Knižní novinky: březen 2017

V březnu nás na knižních pultech čeká jak pokračování oblíbených sérií (Upíři z Chicaga, Anita Blakeová, Noční hlídka), tak řada novinek – namátkou Kniha dohadů z Arga, Oneiros Markuse Heitze či magický Caraval z Egmontu.

 

 

Erika Swylerová: Kniha dohadů
V rozpadajícím se domě na útesu žije mladý knihovník Simon. Jeho matka, cirkusová mořská panna, se před lety utopila v moři, otec zemřel nedlouho po ní a sestra Enola utekla z domova s komedianty a živí se čtením z tarotových karet. Jednoho dne obdrží Simon podivný balíček. Odesílatelem je starý knihkupec, který v dražbě náhodou vykoupil starou, ručně psanou knihu a ve snaze najít pro ni majitele zjistil, že se týká Simonových předků.
Tento prazvláštní dar Simona přiměje, aby se začal více zajímat o rodinnou historii. To, co zjistí, je nanejvýš znepokojivé: všechny ženy z matčiny strany – cirkusové mořské panny, které dokázaly zadržet dech na neuvěřitelně dlouhou dobu – se utopily. A všechny do jedné 24. července. Oba sourozenci zdědili rodinný talent pro plavání pod vodou a Simon se začíná obávat, že i jeho nevyrovnanou bohémskou sestru by mohl potkat stejný osud. A do čtyřiadvacátého července zbývá necelý měsíc…
Vydá: Argo

 

 

 

Laurell K. Hamiltonová: Krvavé koleno (Anita Blake 5)
V pátém díle má lovkyně upírů Anita Blakeová práce nad hlavu. Musí vyřešit dva úkoly, při nichž i ona sama začne přemýšlet o tom, zda nejsou nad její síly: probudit celý hřbitov více než dvě stě let starých mrtvol a zjistit, co se stalo třem mladíkům z Missouri zavražděným způsobem, který ještě nikdy předtím neviděla.
Napínaný příběh plný boje nejen mezi právem a zákonem na jedné straně a nejrůznějšími bytostmi využívajícími nadpřirozených schopností k prosazení vlastních zájmů na straně druhé, ale i zápasů o moc mezi dvěma klany upírů.
Vydá: Epocha

 

 

 

 

Jakub Hrdoun: V pavoučí síti
Královské město – místo plné intrik a chudoby, ve kterém není jednoduché žít, a přežít.
Tobiáš už má dost života v bídě. Když dostane nabídku, která by mu pomohla leccos změnit, přijme ji. Stane se členem rozsáhlé zlodějské organizace, která okrádá Královský lom – zdroj bohatství a blahobytu pro hrstku vyvolených.
Práce pro organizaci má však i stinné stránky. Stávají se nehody, které spolu zdánlivě nesouvisí. Tobiáš však přijde na to, že je tomu právě naopak. Nebezpečné pátrání ho přivede na stopu temného spolku, který sužuje celé město a má na svědomí bezpráví a bídu…
Temná fantasy od českého autora, která vás nenechá vydechnout.
Vydá: Fragment

 

 

 

Chloe Neill: Pravidla hry (Upíři z Chicaga 7)
Ve věku sedmadvaceti let se Merit stala upírkou, která se umí ohánět mečem. Od té doby se stihla stát Ochránkyní Domu, přihlížela, jak Chicago málem lehlo popelem, a viděla svého Mistra zemřít a opět povstat z mrtvých. Nyní projde její odvaha – i její meč – zkouškou dosud nevídanou.
Začne to v okamžiku, kdy dva Zbloudilí upíři zmizí beze stopy. Někdo si vybral krvesaje z Chicaga za cíl a další obětí se může stát kdokoli. Merit a její Mistr – několik staletí starý Ethan Sullivan – si musí pospíšit, aby zabránili dalším zmizením, neboť jejich Dům je v nebezpečí.
Při rozplétání sítě tajných aliancí a pradávných tajemství zjišťují, že jejich nepřítel je někdo mnohem bližší a mocnější, než si kdy představovali.
Vydá: Fantom Print

 

 

 

 

Stephanie Garberová: Caraval
Ať už jste o Caravalu slyšeli cokoli, určitě se to nevyrovná realitě. Je to víc než hra! Je to magie. Scarlett vždy toužila Caraval zažít a letos dostala pozvánku. Jenže vzápětí unese její sestru Tellu tajemný režisér celého představení. Není se čeho bát, Caraval je přece jen zdání. Ale co když ne? Ať už je to jakkoli, Caravalem musí Scarlett projít i se zlomeným srdcem a sestru rychle najít, než se spustí nebezpečný dominový efekt následků a navždy ji ztratí.
Vydá: Egmont

 

 

 

Markus Heitz: Oneiros
V Lipsku střeží majitel pohřebního ústavu strašlivé tajemství, v Minsku provádí bezohledná vědkyně smrtící experimenty, v Paříži narazí airbus do letištního terminálu…
Vyšetřování neštěstí začíná okamžitě – výsledky jsou ovšem záhadné. Všichni cestující byli mrtví už předtím, než letadlo zasáhlo budovu. Co policie ale nezjistí, je skutečnost, že existuje jeden přeživší – muž, jenž v sobě nosí vražednou kletbu…
Konstantin Korff, majitel pohřebního ústavu z Lipska, přichází tomuto pasažérovi rychle na stopu, stejně jako vědkyně z Minsku – neboť tito tři lidé v sobě nosí stejnou kletbu. Kletbu, která z nich činí hrozbu pro každého v jejich okolí.
Vydá: Fantom Print

