Knižní novinky: únor 2017

V únoru nás Justin Cronin pozve do Města zrcadel, na Ostrov strachu se vypravíme s mistrem YA hororu R. L. Stinem, vrací se Tokijský ghúl, detektiv Jackaby nás seznámí s Případem ukradeného zubu, Victoria Schwabová představí Divokou píseň a Neobyčejné. A to ještě není vše.

 

William Ritter: Případ ukradeného zubu (Jackaby 2)
Abigail Rooková a podivínský detektiv R. F. Jackaby znovu zasahují.
Rok 1892, New Fiddleham, Nová Anglie. Věci tu nikdy nejsou takové, jaké se zdají být, zvláště když jsou Abigail Rooková a její excentrický zaměstnavatel R. F. Jackaby opět vyzváni, aby vyšetřovali nadpřirozené jevy.
Nejprve se objeví zákeřní měňavci zamaskovaní jako roztomilá koťátka. O den později je jejich majitelka nalezena mrtvá a na krku má podivnou bodnou ránu. Hned nato se z blízkého Gad’s Valley ztratí dinosauří zub odkrytý při nedávných vykopávkách a v údolí začne řádit neidentifikovatelná bestie, která napadá zvířata i lidi a nechává za sebou jen zmrzačená těla. Policista Charlie Cane, který se do údolí odstěhoval z New Fiddlehamu, žádá o pomoc, a tak se Abigail s Jackabym vydávají chytit zloděje, příšeru a vraha.
Vydá: Host

 

 

 

R. L. Stine: Ostrov strachu (Návrat do Ulice strachu 1)
Rachel Martinovou přátelé varovali, ať na narozeninovou párty Brendana Feara, která se koná v letním sídle jeho rodiny na tajemném ostrově, nechodí. Jenže Rachel je do Brendana zakoukaná a má radost z toho, že ji pozval. Oslavenec má na večírek v plánu spoustu her. Ovšem jednu hru neplánoval nikdo – hru na vraždu. Jak hosté jeden po druhém umírají, Rachel si s hrůzou uvědomuje, že jsou spolu s dalšími studenty na malém ostrově v pasti s někým, kdo je zřejmě chce všechny zabít. Jak z té smrtící hry uniknout? Rachel neví, komu může věřit. Na ostrově Strach nic není takové, jak se zdá…
R. L. Stine se tímto románem opět vrací do Shadyside, města nočních můr, stínů a nefalšované hrůzy, a ke světoznámé sérii Ulice strachu, která započala jeho kariéru spisovatele hororů pro mládež.
Vydá: Baronet

 

 

 

Lars Vasa Johansson: Kouzelníkův únik z reality
Může magický les změnit domýšlivého kouzelníka?
Po všech stránkách neúspěšný profesionální kouzelník Anton zabloudí v národním parku Tiveden mezi nadpřirozené bytosti a jako trest za to, že odmítl pomoci víle, je označen znamením smrti. Ochránci parku mu radí splnit tři úkoly, aby se prokletí zbavil a přestaly ho stíhat nehody, které ho mají dohnat k sebevraždě. Anton však ničemu z toho nevěří a ani přes očividné důkazy ze sebe nehodlá dělat hlupáka, poskakovat nahý okolo májky a ládovat se tajemnou malinovou roládou. Nakonec se do světa kouzelného lesa nechá vtáhnout, jen aby vzápětí zjistil, že kdyby zmizel, nikomu by nechyběl, a že je ještě větší ztroskotanec, než si o sobě myslel. Má dvě možnosti — buď se bude chovat tak jako dosud, nebo se pokusí splnit úkoly, zbavit se znamení smrti a svůj život změnit.
Vydá: Host

 

 

 

 

Justin Cronin: Město zrcadel
Prošli jste Přechodem. Čelili Dvanáctce. Teď vejděte do Města zrcadel k poslednímu zúčtování.
Dvanáctka byla rozprášena. Ve světě skončilo století vlády nepředstavitelných hrůz. Potomci těch, kteří přežili, začínají opouštět hradby města s odhodláním vybudovat novou společnost. Daleko od nich, v mrtvé metropoli na východě kontinentu, však čeká Nula, první nositel viru. Jeho nenávist dokáže utišit pouze porážka Amy, jeho protipólu, jediné naděje umírajícího lidstva. Dívky z Neznáma, která je pro zničení Nuly ochotná obětovat vše. A nejspíš bude muset…
Vydá: Knižní klub

 

 

 

