Nové knihy za březen 2017

V březnu se urodila velká spousta fantastických knih, z nichž si snad každý něco vybere. Ať už to bude z rozjetých sérií, jako jsou například Upíři z Chicaga, Anita Blakeová, Resident Evil, Lukjaněnkovy Hlídky nebo Peter Grant, nebo z novinek jako Neobyčejní, Kouř, V pavoučí síti, Kniha dohadů, Oneiros, Dotek vetřelce a dalších.

Victoria Schwabová: Neobyčejní
Skvělý příběh o ctižádosti, žárlivosti, touze a nadpřirozené moci…
Victor a Eli, dva samotáři, kteří se poznali na studiích, brzy zjistí, že je pojí společná vášeň k nebezpečí a zážitkům blízkým smrti a také že při vhodných příležitostech dokážou dobře rozvíjet své mimořádné schopnosti, dokud se jim jejich odvaha nevymkne z rukou. Victor po deseti letech utíká z vězení a za pomoci mladé dívky hledá svého dávného kamaráda, zatímco Eli pokračuje ve své misi zbavit se všech dalších nadpřirozených bytostí až na svou tajemnou a nepřemožitelnou pomocnici. Oba poháněni vzpomínkou na zradu a prohru jsou k nezastavení, ale kdo nakonec vyvázne se zdravou kůží? V Neobyčejných autorka přichází s drsným komiksově laděným příběhem, který vás zavede do světa, kde získaná nadpřirozená moc nemusí nutně vést k hrdinství a kde se na spojenectví příliš nehraje. Budete svědky fascinující charakterové studie, která vás donutí přemýšlet o tom, co znamená být hrdinou nebo zločincem, a zda je mezi nimi nějaký jasně definovatelný rozdíl.
Vydal: Argo, 2017
Překlad: Lukáš Houdek
Vazba: vázaná
368 stran / 358 Kč
Ukázka

Erika Swylerová: Kniha dohadů
V rozpadajícím se domě na útesu žije mladý knihovník Simon. Jeho matka, cirkusová mořská panna, se před lety utopila v moři, otec zemřel nedlouho po ní a sestra Enola utekla z domova s komedianty a živí se čtením z tarotových karet. Jednoho dne obdrží Simon podivný balíček. Odesílatelem je starý knihkupec, který v dražbě náhodou vykoupil starou, ručně psanou knihu a ve snaze najít pro ni majitele zjistil, že se týká Simonových předků.
Tento prazvláštní dar Simona přiměje, aby se začal více zajímat o rodinnou historii. To, co zjistí, je nanejvýš znepokojivé: všechny ženy z matčiny strany – cirkusové mořské panny, které dokázaly zadržet dech na neuvěřitelně dlouhou dobu – se utopily. A všechny do jedné 24. července. Oba sourozenci zdědili rodinný talent pro plavání pod vodou a Simon se začíná obávat, že i jeho nevyrovnanou bohémskou sestru by mohl potkat stejný osud. A do čtyřiadvacátého července zbývá necelý měsíc…
Vydal: Argo, 2017
Překlad: Petra Poncarová
Vazba: vázaná
360 stran / 359 Kč

Laurell K. Hamiltonová: Krvavé koleno (Anita Blake 5)
V pátém díle má lovkyně upírů Anita Blakeová práce nad hlavu. Musí vyřešit dva úkoly, při nichž i ona sama začne přemýšlet o tom, zda nejsou nad její síly: probudit celý hřbitov více než dvě stě let starých mrtvol a zjistit, co se stalo třem mladíkům z Missouri zavražděným způsobem, který ještě nikdy předtím neviděla.
Napínaný příběh plný boje nejen mezi právem a zákonem na jedné straně a nejrůznějšími bytostmi využívajícími nadpřirozených schopností k prosazení vlastních zájmů na straně druhé, ale i zápasů o moc mezi dvěma klany upírů.
Vydal: Epocha, 2017
Překlad: Dominika Moulíková
Vazba: pevná
368 stran / 299 Kč
Ukázka / recenze

 