 

 

 

Natalja Ščerba: Srdce času (Časodějové 2)
Dva světy – Ostala a Eflara se nezadržitelně přibližují k sobě. Časovou propast mezi nimi může zvětšit jen legendární Šarlatový kvítek a společně vyslovené přání všech klíčníků. Vasilisa a ostatní klíčníci se proto vydávají na místo, kde tajemná květina roste, a společně čekají, až rozkvete.
Mezi klíčníky však propuká nová vlna nepřátelství. Veliký duch Astragor – nepřítel hodinářů, nečekaně souhlasí, že jim pomůže uskutečnit jejich plány. Má však své vlastní zájmy, které si nechává pro sebe.
Dokáže přátelství a láska pomoct klíčníkům, aby se spojili a zachránili Elfaru? Ochrání Vasilisu před strašlivou kletbou, kterou na ni uvalil Černoklíč?
Vydá: Fragment

 

 

 

Mariam Petrosjanová: Osm dní Šakala (Dům, ve kterém… 2)
Na kraji města uprostřed paneláků stojí Šedý dům. Skrývá v sobě tajemství a za jediný den se v něm odehrají příběhy, které ve světě venku nezažijete za celý život…
Život v Domě vybočuje ze dne na den ze zajetých kolejí. Byl totiž vyhlášen nový zákon, který vrací do uzavřených klučičích smeček děvčata, dlouhá léta opomíjená a přehlížená.
Atmosféra v Domě se mění. Ale ani nová přátelství, zklamání či lásky nedokážou odvést pozornost od hrozby, která se nad obyvateli Domu vznáší. Blíží se totiž ukončení – den, kdy budou všichni nuceni opustit známé zdi a postavit se obávanému světu tam venku. A jako kdyby to bylo málo, nadchází noc, která nemá konce, noc, po níž už nic nebude jako dřív.
Vydá: Fragment

 

 

 

Sergej Lukjaněnko: Šestá hlídka
Moskevské ulice zase přestaly být bezpečné. Upíři opět útočí na nevinné lidi. Ve jménech obětí se ukrývá zašifrovaný vzkaz určený pouze pro Světlého Antona.
Kdo ale vzkaz poslal? Vyšetřování přivádí Antona Goroděckého k prorokovi, jehož děsivá předpověď hlásá konec veškerého života na Zemi. Dávná dohoda s Dvojjediným, nejstarším a nejpůvodnějším bohem Jiných, byla porušena a on se dožaduje rovnováhy. Jediný, kdo může konec odvrátit, je Anton.
Pro zkušeného mága je nejvyšší výzvou rozluštit proroctví, pochopit, co se skrývá pod pojmem Šestá hlídka, a pak takovou hlídku znovu ustavit. Dřív než bude pozdě!
Vydá: Triton

 

 

 

Andrzej Sapkowski: Věž vlaštovky (audiokniha)
Vysogota z Corvia, zneuznaný filozof, který žije ve vyhnanství uprostřed močálů, nachází jednoho dne těžce zraněnou dívku. Ošetří ji a zachrání ji život. Čas plyne a ona mu vypráví svůj příběh, snažíce se zakrýt pramenem vlasů hlubokou jizvu hyzdící její tvář…
Poznáváme příběh o tom, jak se z Ciri stal nelítostný zabiják, dívka smrtící ve svém hněvu a neochvějná ve svých rozhodnutích. Poznáváme co se dělo s bandou potkanů a seznamujeme se s nájemným vrahem, jehož jméno jest Bonhart. A setkáváme se se smrtí… Sledujeme putování Geraltovo a hledání Druidů, kteří by mohli vědět, kde se Ciri nachází. Narážíme na půlelfa Schirů, jehož úkolem je Geralta zabít. Sledujeme plameny a zakrýváme si uši před výkřiky upalovaných…
Posloucháme, jak elf Avallac’h rozpráví o tajemném proroctví pronásledujícím Ciri, následujeme kroky Yennefer při hledání úkrytu mága Vilgefortze. Účastníme se soudu s vnímačkou Kennou. Dozvídáme se, jak Ciri přišla ke svému meči a koni…
A na každém kroku je smrt, utrpení. Osud je nevyhnutelný a vše spěje k jednomu jedinému bodu. K jakému? Kdo ví… Nikdo si nemůže být jist svým životem, nikomu se nedá věřit. Přišel věk meče a sekyry, věk vlčí…
Vydá: Tympanum

 

 

Dan Vyleta: Kouř
Temný i čarovný román z „trochu jiné“ viktoriánské éry. Anglie je zahalena dýmem a sazemi; ty ale nepocházejí ze začouzených továren a komínů, ale z lidí. Je obecně známo, že hřích, vášeň a další nízké pudy se projevují dýmem, který stoupá z těl těch, kteří se nedovedou ovládat; pouze vyšší třída, trénovaná v sebekontrole, je schopná žít v čistotě. A vládnout těm ostatním. Thomas a Charlie vyrůstají v elitní škole, kde z nich Kouř dostanou po dobrém nebo po zlém. Co se však stane, když chlapci zjistí, že vše, čemu je učili, je lež?
Vydá: Knižní klub