Ostravský knižní veletrh 2017

Víkend 3. – 5. března 2017 bude opět ve znamení knih!
Novinky a to nejzajímavější z knižní produkce představí nakladatelé všech žánrů z celé České republiky na 7. Ostravském knižním veletrhu, který se bude konat 3. – 5. března na Výstavišti Černá louka v Ostravě. Těšit se můžete i na bohatý doprovodný program a na autogramiády.

I letos bude jedním z doprovodných programů veletrhu koncert Básníkům české země – Jarek Nohavica zpívá a přednáší své oblíbené básníky v sobotu 4. března v 19 hodin v klubu Heligonka v Ostravě (vstup do Heligonky je od 15 let).

Jarek Nohavica je pravidelným návštěvníkem Ostravského knižního veletrhu a koncert velkoryse věnuje jeho vystavovatelům a návštěvníkům. Vystavovatelé získají vstupenky zdarma, návštěvníci si je mohou koupit v první den veletrhu, tj. v pátek 3. března od 12 hodin na infocentru za 500 Kč. Nárok na vstupenku mají jen ti návštěvníci, kteří si u kteréhokoli veletržního stánku koupí aspoň jednu knihu.

V rámci doprovodného programu bude vyhodnocena soutěž O nejhezčí básničku na téma „Zdál se mi sen“. Záštitu nad soutěží a celou výstavou převzal náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Mgr. Stanislav Folwarczny.

Vstupné:
80 Kč dospělí
50 Kč děti, studenti, důchodci, držitelé TP, ZTP a ZTP/P průkazů
20 Kč hromadný vstup pro školy (minimálně 20 osob)

 

Tipy z programu:
Pátek 3. 3. 2017 11:15 – 11:45
Vynálezce Alva 2
Výtvarná dílna k pokračování oblíbené knihy Vynálezce Alva s autorkou Klárou Smolíkovou a ilustrátorem Luďkem Bártou.

Pátek 3. 3. 2017 16:00 – 17:00
Arnošt Vašíček: EGYPTSKÉ ZÁHADY
Arnošt Vašíček představuje knihu o největších tajemstvích říše faraónů.
Starý Egypt fascinuje svou tajemností a svádí k nesčetným hypotézám a spekulacím. Stály u jeho kolébky sudičky v kosmických skafandrech, nebo v temně modrých tógách vládců utopené Atlantidy? Docházelo zde ke kontaktům s jinými světy? Byly pyramidy v Gíze stavěny s pomocí mimozemské techniky? Jsou kříženci lidí a zvířat důkazem genetických pokusů návštěvníků z nebes? Z čeho vyvěraly tak neobyčejné náboženské zvyky a posmrtné obřady?

Sobota 4. 3. 2017 10:00 – 11:00
Josef Pecinovský: Areston
Beseda o románové sci-fi sérii Areston, románů z nejtvrdšího kosmického vězení. Autorské čtení a autogramiáda.

Sobota 4. 3. 2017 15:00 – 16:00
Arnošt Vašíček – Labyrint záhad
Arnošt Vašíček pátrá po největších záhadách Čech, Moravy a Slezska a nabízí řadu překvapivých objevů a odvážných hypotéz.

Sobota 4. 3. 2017 16:00 – 17:00
Markéta Harasimová – Víno, duchové a erotika…
Co mají společného? V novém erotickém románu Poháry touhy spisovatelky Markéty Harasimové hodně. Přijďte si poslechnout ukázky z připravované knihy, která je již třináctým dílem severomoravské rodačky. Děj se odehrává ve vinařském kraji a zásadní roli v něm hraje tajemný svět mezi nebem a zemí. Autorka při jeho tvorbě využila i vlastních zážitků s existencí života po životě… (vychází v březnu 2017).
Po prezentaci knihy bude možné zakoupit ostatní autorčiny tituly (bibliografie viz www.marketaharasimova.cz).

Sobota 4. 3. 2017 17:00 – 18:00
Eva Tvrdá + Markéta Hejkalová: Divné a jiné dny
Autorské čtení a povídání nejenom o detektivkách Mrtvou neměl nikdo rád a Rudé paprsky severního slunce. Uvádí Arnošt Vašíček.

Sobota 4. 3. 2017 od 19:00
Básníkům české země – Jarek Nohavica zpívá a přednáší své oblíbené básníky.
Koncert pro vystavovatele a návštěvníky 7. Ostravského knižního veletrhu v klubu Heligonka, Vítkovická 1708/17, Ostrava (tramvaj 1 a 2, zastávka Důl Hlubina), www.heligonka.cz.
Vstupenky za 500 Kč budou v prodeji 3. března od 12.00 na infocentru ostravského knižního veletrhu na Výstavišti Černá louka. Vstupenky jsou určeny výhradně návštěvníkům, kteří si na veletrhu zakoupí minimálně jednu knihu.

 

Kompletní doprovodný program veletrhu najdete zde.
Aktuální seznam vystavovatelů najdete zde.

Zdroj: cerna-louka.cz