Jakub Hrdoun: V pavoučí síti
Královské město – místo plné intrik a chudoby, ve kterém není jednoduché žít, a přežít.
Tobiáš už má dost života v bídě. Když dostane nabídku, která by mu pomohla leccos změnit, přijme ji. Stane se členem rozsáhlé zlodějské organizace, která okrádá Královský lom – zdroj bohatství a blahobytu pro hrstku vyvolených.
Práce pro organizaci má však i stinné stránky. Stávají se nehody, které spolu zdánlivě nesouvisí. Tobiáš však přijde na to, že je tomu právě naopak. Nebezpečné pátrání ho přivede na stopu temného spolku, který sužuje celé město a má na svědomí bezpráví a bídu…
Temná fantasy od českého autora, která vás nenechá vydechnout.
Vydal: Fragment, 2017
Obálka: Kamila Flonerová
Vazba: pevná
344 stran / 269 Kč

 

Chloe Neill: Pravidla hry (Upíři z Chicaga 7)
Ve věku sedmadvaceti let se Merit stala upírkou, která se umí ohánět mečem. Od té doby se stihla stát Ochránkyní Domu, přihlížela, jak Chicago málem lehlo popelem, a viděla svého Mistra zemřít a opět povstat z mrtvých. Nyní projde její odvaha – i její meč – zkouškou dosud nevídanou.
Začne to v okamžiku, kdy dva Zbloudilí upíři zmizí beze stopy. Někdo si vybral krvesaje z Chicaga za cíl a další obětí se může stát kdokoli. Merit a její Mistr – několik staletí starý Ethan Sullivan – si musí pospíšit, aby zabránili dalším zmizením, neboť jejich Dům je v nebezpečí.
Při rozplétání sítě tajných aliancí a pradávných tajemství zjišťují, že jejich nepřítel je někdo mnohem bližší a mocnější, než si kdy představovali.
Vydal: Fantom Print, 2017
Překlad: Petra Kubašková
Vazba: brožovaná
256 stran / 289 Kč
Ukázka

 

Markus Heitz: Oneiros
V Lipsku střeží majitel pohřebního ústavu strašlivé tajemství, v Minsku provádí bezohledná vědkyně smrtící experimenty, v Paříži narazí airbus do letištního terminálu…
Vyšetřování neštěstí začíná okamžitě – výsledky jsou ovšem záhadné. Všichni cestující byli mrtví už předtím, než letadlo zasáhlo budovu. Co policie ale nezjistí, je skutečnost, že existuje jeden přeživší – muž, jenž v sobě nosí vražednou kletbu…
Konstantin Korff, majitel pohřebního ústavu z Lipska, přichází tomuto pasažérovi rychle na stopu, stejně jako vědkyně z Minsku – neboť tito tři lidé v sobě nosí stejnou kletbu. Kletbu, která z nich činí hrozbu pro každého v jejich okolí.
Vydal: Fantom Print, 2017
Překlad: Svatava Kretková
Vazba: pevná
400 stran / 369 Kč
Ukázka

 

Natalja Ščerba: Srdce času (Časodějové 2)
Dva světy – Ostala a Eflara se nezadržitelně přibližují k sobě. Časovou propast mezi nimi může zvětšit jen legendární Šarlatový kvítek a společně vyslovené přání všech klíčníků. Vasilisa a ostatní klíčníci se proto vydávají na místo, kde tajemná květina roste, a společně čekají, až rozkvete.
Mezi klíčníky však propuká nová vlna nepřátelství. Veliký duch Astragor – nepřítel hodinářů, nečekaně souhlasí, že jim pomůže uskutečnit jejich plány. Má však své vlastní zájmy, které si nechává pro sebe.
Dokáže přátelství a láska pomoct klíčníkům, aby se spojili a zachránili Elfaru? Ochrání Vasilisu před strašlivou kletbou, kterou na ni uvalil Černoklíč?
Vydal: Fragment, 2017
Překlad: Martina Pálušová
Vazba: pevná
376 stran / 349 Kč

 

