Soutěž o knihu Všemi dary obdarovaná – vyhodnocení

Nakladatelství Host nám věnovalo do soutěže postapo román Všemi dary obdarovaná od M. R. Careyho, jenž napsal i scénář k stejnojmenné filmové adaptaci. Ukázku z knihy si můžete přečíst zde. Soutěž včera skončila. Jak zní správné odpovědi a kdo se může těšit na knihu?

carey_vsemi-dary-obdarovana

 

Anotace:
Desetiletá Melanie žije spolu s dalšími dětmi na vojenské základně, kde se pod přísným dohledem vzdělává. Nadprůměrně inteligentní dívka miluje staré řecké báje a její spřízněnou duší je učitelka, slečna Justineauová. Zato seržanta Parkse, který děti hlídá jako dráb, Melanie nesnáší. Stejně jako doktorku Caldwellovou. Ale bez nich to nejspíš nejde, když je základna obklopená zpustošenou krajinou, v níž stejně jako ve zbytku země vládnou hladovci — kanibalská monstra, která při honu za lidským masem nic nezastaví.
Když je základna napadena, podaří se Melanii, slečně Justineauové, seržantu Parksovi, doktorce Caldwellové a vojínu Gallagherovi utéct. Společně se vydávají na cestu do Majáku, posledního místa v Británii, které se podařilo od nákazy uchránit. Jenže budou Melanii v Majáku chtít, když ji v blízkosti lidí popadá zoufalý hlad, jaký ještě nezažila?

 

Soutěžní otázky:
1) Kdo hraje slečnu Justineauovou ve filmové verzi?
2) Jaký název má kniha Všemi dary obdarovaná v anglickém originále?
3) Kdo knihu přeložil do češtiny?

 

Správné odpovědi:
1/ Gemma Arterton
2/ The Girl with All the Gifts
3/ Lucie Horáková

 

Do soutěže přišlo celkem 50 odpovědí, velká většina správných.

Vylosována byla: N. Malá z Adamova

Blahopřejeme.