Knižní novinky: červenec 2017

Talpress připravuje na červenec novou ságu Spoutaní bohové, Mytago běloruskou fantasy Sedm kamenů a Crew vypustí do svět už pátý díl Tokijského ghúla, většina z vás ale nejspíš netrpělivě vyhlíží desátý příběh Mercy Thompsonové odehrávající se z části i v Praze – Dlouhé ticho.

 

Patricia Briggs: Dlouhé ticho
V románech o Mercy Thompsonové, které se dostaly na první příčku seznamu bestsellerů New York Times, našla kojotí měňavkyně své místo ve vlkodlačí smečce. Když je však Mercyino pouto s jejím druhem a smečkou zlomeno, zjistí, co doopravdy znamená být sama… Poté, co je Mercy napadena a unesena ze svého teritoria, se ocitne ve spárech nejmocnějšího upíra na světě, který ji chce použít jako zbraň proti vlkodlačímu alfovi Adamovi a vládkyni upírů v Tri-Cities. Mercy se podaří uprchnout v kojotí podobě, ocitne se však jak bez peněz, tak bez šatů sama v srdci Evropy… Mercy, která nemůže kontaktovat Adama ani zbytek smečky, musí získat spojence a bojovat s nepřáteli a také si ujasnit, kdo je vlastně kdo. Znovu se probouzí starověké síly a Mercy musí jednat co nejchytřeji, aby nevyvolala válku jak mezi upíry a vlkodlaky, tak mezi vlkodlaky navzájem. A v srdci starodávného města Prahy se začínají zjevovat staří duchové…
Vydá: Fantom Print

 

 

 

Rachel Dunne: Ve stínu bohů
Před dávnými věky dvojice bohů stvořila zemi zvanou Fiatera a všechen život, a nakonec i své děti, božská Dvojčata. Ta se ale pokusila změnit dílo svých rodičů. Ti je za to vyhnali z nebes, zbavili je moci a uvěznili. Pár lidí ale na Dvojčata nezapomnělo a po osmi staletích tvrdé práce jsou členové jejich kultu připraveni své bohy osvobodit. Jenže co se stane, když se osobní ambice mocného kněze dostanou do střetu s jeho vírou? Co se stane, když je válka na nebesích na spadnutí a osud celého lidstva drží ve svých rukách jediný ješitný muž?
Vydá: Talpress

 

 

 

 

Alaksej Šein: Sedm kamenů
Tajemství všech sedmi krystalů může odhalit jen jeden! Ten, koho starodávné letopisy nazývají Hodným. Chlapec Vojtěch, který se ocitnul v podivuhodné zemi Éterii, se snaží vyřešit hádanku, po staletí skrytou v tajemných kamenech, aby zachránil život své kamarádky a osvobodil Éterii od útlaku zlého samozvance…
Kniha obsahuje podrobnou mapu a několik krásných ilustrací.
Vydá: Mytago

 

 

 

 

 

Sui Išida: Tokijský ghúl 5
Bitva mezi ghúly a inspektory z Úřadu nabírá na obrátkách. Kaneki se svým novým přátelům snaží pomáhat, seč mu síly stačí, ale situace neodvratně spěje k rozhodujícímu momentu – vydrží se Kaneki nadále postit, nebo se poddá své ghúlí polovině a okusí lidské maso?
Vydá: Crew