Soutěž o Pistolníka – vyhodnocení

Vydavatelství Audiotéka nám věnovalo do soutěže audioknihu Pistolník, první díl Temné věže Stephena Kinga. Ukázku si můžete poslechnout zde. Soutěž včera skončila. Jaké jsou správné odpovědi a kdo si nakonec audioknihu Pistolník poslechne?

 

Anotace:
Titulní postava, pistolník Roland, je poslední střelec přízračného světa, ztraceného obludně daleko v budoucnosti. Je to svět zdevastovaný jak fyzicky, tak morálně, budící zdání, že je peklem a jeho obyvatelé dušemi hříšníků. A právě pravdu tohoto světa, zda je skutečným podsvětím, či pouze jen děsivou alternativou světa našeho, tvrdošíjně hledá Roland.

Pistolník – audiokniha obsahuje první díl obří ságy Temná věž, kterou píše Stephen King od studentských let. Čte Libor Terš. Režie a zvuk Miloš Vrána.

Stephen King je americký spisovatel hororů a jeden z nejproduktivnějších a čtenářsky nejúspěšnějších autorů současnosti. Narodil v roce 1947 v Portlandu, ve státě Maine. Jeho kariéra spisovatele začala prakticky už v roce 1959, kdy se svým starším adoptovaným bratrem Davidem vydali místní noviny Dave’s rag. První dílo, které bylo veřejně publikováno, byla povídka I was a Teenage Grave Robber (Byl jsem mladistvým vykradačem hrobů). Řada jeho knih a povídek byla zfilmována. Mezi jeho slavná díla patří knihy Carrie, To, Mrtvá zóna a série Temná věž, ve filmovém zpracování prosluly především na jeho dílech postavené snímky Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle.

 

Soutěžní otázky:
1) Kdo audioknihu Pistolník načetl?
2) Kdo román Pistolník přeložil do češtiny?
3) Kdo bude hrát Rolanda v připravované filmové adaptaci Temné věže?

 

Správné odpovědi:
1) Libor Terš
2) Linda Bartošková
3) Idris Elba

 

Do soutěže přišlo celkem 14 odpovědí, všechny správné.

Vylosován byl: J. Honzík z Heřmanova Městce

Blahopřejeme.