní chaos. A hlavně nesejít z cesty – protože kdo se v labyrintu temných chodeb ztratí, už se nikdy nemusí dostat ven.
Vydá: Fantom Print

 

 

 

Tanya Stewnerová: Tajemství oceánu (Alea, dívka moře 3)
Dozví se konečně Alea odpovědi na všechny své otázky? Třetí díl velkolepého příběhu.
Alea a Alfa cru opět plachtí po moři, tentokrát na Island. Ona doufá, že tam najde svého otce a s ním i odpovědi na otázky, které ji tíží. Když ale dorazí na místo, musí se Alea postavit nejen své minulosti, ale setká se i se záhadným doktorem Orionem, který se věnuje výzkumu viru, který vyhubil mořské lidi. Dokáže s jeho pomocí uskutečnit svůj sen a obnovit život podmořského světa? A podpoří ji v tom Lennox, který je jí ze všech přátel nejbližší?
Vydá: Fragment

 

 

 

 

Renée Ahdiehová: Růže a dýka
Šeherezádin příběh pokračuje… Druhý díl série Pomsta & rozbřesk.
Jsem obklopená ze všech stran pouští. Jsem vězeň písku a slunce. A už nemůžu věřit ani své rodině… Má země se ocitla na pokraji války a kvůli temné kletbě jsem opustila královský palác i Chálida. Vrátila jsem se do bezpečí ke své rodině, ale brzy jsem zjistila, že už nemůžu věřit ani přátelům a že mě vězní lidé, které miluju. Dokáže najít Šeherezáda způsob, jak se vzepřít hrozivé kletbě a neztratit svou velkou lásku? A zabránit tomu, aby umírali další nevinní?
Vydá: CooBoo

 

 

 

J. R. Ward: Přísaha krve (Odkaz černé dýky 2)
Bratrstvo černé dýky dál trénuje ty nejlepší z nejlepších, aby se přidali do jeho řad ve smrtícím boji proti Vyhlazovací společnosti. Mezi novými rekruty se Axe projevuje jako chytrý a zuřivý bojovník – a taky samotář, izolovaný v důsledku osobní tragédie. Když jistá aristokratka potřebuje osobního strážce, Axe tu práci přijme, ačkoliv není připravený na živočišnou přitažlivost, jež vzplane mezi ním a tou, kterou se zapřisáhne ochraňovat.
Pro Elise, otřesenou vraždou, k níž došlo v její rodině, je Axeovo nebezpečné kouzlo lákavé – a možná ji má i rozptýlit v jejím žalu. Jak ale vztah mezi nimi sílí a fyzická přitažlivost přerůstá v něco mnohem zásadnějšího, zmocňují se Axe obavy, že jeho tajemství a týrané svědomí je od sebe odtrhnou.
Rhage, bratr s největším srdcem, ví o sebetrýzni všechno. Chce Axeovi pomoct naplno využít jeho potenciál. Když ale nečekaný příchozí ohrozí novou rodinu Rhage a Mary, ocitne se sám znovu ve víru boje proti osudu, který chce zničit to, co je mu nejvíc drahé.
Axeova minulost vyjde najevo, osud se obrací proti Rhageovi a oba muži si musí sáhnout na dno – a modlit se, aby pro ně světlem na konci temnoty nebyl hněv, ale láska.
Vydá: Baronet

 

 

 

Madeleine Rouxová: Katakomby
Minulost je někdy lepší pohřbít.
Poslední rok na střední škole je pryč. Po všem, co spolu prožili, se Dan, Abby a Jordan těší na společný výlet autem a nehodlají se trápit tím, co bude, až skončí léto. Ale cestou za Jordanovým strýcem do New Orleansu si naši tři přátelé všimnou, že je sleduje červený sporťák. Pak začnou Danovi přicházet zprávy od někoho, od koho by je vůbec nečekal – od člověka, který zemřel o loňském Halloweenu.
Jak se podivné události stupňují, Dan je nucen smířit se s faktem, že to, co se mu přihodilo loni, možná nebyla jen shoda okolností, ale osud – osud, který spojuje Dana se skupinou lidí, kteří si říkají Řezbáři kostí a jsou fascinováni známými zabijáky z minulosti. Dan musí udělat vše, co je v jeho silách, aby tento výlet přežil.
I v této třetí knize série Asylum se setkáme s třemi teenagery, kteří balancují na tenké hranici mezi minulostí a současností, mezi genialitou a šílenstvím… Celý strhující příběh opět dokreslují originální fotografie.
Vydá: Jota

 

 

 

 

Laini Taylorová: Sny andělů a chimér
Třetí a závěrečný díl epické trilogie o boji chimér a andělů, kteří se ve své nesmiřitelné válce neohlížejí na to, jestli při ní zničí také svět lidí. – Karou převzala kontrolu nad povstáním chimér a snaží se je odvrátit od pomsty, která by znamenala jejich zkázu. Když krutý vládce andělů vnese zmar i do lidského světa, Karou a Akiva, dřívější nepřátelé, jsou nuceni uzavřít spojenectví. Jejich nové pouto je jen pokřivenou ozvěnou jejich dávného slibu, ale přesto v sobě nese naději – pro jejich národy i pro ně samotné.
Vydá: Knižní klub

 

 

 

 

