Fantastický rok s Epochou (PR)

Dva nové akční nářezy Františka Kotlety, velkolepé finále první série Kladiva na čaroděje, zbrusu nový příběh vikingských válečníků Jaroslava Mosteckého, další vzrušující dobrodružství Anity Blakeové a Merry Gentry, knihy talentovaných nováčků… Pojďte se podívat na fantastické menu, které pro vás Epocha navařila na tento rok!

Líbily se vám knihy Velké problémy v Malém Vietnamu a Spad? Pak pro vás máme skvělou zprávu – František Kotleta plánuje na rok 2017 pokračování obou titulů! Na skvěle přijaté postapo Spad naváže Poločas rozpadu a Tomáš Kosek bude tančit Poslední tango v Havaně.

Laurell K. Hamiltonová vydává jedno dobrodružství lovkyně upírů Anity Blakeové za druhým, a tak samozřejmě připravujeme i nové knihy pro fanoušky této eroticko-detektivní temné fantasy série. Ještě v zimě vyjde reedice pátého dílu Krvavé koleno, které se dočkalo nového překladu a obálky. Na druhou polovinu roku plánujeme 19. díl Střela. Dočkají se i čtenáři druhé autorčiny série Meredith Gentryová – vydáme sedmý díl pod názvem Doušek temnoty.

Série akční urban fantasy Kladivo na čaroděje si získává další a další fanoušky. Není se co divit, píšou ji ostřílené hvězdy i talentovaní nováčci, a právě pestrost a zároveň konzistence je spolu s domácím prostředím, humorem a originálními náměty to, co na ní čtenáři nejvíce milují. V první polovině roku vyjde finální díl první série, a kdo by ho měl psát jiný, než zakladatel a duchovní otec celého projektu Jiří Pavlovský? Poslední stadium se blíží…

Ale to není všechno! Před Vánocemi plánujeme ještě antologii kladivářských povídek, v nichž se představí kromě autorů jednotlivých dílů i nová jména.

Fanoušky klasické science fiction jistě zaujme román Petera S. Hamiltona Pandořina hvězda, kterou společně s jejím pokračováním plánujeme v koedici s Planetou9 na druhou polovinu roku. Odehrává se v daleké budoucnosti, kdy se lidstvu podařilo osídlit stovky planet na desítky světelných let daleko…

Kdo si zamiloval ságu historické fantasy Vlčí věk Jaroslava Mosteckého, může zajásat, protože na první polovinu roku plánujeme další příběh. V knize Štěňata vlků vyjde novela z oceňované antologie Legendy české fantasy (2006), která získala Cenu Akademie science fiction, fantasy a hororu jako Kniha roku. K ní autor dopsal zbrusu nový text a titul samozřejmě vyjde ve výpravné vázané podobě s obálkou Lubomíra Kupčíka, která ladí s novým vydáním původní ságy.

V květnu by měl světlo světa spatřit fantasy román Terezy Matouškové Válka zrcadel, který se tentokrát neodehrává v oblíbeném světě Podmoří, nýbrž ve světě stiženém invazí démonů. Talentový nováček Oskar Fuchs se představí v akční fantasy Frost, odehrávajícím se v okolí Brna.

Lucie Lukačovičová a Františka Vrbenská jsou naopak známé svými skvělými příběhy již dlouhá léta. Jeden se rozhodly napsat spolu – román Hořící kůň se odehrává v arabském Španělsku 11. století a vyjde v oblíbené Edici Pevnost.

Pro tuto řadu ostatně chystáme i řadu dalších skvělých knih. Josef Pecinovský naváže na sci-fi thriller Areston pokračováními Útěk z Arestonu a Vládce Arestonu, z nichž prvně zmíněné vyjde začátkem března. Již čarokrásnou obálkou Žanety Kortusové láká mysteriózní fantasy román Jáma a dům Jany Rečkové, který bude přiložen k dubnovému číslu časopisu Pevnost. Autorce navíc na jaře plánujeme vydat i sbírku jejích nejlepších povídek napříč žánry Protože se stmívá.

Na temnou strunu zahraje fantasy román dalšího debutanta Marka Dvořáka Nesvatý otec, na kterého se můžou čtenáři těšit na podzim. Jiskřivá dobrodružství a (nejen) magické souboje přinese sbírka povídek Silgar Jiřího Křena, již rovněž plánujeme na druhou polovinu roku, a do utajeného světa ještěrů v závěru roku přenese čtenáře román Dračí město Petry Machové.

Koho zaujala detetivka Bolest Maurizia de Giovanniho, můžu se již nyní těšit na další případ mlčenlivého komisaře, který vidí mrtvé.

A držte nám palce, aby se letos podařilo vydat i velkolepou antologii Ve stínu hákového kříže, kterou připravuje ostřílené duo Leoš Kyša a Boris Hokr…

Jak vidíte, čeká nás/vás fantastický rok. A nevylučujeme, že v průběhu roku do edičního plánu ještě něco nepřihodíme. Krásných příběhů není nikdy dost… 😊

Anotace a další informace najdete na neustále aktualizovaném webu www.epocha.cz a určitě lajkněte i naše Facebookové fantastránky, kam často přidáváme spoustu zajímavostí a novinek:

https://www.facebook.com/Nakladatelstvi.Epocha/
https://www.facebook.com/FantastickaEpocha
https://www.facebook.com/KladivoNaCarodeje/
https://www.facebook.com/anitablakeova/