S. J. Maasová: Krvavé ostří
Celaena Sardothien je nejobávanějším zabijákem celého Adarlanu. Jako obyvatelka Tvrze vrahů musí bezvýhradně poslouchat svého pána Arobynna Hamela, přesto však důvěřuje pouze jedinému člověku – svému kolegovi a příteli Samovi. V těchto novelách nabitých akcí se Celaena vydává na několik odvážných misí, které mají prověřit její schopnosti. Ocitne se na vzdálených ostrovech, uprostřed nemilosrdné pouště i na výpravě za osvobození otroků. Ovšem ne vždy jedná v souladu s Arobynnovými příkazy a za to by mohla zaplatit vlastním životem.
Vydá: CooBoo

 

 

 

Victoria Schwabová: Divoká píseň
Vítejte v temném městě Verity, kde najdete všechno, jen ne bezpečí… protože tohle místo ohrožují monstra, která se zrodila z násilí.
Kate touží být tak nemilosrdná jako její otec, který vládne severní části Verity, nechává nestvůry potulovat po městě a vybírá od lidí peníze za jejich bezpečí. Po pěti letech na internátních školách se Kate konečně vrací domů a chce ukázat otci, že je stejně nelítostná jako on.
August chce být člověk. Ale není. Je nestvůrou, která dokáže krást duše pomocí hudby. Jeho otec řídí jižní část města a snaží se chránit nevinné. August je jeho tajná zbraň.
Jejich město je rozdělené. Jejich město se rozpadá. A Kate a August jsou jediní, kdo chápou obě strany, jediní, kdo jsou schopní něco udělat. A přitom tak rozdílní… Ale jak se může člověk rozhodnout, jestli bude hrdina nebo zloduch, když je tak těžké rozlišit, co je co?
Vydá: CooBoo

 

 

 

 

Sui Išida: Tokijský ghúl 3
Hinami je prozatím v bezpečí, ale krvelačné Holubice pátrání nevzdávají. Vrchní inspektor Mado se svým tajemným kufříkem stále doufá, že se mu ji podaří dopadnout, a tak Tóka a Kaneki nemají jinou možnost, než vsadit všechno na jednu kartu. Musí ho svést ze stopy… a proto se pouštějí do riskantní akce, která je zavede až do centra nepřátelského území.
Vydá: Crew

 

 

 

 

Victoria Schwabová: Neobyčejní
Skvělý příběh o ctižádosti, žárlivosti, touze a nadpřirozené moci…
Victor a Eli, dva samotáři, kteří se poznali na studiích, brzy zjistí, že je pojí společná vášeň k nebezpečí a zážitkům blízkým smrti a také že při vhodných příležitostech dokážou dobře rozvíjet své mimořádné schopnosti, dokud se jim jejich odvaha nevymkne z rukou. Victor po deseti letech utíká z vězení a za pomoci mladé dívky hledá svého dávného kamaráda, zatímco Eli pokračuje ve své misi zbavit se všech dalších nadpřirozených bytostí až na svou tajemnou a nepřemožitelnou pomocnici. Oba poháněni vzpomínkou na zradu a prohru jsou k nezastavení, ale kdo nakonec vyvázne se zdravou kůží? V Neobyčejných autorka přichází s drsným komiksově laděným příběhem, který vás zavede do světa, kde získaná nadpřirozená moc nemusí nutně vést k hrdinství a kde se na spojenectví příliš nehraje. Budete svědky fascinující charakterové studie, která vás donutí přemýšlet o tom, co znamená být hrdinou nebo zločincem, a zda je mezi nimi nějaký jasně definovatelný rozdíl.
Vydá: Argo

 

 

Nalini Singh: V zajetí slasti (Psyové/měňavci 5)
Ashaya Aleineová je dokonalá Psyka – chladná, klidná, vyrovnaná… avšak jen na povrchu. Aby zajistila bezpečí svému synovi, hraje s Radou Psyů nebezpečnou dvojí hru: poslušně plní nařízení radních a zároveň se potají snaží zosnovat plán, který by ji i její dítě osvobodil z krutého zajetí. Její jedinou šancí, jak se zachránit, je předstírat vlastní smrt a svěřit se do rukou nebezpečného ostřelovače, který ji už týdny pronásleduje ve snech.
Strážce smečky DarkRiverů Dorian Christensen přišel kvůli psyskému vrahovi o sestru a celé rase přísahal pomstu. Sice postrádá schopnost měňavců vzít na sebe podobu svého zvířete, ale v jeho nitru přesto žije uvězněný levhart, který touží po odplatě.
Dorian si nikdy nemyslel, že by mohl propadnout příslušnici chladné rasy Psyů, jenže osud málokdy hraje podle pravidel a úkol chránit Ashayu a jejího syna ho brzy přinutí přehodnotit priority. Ashayu však nepronásleduje jen Rada Psyů, vznáší se nad ní přízrak z minulosti, který by mohl její křehký vztah s Dorianem ohrozit tím nejfatálnějším způsobem…
Vydá: Fantom Print