Rick Riordan: Thorovo kladivo (Magnus Chase a bohové Ásgardu 2)
Druhý díl trilogie inspirované tajemnými Vikingy a severskou mytologií od autora světového bestselleru Percy Jackson.
Dokážete udržet tajemství? A co hodně velké, vážně, ale vážně tajné a nebezpečné? Tak tady je – ztratilo se Thorovo kladivo! Ta nejmocnější zbraň, které se bojí i obři. Jestli se k nim tohle donese, jejich armády zahájí útok na smrtelníky a pak ovládnou všech devět světů. Pokud Magnus Chase a jeho kamarádi magické kladivo neobjeví a nevrátí, může se stát cokoli. Hrozí dokonce i samotný ragnarök, soudný den!
Vydá: Fragment

 

 

 

 

James Nicol: Čarodějka v zácviku
Arianwyn má prostě smůlu. Neprošla závěrečnou zkouškou a bude ji muset opakovat. A aby toho nebylo málo, pošlou ji do zapadlého městečka Limb, kde je taková nuda, že tam vlastní čarodějku neměli už celá léta. Když se ukáže, že její rivalka Gimma je neteří místního starosty a že v nedalekém lese otevřela portál, ze kterého vylezlo cosi děsivého, je Arianwyn jasné, že se bude muset vypořádat nejen se svými kouzly, ale i s něčím mnohem horším…
Vydá: Fragment

 

 

 

 

Sara Raasch: Sníh nebo popel
Dívka se zlomeným srdcem a nelítostná bojovnice.
Mírné jaro, krušná zima? Kdepak, v tomto světě platí jiná pravidla! Jaro před šestnácti lety dobylo Zimní království. Jedinou nadějí zničené země je osm přeživších a Meira je jednou z nich. Celý život prožila jako uprchlík, nepoznala své rodiče a vychovali ji jako válečnici. Avšak i jako nelítostná bojovnice se zamilovala. Nešťastně. Ani zlomené srdce ji ale nezastaví – udělá cokoliv, aby její království získalo svobodu.
Vydá: CooBoo

 

 

 

Sienna Mercerová: Hvězdný sen (Moje ségra je upír 8)
Olivia si společně se svým přítelem Jacksonem zahrála ve filmu, i když měla jen malou roli – a navíc jako gothička. A tak nemůže uvěřit tomu, když ji přijde pozvánka, aby se zúčastnila slavnostní premiéry, a dokonce šla po červeném koberci s Jacksonem. Ovšem jedna módní nehoda vše zhatí. A navíc se zdá, že někdo spřádá intriky, aby jí jejího přítele odlákal. A tak musí nastoupit lidsko-upíří dvojčata, aby vše dala do pořádku. Ale podaří se jim to včas?
Vydá: CooBoo

 

 

 

 

 

Harriet Muncasterová: Isadora jde do školy
Napůl víla, napůl upírka, celkově naprosto výjimečná!
Isadora Měsíčková je naprosto výjimečná holčička. Jak by taky ne, když tatínek je upír a maminka víla. Isadora podědila od obou něco. Miluje noc, netopýry a černou barvu, ale taky přírodu, svoji kouzelnou hůlku a růžovou. Teď má Isadora nastoupit do první třídy. Kam ale patří? Do školy pro upíry, nebo pro víly?
Vydá: Fragment

 

 

 

 

 

Max Brallier: Poslední děti na Zemi
Na město udeřila apokalypsa. Ulicemi se plíží zombie a další nestvůrné obludy… Třináctiletý Jack si vytvořil útočiště ve stromovém domě, který obehnal vodním příkopem a až po střechu vyzbrojil praky. Z opuštěných obchodů si nanosil čipsy, limonádu a videohry. Davům nemrtvých, létajícím oksindlencům, rostlinným šmejdiánám a už vůbec ne děsivě chytré obludě jménem Blarg, ale nemůže odolávat sám. Proto spojil své síly s nejlepším kamarádem a nadějným vědcem Quintem, napraveným školním tyranem Dirkem, ochočeným netvorem Tulákem a June, dívkou, kterou tajně miluje. Podaří se téhle partičce skolit obávaného Blarga, získat odznak apokalyptického úspěchu a stát se hrdiny?
Vydá: Fragment

 

 

 

 

Alexandra Brackenová: Cestovatelka
Cestování časem může změnit svět!
Etta byla vytržena ze svého života a vhozena do minulosti, kde jakákoli její chyba může změnit budoucnost. Poté, co je unesena a probudí se na neznámem místě a v neznámém čase, ji ohrožují dvě mocné skupiny nepřátel, které si přejí její smrt. A tak se jí dostane pomoci od někoho, od koho to nikdy nečekala. Od někoho, kdo by měl být dávno mrtvý. Mezitím Nicholas a Sophia sledují Ettinu stopu a snaží se ji vypátrat, i když jim v tom Ironwoodovi snaží ze všech sil zabránit.
Vydá: CooBoo

 

 

 

 

Neil Gaiman: Domeček pro panenky (Sandman 2)
Druhý díl městské fantasy Neila Gaimana, kde musí Sandman nejen čelit rebelujícím nočním můrám, ale i mladé dámě, která se k vlastní smůle stane „vírem snění“.
Vydá: Crew

 

 

 

 

 

Paul Tobin, Piotr Kowalski: Prokletí vran (Zaklínač 3)
Vydá: Crew