Mariam Petrosjanová: Osm dní Šakala (Dům, ve kterém… 2)
Na kraji města uprostřed paneláků stojí Šedý dům. Skrývá v sobě tajemství a za jediný den se v něm odehrají příběhy, které ve světě venku nezažijete za celý život…
Život v Domě vybočuje ze dne na den ze zajetých kolejí. Byl totiž vyhlášen nový zákon, který vrací do uzavřených klučičích smeček děvčata, dlouhá léta opomíjená a přehlížená.
Atmosféra v Domě se mění. Ale ani nová přátelství, zklamání či lásky nedokážou odvést pozornost od hrozby, která se nad obyvateli Domu vznáší. Blíží se totiž ukončení – den, kdy budou všichni nuceni opustit známé zdi a postavit se obávanému světu tam venku. A jako kdyby to bylo málo, nadchází noc, která nemá konce, noc, po níž už nic nebude jako dřív.
Vydal: Fragment, 2017
Překlad: Konstantin Šindelář
Vazba: vázaná
338 stran / 299 Kč

 

Sergej Lukjaněnko: Šestá hlídka
Moskevské ulice zase přestaly být bezpečné. Upíři opět útočí na nevinné lidi. Ve jménech obětí se ukrývá zašifrovaný vzkaz určený pouze pro Světlého Antona.
Kdo ale vzkaz poslal? Vyšetřování přivádí Antona Goroděckého k prorokovi, jehož děsivá předpověď hlásá konec veškerého života na Zemi. Dávná dohoda s Dvojjediným, nejstarším a nejpůvodnějším bohem Jiných, byla porušena a on se dožaduje rovnováhy. Jediný, kdo může konec odvrátit, je Anton.
Pro zkušeného mága je nejvyšší výzvou rozluštit proroctví, pochopit, co se skrývá pod pojmem Šestá hlídka, a pak takovou hlídku znovu ustavit. Dřív než bude pozdě!
Vydal: Triton, Argo, 2017
Překlad: Iva Dvořáková
Vazba: brožovaná
348 stran / 298 Kč
Ukázka

 

Dan Vyleta: Kouř
Temný i čarovný román z „trochu jiné“ viktoriánské éry. Anglie je zahalena dýmem a sazemi; ty ale nepocházejí ze začouzených továren a komínů, ale z lidí. Je obecně známo, že hřích, vášeň a další nízké pudy se projevují dýmem, který stoupá z těl těch, kteří se nedovedou ovládat; pouze vyšší třída, trénovaná v sebekontrole, je schopná žít v čistotě. A vládnout těm ostatním. Thomas a Charlie vyrůstají v elitní škole, kde z nich Kouř dostanou po dobrém nebo po zlém. Co se však stane, když chlapci zjistí, že vše, čemu je učili, je lež?
Vydal: Knižní klub, 2017
Překlad: Jana Kunová
Obálka: Kateřina Stárková
Vazba: pevná
448 stran / 399 Kč
Ukázka

 

Daniela Mičanová: Orlando (Modrá krev 3)
Noci jsou dlouhé, dny pošmourné, hranice mezi světy se stírají, historie se prolíná s přítomností. V magickém adventním Brně se mohou odehrát věci neskutečně krásné, ale také neskutečně děsivé.
Když se křehká invalidní dívka nechá strhnout příběhem, který začal ve španělské Seville krátce před vypuknutím třicetileté války, netuší, jak blízko se nacházejí jeho hlavní aktéři. A jejich hlad po krvi a po lidské blízkosti za tři století v nejmenším nepolevil.
Třetí díl upírské série Modrá krev vyvolá z přízračného zásvětí zlo temnější nad lidskou představivost. Pramatka nemrtvých neodpouští a nezapomíná, nezastaví ji dubový kůl ani pokročilá znalost černé magie. Zneškodnit by ji dokázal snad jen světec a démon v jedné osobě.
Vydal: Fantom Print, 2017
Obálka: Lukáš Tuma
Provedení: epub, mobi, pdf
387 stran / 139 Kč
Ukázka

 

S. D. Perry: Kód Veronica (Resident Evil 6)
Zoufalé pátrání po pohřešovaném bratrovi opět postaví Claire Redfieldovou proti děsivým biologickým zbraním Umbrella Corporation. Její cesta ji zavede na odlehlý ostrov, kde šílený génius vypustí všechna děsivá stvoření, která měl k dispozici, aby jí zabránil zasáhnout do svých šílených plánů. Claire je katapultována na dno světa, kde se konečně shledá s mužem, kterého přišla najít. Chris Redfield vede vlastní válku jednoho muže s nejstrašlivějšími stvůrami Umbrelly… a nyní směřuje ke střetu s mužem, který zradil S.T.A.R.S. v Raccoon City. S mužem, který měl být už dávno mrtvý: s Albertem Weskerem.
Vydal: Fantom Print, 2017
Překlad: Kateřina Niklová
Vazba: brožovaná
256 stran / 269 Kč
Ukázka

 

 

Nora Roberts: Tanec bohů (Kruh 2)
Bojovnice Blair byla vždy zvyklá spoléhat jen sama na sebe. Nyní stojí před těžkým úkolem. Ostatní z Kruhu šesti má vycvičit pro zápas se zákeřnými upíry. Zatímco šestice hrdinů hledá posily, aby zachránili lidstvo, sama Blair má před sebou i těžké osobní rozhodnutí. Musí si totiž vybrat mezi samotou a osudovou láskou z jiného světa, jež může být jen stěží naplněna.
Vydal: Alpress, 2017
Vazba: pevná
304 stran / 329 Kč
Ukázka

 

 

Daniel Tučka: Pelyněk
Epocha vzducholodí, paromobilů a mechanických knih je na pokraji zkázy. Podaří se našim hrdinům odhalit tajemství ztracené elektřiny nebo zvítězí šáh ovládající záhadné síly pelyňku?
Na dobrodružnou výpravu do země mýtických bytostí a vzácného dřeva se vydává lehkomyslný dědic knihy za miliardu liber, pragmatický inženýr a mladá šlechtična v nesnázích, aniž tuší, že se jejich osudy protnou.
Trojdílný steampunkový román vás zavede do světa, kde je měna kryta knihami, dřevo je symbolem bohatství a kouzla jsou stejně skutečná jako pára.
Vydal: Straky na vrbě, 2017
Obálka: Tomáš Kučerovský
Ilustrace: Lenka Šimečková
Vazba: brožovaná
Cena: 250 Kč

 

 

Ben Aaronovitch: Prokleté domovy (Peter Grant 4)
Začíná to jako obvykle – mrtvolou. Ale kdo v tom má tentokrát prsty? Běžný sériový vrah, nebo společník zvráceného kouzelníka známého pod přezdívkou Muž bez tváře? Než se policejní konstábl Peter Grant v novém případu zorientuje, pod soupravu metra vkročí londýnský urbanista a zmizí jistý starobylý grimoár. V Londýně nic neobvyklého. Ale pak se k Peterovi donesou zvěsti o prazvláštních událostech v oblasti Elephant and Castle točících se kolem věžáku navrženého bláznem, postaveného šarlatány a obývaného těmi největšími zoufalci. Mají tyto skutečnosti nějakou spojitost? A pokud ano, proč k nim proboha muselo dojít až na jižním břehu Temže, kde jindy chcípnul pes? Promiň Toby.
Vydal: Argo, 2017
Překlad: Milan Žáček
Vazba: brožovaná
264 stran / 298 Kč

 

Gini Koch: Dotek vetřelce
Katherine „Kitty“ Kattová je zrovna na cestě do práce a to poslední, co čeká, je až příliš blízké setkání s mimozemšťanem. Přesněji s rozčileným chlapem, který se jí přímo před očima promění v okřídlené monstrum jako z béčkového hororu a začne likvidovat všechny v okolí. Ze zpětného pohledu by asi bylo lepší vzít nohy na ramena. Místo toho se Kitty, obchodní manažerka ozbrojená jen kabelkou a opravdu kvalitním plnicím perem, rozhodne agresivního emzáka zastavit. Do toho se uprostřed řevu a všeobecného chaosu najednou objeví hezoun v obleku od Armaniho, představí se jako Jeff Martini z blíže neurčené (a podle všeho tajné) agentury a trvá na tom, že si Kitty musí promluvit s jeho šéfem. Aniž to Kitty tuší, právě začíná její život mezi mimozemšťany – kteří jsou ale zatraceně sexy…
Vydal: Fantom Print, 2017
Překlad: Petra Kubašková
Vazba: brožovaná
320 stran / 299 Kč
Ukázka